Spaghetti w pomidorach

Spaghetti w pomidorach to idealna kombinacja na smaczne oraz oryginalne danie, które zachwyca nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Po prostu palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 4 szt. pomidory
  2. 1/2 szt. cebula
  3. 1 szt. marchewka
  4. 200 g mięso mielone wołowe
  5. 200 ml passata pomidorowa
  6. 1 garść świeże liście bazylii
  7. 1 łyżeczka sól
  8. 1/2 łyżeczki pieprz
  9. 100 g makaron spaghetti ugotowany
  10. 130 g ser mozarella

Sposób przygotowania:

1. Odetnij kapelusz pomidora i wydrąż środek.

Obrazek

2. Następnie połącz na patelni cebulę i marchewkę. Po chwili dodaj mięso mielone, miąższ z pomidorów,

Obrazek

3. ...passatę pomidorową oraz bazylię. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

Obrazek

4. Teraz czas doprawić nasze danie solą i pieprzem. Na koniec dodaj ugotowany makaron i ponownie wymieszaj.

Obrazek

5. Powstałą mieszankę umieść w pomidorach. Na wierzchu ułóż po plastrze mozzarelli. Wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Do ciasta kokosowego dodaje sezonowe owoce. Każdy pyta, skąd pomysł na ten deser
Do ciasta kokosowego dodaje sezonowe owoce. Każdy pyta, skąd pomysł na ten deser
Takie masło babcie najczęściej używają do smażenia. Czy faktycznie nadaje się do wszystkiego?
Takie masło babcie najczęściej używają do smażenia. Czy faktycznie nadaje się do wszystkiego?
Łączę kilka tanich składników i mam pyszne kotlety na piątek. Nie nadążam ze smażeniem, tak szybko znikają
Łączę kilka tanich składników i mam pyszne kotlety na piątek. Nie nadążam ze smażeniem, tak szybko znikają
Kup "na próbę". Skórka może zniechęcić, ale to owoc idealny dla sercowców
Kup "na próbę". Skórka może zniechęcić, ale to owoc idealny dla sercowców