Tym razem przychodzimy do Was z pomysłem na pyszny obiad, który możecie zaserwować swoim bliskim. W roli głównej wystąpi schab wieprzowy, który połączyliśmy z sosem musztardowo-śmietankowym i kaszą.
Pyszności
09.01.2018 | aktual.: 09.01.2018 17:11
Składniki:
500 g schab wieprzowy
2 szczypty pieprz
2 szczypty sól
1/2 szt. cebula
2 ząbki czosnek
200 g śmietanka 30%
1,5 łyżki musztarda sarepska
400 g kasza
Sposób przygotowania:
1. Schab wieprzowy podziel na ok. 2-centymetrowe kawałki. Dopraw solą i pieprzem.
2. Przełóż mięso na rozgrzaną patelnię i smaż na każdej ze stron po 4 minuty.
3. Na tą samą patelnię wrzuć cebulę i czosnek. Po chwili dodaj śmietankę.
4. Jako następny produkt dodaj musztardę i ponownie dopraw do smaku. Na końcu dodaj wcześniej przygotowane kawałki schabu.
5. Duś mięso pod przykryciem przez 10 minut.
6. Gotowe kawałki schabu możesz podawać m.in. z kaszą.