Pulpety wołowe na makaronowych muszelkach

Pulpety wołowe na makaronowych muszelkach to sprawdzony przepis, który na stałe zadomowi się w Twoim menu. Smaczne, proste i oryginalne danie podbije serce największego twardziela ❤️

Obrazek
Pyszności

W przygotowaniu farszu do makaronowych muszli pomógł nam robot kuchenny marki Philips.

Składniki:

Pulpety

  1. 250 g mięso wołowe mielone
  2. 1 szt. jajko
  3. 2 ząbki czosnek
  4. 1/2 szt. cebula
  5. 30 g ser parmezan starty
  6. 1/2 łyżeczki sól
  7. 1/3 łyżeczki pieprz

Nadzenie

  1. 1/2 łyżeczki sól
  2. 1 ząbek czosnek
  3. 1/2 łyżeczki pieprz
  4. 250 g ricotta
  5. 1/2 szt. cukinia
  6. 1/2 szkl. świeża bazylia

Pozostałe składniki

  1. 12 szt. makaron Conchiglioni
  2. 800 g pomidory krojone
  3. 1 łyżka suszone oregano
  4. 1 łyżeczka sól
  5. 1/2 łyżeczki pieprz
  6. 80 g starta mozarella

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania pulpetów wołowych. W tym celu połącz: mięso wołowe, cebulę, czosnek, sól, pieprz, jajko i parmezan. Odstaw mieszankę na bok.

Obrazek

2. Teraz czas na nadzienie do makaronowych muszelek. W robocie kuchennym zmiksuj ze sobą: cukinię, ricottę, świeżą bazylię, czosnek, pieprz oraz sól.

Obrazek

3. Na spodzie naczynia żaroodpornego rozprowadź pomidory krojone. Następnie dopraw przy pomocy oregano, soli i pieprzu. dokładnie wymieszaj.

Obrazek

4. Teraz czas nafaszerować makaron wcześniej przygotowanym nadzieniem. Muszelki powinny być ugotowane al dente. Kiedy już umieścisz w środku mieszankę z cukinią, nie zapomnij dodać również pulpetu wołowego. Naczynie z muszelkami wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Dodaj mozarellę i ponownie umieść naczynie w piekarniku. Tym razem na 5 minut.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Do herbaty piekę francuskie ciasteczka. Są wilgotne, miękkie i wypełniają zapachem cały dom
Do herbaty piekę francuskie ciasteczka. Są wilgotne, miękkie i wypełniają zapachem cały dom
Bułeczki, po których nie spuchniesz. Są mięciutkie jak obłoczki
Bułeczki, po których nie spuchniesz. Są mięciutkie jak obłoczki
To najszybszy przepis na sałatkę z tuńczyka. Przygotujesz ją w 5 minut
To najszybszy przepis na sałatkę z tuńczyka. Przygotujesz ją w 5 minut
Co się stanie, gdy połkniesz gumę do żucia? Ekspertka wszystko wyjaśnia
Co się stanie, gdy połkniesz gumę do żucia? Ekspertka wszystko wyjaśnia
Spróbowałam w gruzińskiej restauracji i przepadłam. Teraz takie pierożki robię sama
Spróbowałam w gruzińskiej restauracji i przepadłam. Teraz takie pierożki robię sama
Magda Gessler i Mateusz Gessler. Sprawdziliśmy, który catering na święta jest tańszy
Magda Gessler i Mateusz Gessler. Sprawdziliśmy, który catering na święta jest tańszy
Włoskie pierożki, które konkurują z ruskimi. Farsz może zaskoczyć składnikami
Włoskie pierożki, które konkurują z ruskimi. Farsz może zaskoczyć składnikami
Na Węgrzech gospodynie robią je z 3 składników. To tani i szybki dodatek do obiadu
Na Węgrzech gospodynie robią je z 3 składników. To tani i szybki dodatek do obiadu
Ekspresowa zupa na andrzejki. Rozgrzeje lepiej niż ciepły kaloryfer
Ekspresowa zupa na andrzejki. Rozgrzeje lepiej niż ciepły kaloryfer
Buraczki zalewam mlekiem i podgrzewam. Teściowa łapała się za głowę, a teraz też robi takie do obiadu
Buraczki zalewam mlekiem i podgrzewam. Teściowa łapała się za głowę, a teraz też robi takie do obiadu
Pierwszy raz jadłam w Tatrach. Teraz nie robię już innego bigosu
Pierwszy raz jadłam w Tatrach. Teraz nie robię już innego bigosu
W PRL-u niemal zawsze na stole w świąteczne dni. Najszybsze i najłatwiejsze ciasto
W PRL-u niemal zawsze na stole w świąteczne dni. Najszybsze i najłatwiejsze ciasto
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯