PrzepisMakaronyPulpety wołowe na makaronowych muszelkach
Pulpety wołowe na makaronowych muszelkach
Pulpety wołowe na makaronowych muszelkach to sprawdzony przepis, który na stałe zadomowi się w Twoim menu. Smaczne, proste i oryginalne danie podbije serce największego twardziela ❤️
Pyszności
09.03.2020 | aktual.: 16.08.2020 15:55
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
W przygotowaniu farszu do makaronowych muszli pomógł nam robot kuchenny marki Philips.
Składniki:
Pulpety
- 250 g mięso wołowe mielone
- 1 szt. jajko
- 2 ząbki czosnek
- 1/2 szt. cebula
- 30 g ser parmezan starty
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
Nadzenie
- 1/2 łyżeczki sól
- 1 ząbek czosnek
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 250 g ricotta
- 1/2 szt. cukinia
- 1/2 szkl. świeża bazylia
Pozostałe składniki
- 12 szt. makaron Conchiglioni
- 800 g pomidory krojone
- 1 łyżka suszone oregano
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 80 g starta mozarella
Sposób przygotowania: