Schab w sosie musztardowo-śmietankowym z kaszą

Tym razem przychodzimy do Was z pomysłem na pyszny obiad, który możecie zaserwować swoim bliskim. W roli głównej wystąpi schab wieprzowy, który połączyliśmy z sosem musztardowo-śmietankowym i kaszą.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 500 g schab wieprzowy
  2. 2 szczypty pieprz
  3. 2 szczypty sól
  4. 1/2 szt. cebula
  5. 2 ząbki czosnek
  6. 200 g śmietanka 30%
  7. 1,5 łyżki musztarda sarepska
  8. 400 g kasza
Sposób przygotowania:

1. Schab wieprzowy podziel na ok. 2-centymetrowe kawałki. Dopraw solą i pieprzem.

Obrazek

2. Przełóż mięso na rozgrzaną patelnię i smaż na każdej ze stron po 4 minuty.

Obrazek

3. Na tą samą patelnię wrzuć cebulę i czosnek. Po chwili dodaj śmietankę.

Obrazek

4. Jako następny produkt dodaj musztardę i ponownie dopraw do smaku. Na końcu dodaj wcześniej przygotowane kawałki schabu.

Obrazek

5. Duś mięso pod przykryciem przez 10 minut.

Obrazek

6. Gotowe kawałki schabu możesz podawać m.in. z kaszą.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
W PRL-u rodzice wpychali je nam prosto z wody. Ja robię w pysznej wersji i wszyscy zajadają je już ze smakiem
W PRL-u rodzice wpychali je nam prosto z wody. Ja robię w pysznej wersji i wszyscy zajadają je już ze smakiem
Dodaj do pomidorówki pod koniec gotowania. Smak będzie pełniejszy, a jej konsystencja aksamitna i delikatna
Dodaj do pomidorówki pod koniec gotowania. Smak będzie pełniejszy, a jej konsystencja aksamitna i delikatna
Zalej jabłka tym płynem. Nie ściemnieją nawet po długich godzinach w śniadaniówce
Zalej jabłka tym płynem. Nie ściemnieją nawet po długich godzinach w śniadaniówce
Bez ciężkiego sosu i zasmażki. Tureckie pulpeciki zachwycą lekkością
Bez ciężkiego sosu i zasmażki. Tureckie pulpeciki zachwycą lekkością
Na Wszystkich Świętych zawsze stawiam na stole. Goście za każdym razem chwalą jego delikatność i puszystość
Na Wszystkich Świętych zawsze stawiam na stole. Goście za każdym razem chwalą jego delikatność i puszystość
Jesz kiwi codziennie? Twój organizm szybko to odczuje
Jesz kiwi codziennie? Twój organizm szybko to odczuje
Pierwszy raz jadłam w niemieckiej karczmie. Teraz placki z kapusty robię sama
Pierwszy raz jadłam w niemieckiej karczmie. Teraz placki z kapusty robię sama
Polska stewardesa pokazała, co kupuje w Biedronce i zabiera do Dubaju. "Zawsze polecam załodze"
Polska stewardesa pokazała, co kupuje w Biedronce i zabiera do Dubaju. "Zawsze polecam załodze"
Ścieram na tarce i dodaję do purée ziemniaczanego. Po zapieczeniu smakuje bosko
Ścieram na tarce i dodaję do purée ziemniaczanego. Po zapieczeniu smakuje bosko
W PRL-u często robiono na deser. Szybka wersja nie wymaga pieczenia
W PRL-u często robiono na deser. Szybka wersja nie wymaga pieczenia
Ta kiełbasa wygląda niepozornie. Niektórych mdli na samą myśl
Ta kiełbasa wygląda niepozornie. Niektórych mdli na samą myśl
Koreańczyk skusił się na polskie kartacze. Jego słowa bawią do łez
Koreańczyk skusił się na polskie kartacze. Jego słowa bawią do łez