WAŻNE
TERAZ

Powrót "Lewego". Skład FC Barcelony na mecz z Celtą Vigo

Schabowy z kością i smażony na jedynym słusznym tłuszczu. Ekspert punktuje

Kotlet schabowy to jedno z flagowych dań polskiej kuchni. Wybraliśmy się do warszawskiej restauracji Schabowy, która specjalizuje się w tradycyjnych wersjach kotleta, który, nie przesadzając, zajmuje pół talerza. Mateusz Suchecki, współwłaściciel miejsca, wyjaśnił, jaki rodzaj wieprzowiny jest najlepszy, czemu panierka może się przypalać i dlaczego zostawiają do smażenia kość w roztłuczonym kotlecie. Skomentował też niegdysiejszą popularność kotleta schabowego z ananasem z puszki.

Więcej wideo
Ekspresowy pomysł na obiad z makaronem i łososiem w roli głównej. Praktycznie robi się samEkspresowy pomysł na obiad z makaronem i łososiem w roli głównej. Praktycznie robi się sam
Biało-czerwone ciasto lepsze niż z cukierni. Pyszna galaretka, delikatny biszkoptBiało-czerwone ciasto lepsze niż z cukierni. Pyszna galaretka, delikatny biszkopt
Ugotuj najlepszy rosół na gęsinie. Te proporcje mięsa do warzyw to niepodważalna tradycjaUgotuj najlepszy rosół na gęsinie. Te proporcje mięsa do warzyw to niepodważalna tradycja
Przepis na tradycyjne bómbómy z dekla. Zrób domową wersję cukierków w dwóch wersjachPrzepis na tradycyjne bómbómy z dekla. Zrób domową wersję cukierków w dwóch wersjach
Hot dogi na wypasie. Zamiast kiełbaski postaw na klopsiki w aromatycznym sosie pomidorowymHot dogi na wypasie. Zamiast kiełbaski postaw na klopsiki w aromatycznym sosie pomidorowym
Sprawdzony przepis babci na wątróbkę z jabłkiem i cebulą. Po prostu palce lizaćSprawdzony przepis babci na wątróbkę z jabłkiem i cebulą. Po prostu palce lizać
Bułeczki z czekoladą prosto z piekarnika. Z nimi każdy dzień będzie udanyBułeczki z czekoladą prosto z piekarnika. Z nimi każdy dzień będzie udany
Wybrane dla Ciebie
Ten deser działa jak tarcza dla organizmu. W PRL jadł każdy, dziś większość nie pamięta
Ten deser działa jak tarcza dla organizmu. W PRL jadł każdy, dziś większość nie pamięta
Kapusta zasmażana jak u babci. Nie ma lepszego dodatku do kotletów schabowych
Kapusta zasmażana jak u babci. Nie ma lepszego dodatku do kotletów schabowych
Na andrzejki robię śledzie po duńsku. Są tak smaczne, że goście proszą o przepis
Na andrzejki robię śledzie po duńsku. Są tak smaczne, że goście proszą o przepis
Kremowa rozkosz dla podniebienia. Dodaj do puree, a już nigdy nie zrobisz inaczej
Kremowa rozkosz dla podniebienia. Dodaj do puree, a już nigdy nie zrobisz inaczej
Babcia gotowała taki rosół. Dziś już mało kto dodaje takie mięso
Babcia gotowała taki rosół. Dziś już mało kto dodaje takie mięso
Zapomniana wiejska zupa. Z tym dodatkiem smakuje lepiej niż rosół czy żurek
Zapomniana wiejska zupa. Z tym dodatkiem smakuje lepiej niż rosół czy żurek
Takie jajko trafia się bardzo rzadko. Większość nie, co oznacza podwójne żółtko
Takie jajko trafia się bardzo rzadko. Większość nie, co oznacza podwójne żółtko
Wars z nowym menu. Dania i ceny jak z restauracji
Wars z nowym menu. Dania i ceny jak z restauracji
Na długi weekend piekę karkówkę w kapuście kiszonej. Idealna na zjazd rodzinny
Na długi weekend piekę karkówkę w kapuście kiszonej. Idealna na zjazd rodzinny
Zagniatam zamiast makaronu. Nawet rosołem można się najeść
Zagniatam zamiast makaronu. Nawet rosołem można się najeść
Tę sałatkę zrobisz w 10 minut. Jest idealna na kolację
Tę sałatkę zrobisz w 10 minut. Jest idealna na kolację
Dodaję zamiast makreli. Pasta znika, zanim ukroję pieczywo
Dodaję zamiast makreli. Pasta znika, zanim ukroję pieczywo