Schab w sosie musztardowo-śmietankowym z kaszą

Tym razem przychodzimy do Was z pomysłem na pyszny obiad, który możecie zaserwować swoim bliskim. W roli głównej wystąpi schab wieprzowy, który połączyliśmy z sosem musztardowo-śmietankowym i kaszą.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 500 g schab wieprzowy
  2. 2 szczypty pieprz
  3. 2 szczypty sól
  4. 1/2 szt. cebula
  5. 2 ząbki czosnek
  6. 200 g śmietanka 30%
  7. 1,5 łyżki musztarda sarepska
  8. 400 g kasza
Sposób przygotowania:

1. Schab wieprzowy podziel na ok. 2-centymetrowe kawałki. Dopraw solą i pieprzem.

Obrazek

2. Przełóż mięso na rozgrzaną patelnię i smaż na każdej ze stron po 4 minuty.

Obrazek

3. Na tą samą patelnię wrzuć cebulę i czosnek. Po chwili dodaj śmietankę.

Obrazek

4. Jako następny produkt dodaj musztardę i ponownie dopraw do smaku. Na końcu dodaj wcześniej przygotowane kawałki schabu.

Obrazek

5. Duś mięso pod przykryciem przez 10 minut.

Obrazek

6. Gotowe kawałki schabu możesz podawać m.in. z kaszą.

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Ten deser smakuje jak grzeszna rozpusta. Lepiej od razu zrób podwójną porcję
Ten deser smakuje jak grzeszna rozpusta. Lepiej od razu zrób podwójną porcję
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans