Przygotuj wyjątkową niespodziankę dla ukochanej osoby i zrób serduszkowy omlet

Często serwujesz omlety w swojej kuchni? A czy wiesz, że możesz przygotować je również w mega uroczym wydaniu? I to w bardzo szybki sposób!

Takiego omletu jeszcze u nas nie byłoTakiego omletu jeszcze u nas nie było
Źródło zdjęć: © Licencjodawca | Pyszności
Marzena Pęcak

Moja babcia zawsze powtarzała, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Ba, jeśli chcemy, aby dzień był udany, to lepiej nie chodzić głodnym. I muszę przyznać, że coś w tym jest, bo faktycznie po śniadaniu jakoś przybywa mi energii do działania i wszystko widzę w jaśniejszych barwach

A skoro o śniadaniu już mowa, to tym razem przychodzę z czymś wyjątkowym i uroczym jednocześnie. Genialny omlet z serduszkowym akcentem ucieszy nie tylko podniebienia, ale i oko. Tak pięknie się prezentuje!

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Przygotuj dla ukochanej osoby śniadanie w uroczym wydaniu. Na pewno będzie zachwycona!

Zbliża się wasza rocznica, a może ktoś bliski ma niebawem urodziny? Śniadanie w takim wydaniu to genialny pomysł na kreatywny prezent

Jeśli myślisz, że śniadanie w ciekawym wydaniu zajmuje sporo czasu, od razu wyprowadzam cię z błędu. Dzisiejszą propozycję nie dość, że zrobisz w mgnieniu oka, to jeszcze potrzebujesz tak naprawdę jednego składnika — jajek. Pozostałe produkty to dodatki, które możesz dobrać według własnego upodobania. Lepiej być nie może!

Składniki:

  • 3 jajka,
  • kilka liści sałaty,
  • pomidorki koktajlowe,
  • szczypiorek/natka pietruszki do posypania.

Sposób przygotowania:

Krok 1. Pracę nad przepisem rozpoczynam od dokładnego oddzielenia żółtek od białek.

Bazą dzisiejszego śniadania są jajka
Bazą dzisiejszego śniadania są jajka © Licencjodawca | Pyszności

Żółtka dodatkowo roztrzepuję przy pomocy widelca. 

Krok 2. Tak przygotowane żółtka przelewam do butelki z dozownikiem i na dobrze rozgrzanej i natłuszczonej patelni tworzę małe serduszka

Serduszka robię z samych żółtek
Serduszka robię z samych żółtek © Licencjodawca | Pyszności

W ten sposób wypełniam całą powierzchnię patelni. 

Krok 3. Kiedy serduszka z żółtek zaczną się delikatnie ścinać, na rozgrzaną patelnię wylewam białka i smażę 2-3 minuty

Następnie dodaję białka
Następnie dodaję białka © Licencjodawca | Pyszności

Krok 4. Gotowy omlet można nafaszerować ulubionymi dodatkami. Tym razem postawiłam na świeże liście salaty, które umieściłam na środku i zwinęłam omleta w rulon. Dodatkowo na talerzu pojawił się również świeży szczypiorek oraz pomidorki koktajlowe. Smacznego!

Pyszności przez duże P!
Pyszności przez duże P! © Licencjodawca | Pyszności

Jak sam widzisz, wystarczy naprawdę niewiele, aby przygotować smaczne i urocze śniadanie. Twoi bliscy na pewno będą zachwyceni. Zanim się pożegnamy, muszę dodać, że ja takie śniadanie serwuję dosyć często, nawet bez specjalnej okazji. W końcu, żeby pokazać komuś, że go kochamy, nie potrzebujemy konkretnego powodu. Możemy robić to każdego dnia!

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę