PrzepisDania główneSchab w sosie musztardowo-śmietankowym z kaszą

Schab w sosie musztardowo-śmietankowym z kaszą

Tym razem przychodzimy do Was z pomysłem na pyszny obiad, który możecie zaserwować swoim bliskim. W roli głównej wystąpi schab wieprzowy, który połączyliśmy z sosem musztardowo-śmietankowym i kaszą.

Schab w sosie musztardowo-śmietankowym z kaszą
Pyszności

09.01.2018 | aktual.: 09.01.2018 17:11

Składniki:

  1. 500 g schab wieprzowy
  2. 2 szczypty pieprz
  3. 2 szczypty sól
  4. 1/2 szt. cebula
  5. 2 ząbki czosnek
  6. 200 g śmietanka 30%
  7. 1,5 łyżki musztarda sarepska
  8. 400 g kasza
Sposób przygotowania:

1. Schab wieprzowy podziel na ok. 2-centymetrowe kawałki. Dopraw solą i pieprzem.

Obraz

2. Przełóż mięso na rozgrzaną patelnię i smaż na każdej ze stron po 4 minuty.

Obraz

3. Na tą samą patelnię wrzuć cebulę i czosnek. Po chwili dodaj śmietankę.

Obraz

4. Jako następny produkt dodaj musztardę i ponownie dopraw do smaku. Na końcu dodaj wcześniej przygotowane kawałki schabu.

Obraz

5. Duś mięso pod przykryciem przez 10 minut.

Obraz

6. Gotowe kawałki schabu możesz podawać m.in. z kaszą.

Obraz
Wybrane dla Ciebie