Ten placek po węgiersku waży 3 kg. Zjesz go sam, dostaniesz 100 zł

Niecodzienna oferta od jednej z restauracji w Zielonej Górze. Ważący aż trzy kg placek po węgiersku stał się wyzwaniem dla klientów. Każdy, kto samodzielnie zje go w restauracji, dostanie voucher o wartości 100 zł na jedzenie.

Placek po węgierskuPlacek po węgiersku
Źródło zdjęć: © poscigi.pl

Restauracja Sagan słynie w swoim regionie z placka po węgiersku. Z powodu wielkiego zainteresowania tym pysznym daniem, potrawa ta trafiła do menu w wersji XXL. Dotychczas można było zamówić porcję normalną oraz XL. Wraz z jeszcze większą opcją, klienci zyskali nie lada wyzwanie z kuszącą nagrodą.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zobacz też: Dzięki temu przepisowi na nowo zakochasz się w plackach ziemniaczanych. Inne dodatki w ogóle nie będą ci potrzebne

– XXL to ogromna porcja ważąca trzy kilogramy – zachęca Amadeusz, właściciel restauracji. – To dwa ogromne placki oblane sowicie przepysznym sosem.

Klienci, którzy nie boją się wyzwań, mogą skorzystać z ciekawego wyzwania. Każdy, kto samodzielnie w lokalu zje największą porcję placka po węgiersku, czyli XXL, dostanie voucher o wartości 100 zł na jedzenie w restauracji Sagan.

Źródło artykułu:
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej