WAŻNE
TERAZ

Tusk: będzie zmiana w umowie koalicyjnej

Sernik Snickers bez pieczenia nie ma sobie równych. Nie da się zjeść tylko jednego kawałka

To idealne połączenie masy serowej, czekolady i chrupiących orzeszków, które szybko przeniesie cię do słodkiego raju. Sernik Snickers nie ma sobie równych.

Sernik Snickers bez pieczenia nie ma sobie równych. Nie da się zjeść tylko jednego kawałkaSernik Snickers
Źródło zdjęć: © Pyszności
Ewa MalinowskaDaria Rudny-Dul
SKOMENTUJ

Sernik Snickers to sprawdzony patent na deser, którym zachwycisz swoich gości. To idealne połączenie struktur: kremowego sera i chrupiących orzeszków zatopionych w słodkie czekoladzie. Rolę spodu pełnią pokruszone ciasteczka, a całość przygotujesz bez konieczności włączania piekarnika.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Sernik snikers bez pieczenia - obłędny w smaku, banalny do zrobienia

Sernik Snickers bez pieczenia

Gdy na stole pojawia się ten sernik, od razu wszyscy zabierają się za jedzenie. Ciasteczkowy spód, masa z masła orzechowego i serka śmietankowego oraz solidna warstwa czekolady z solonymi orzeszkami sprawi, że szybko zapomnisz o innych deserach.

To ciasto bez pieczenia świetnie sprawdzi się na rodzinnych uroczystościach, zastąpi urodzinowy tort, zachwyci gości na imprezie czy sprawi, że weekendowy podwieczorek będzie prawdziwą ucztą.

Składniki: 

  • 300 g owsianych ciastek z czekoladą,
  • 100 g roztopionego masła,
  • 500 g serka śmietankowego, 
  • 150 g masła orzechowego, 
  • 330 ml śmietanki 36 proc., 
  • 150 g cukru pudru, 
  • 2 czekolady mleczne, 
  • 100 g orzeszków ziemnych solonych. 

Dekoracja:  

  • 200 ml śmietanki 36 proc., 
  • 1 śmietan fix, 
  • 4 łyżki cukru pudru, 
  • 3 batoniki snickers.

Sposób przygotowania:

Krok 1. Ciasteczka owsiane zmiel na drobną masę. Możesz zrobić to w robocie kuchennym lub przełożyć ciasteczka do strunowego woreczka i zmiażdżyć wałkiem. Pokruszone ciastka wymieszaj z roztopionym masłem i wyłóż nimi spód tortownicy o średnicy ok. 18 cm. Dobrze dociśnij.

Spód do ciasta
Spód do ciasta © Pyszności

Krok 2. Do miski przełóż serek śmietankowy, dodaj masło orzechowe, cukier puder i wymieszaj całość. Wlej śmietankę i połącz, aż powstanie gładka masa. Przełóż ją do formy ze spodem i wstaw do lodówki.

Masa do sernika bez pieczenia
Masa do sernika bez pieczenia © Pyszności

Krok 3. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i dorzuć posiekane orzeszki ziemne. Polewę wyłóż na sernik.

Sernik Snickers z polewą czekoladową
Sernik Snickers z polewą czekoladową © Pyszności

Krok 4. Śmietankę zmiksuj z cukrem pudrem i śmietan-fixem na bitą śmietanę i udekoruj nią ciasto. Dodawaj kawałki batoników i wstaw do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Gotowy sernik Snickers pokrój na kawałki. Smacznego!

Sernik Snickers bez pieczenia
Sernik Snickers bez pieczenia © Pyszności

Wybrane dla Ciebie

Polacy piją i się nie przejmują. W ciepły dzień taka woda to trucizna
Polacy piją i się nie przejmują. W ciepły dzień taka woda to trucizna
Karol Okrasa dodaje do mięsa mielonego. To dlatego jego kotlety są takie soczyste i aromatyczne
Karol Okrasa dodaje do mięsa mielonego. To dlatego jego kotlety są takie soczyste i aromatyczne
Jesz truskawki codziennie? Oto jak faktycznie wpływają na twój organizm
Jesz truskawki codziennie? Oto jak faktycznie wpływają na twój organizm
W tych dniach będzie największe grzybobranie. Leśnicy wskazują konkretną datę
W tych dniach będzie największe grzybobranie. Leśnicy wskazują konkretną datę
To najgorsze polskie dania na świecie. Obcokrajowców mdli na samą myśl o nich
To najgorsze polskie dania na świecie. Obcokrajowców mdli na samą myśl o nich
Niepozorne, a działają jak naturalny lek. Tak kiszone ogórki wpływają na twój organizm
Niepozorne, a działają jak naturalny lek. Tak kiszone ogórki wpływają na twój organizm
Pierś z kurczaka i kilka dodatków. Po pokrojeniu i wymieszaniu smażę najlepsze kotlety świata
Pierś z kurczaka i kilka dodatków. Po pokrojeniu i wymieszaniu smażę najlepsze kotlety świata
Zrób wiosenne pierogi z różowym farszem. Dodatek sera podkręci wyrazisty smak
Zrób wiosenne pierogi z różowym farszem. Dodatek sera podkręci wyrazisty smak
Nie kupuję śliwek, biorę rabarbar. Te knedle smakują jeszcze lepiej niż tradycyjne
Nie kupuję śliwek, biorę rabarbar. Te knedle smakują jeszcze lepiej niż tradycyjne
Ugotuj kaszę gryczaną w ten sposób. Będzie wyjątkowo sypka i apetyczna
Ugotuj kaszę gryczaną w ten sposób. Będzie wyjątkowo sypka i apetyczna
Zamiast lepić pierogi, robię ruskie kluski. Każdy prosi o dokładkę
Zamiast lepić pierogi, robię ruskie kluski. Każdy prosi o dokładkę
Już nie zagęszczam sosu ani mąką, ani śmietaną. Mam lepszy sposób
Już nie zagęszczam sosu ani mąką, ani śmietaną. Mam lepszy sposób