Spaghetti z klopsami

A co powiecie na spaghetti z piekarnika? Jak dla nas to prawdziwy strzał w 10 ❤️ Po prostu palce lizać! ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Sos pomidorowy

  1. 1 łyżeczka czosnek suszony
  2. 1 łyżeczka kmin rzymski
  3. 1/2 łyżeczki sól
  4. 1/2 łyżeczki pieprz
  5. 250 g spaghetti
  6. 1200 g pomidory krojone

Mięso

  1. 400 g mielona wołowina
  2. 2 szt. ząbek czosnku
  3. 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
  4. 1/3 szkl. bułka tarta
  5. 1/3 szkl. parmezan tarty
  6. 1/3 szkl. mleko
  7. 9 szt. mini mozzarella
  8. 1/2 łyżeczki sól
  9. 1/2 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą: mieloną wołowinę, czosnek, bułkę tartą, parmezan oraz pietruszkę.

Obrazek

2. Następnie dodaj sól i pieprz. Na samym końcu dodaj mleko i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

Obrazek

3. Z powstałej mieszanki uformuj klopsiki i umieść w środku mini mozzarellę.

Obrazek

4. Czas na przygotowanie sosu. W tym celu połącz pomidory krojone w sosie, czosnek, kmin rzymski, sól oraz pieprz.

Obrazek

5. Umieść część sosu na dnie naczynia żaroodpornego. Następnie ułóż surowy makaron.

Obrazek

6. Czas na kolejną warstwę sosu oraz klopsiki. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Do ciasta kokosowego dodaje sezonowe owoce. Każdy pyta, skąd pomysł na ten deser
Do ciasta kokosowego dodaje sezonowe owoce. Każdy pyta, skąd pomysł na ten deser
Takie masło babcie najczęściej używają do smażenia. Czy faktycznie nadaje się do wszystkiego?
Takie masło babcie najczęściej używają do smażenia. Czy faktycznie nadaje się do wszystkiego?
Łączę kilka tanich składników i mam pyszne kotlety na piątek. Nie nadążam ze smażeniem, tak szybko znikają
Łączę kilka tanich składników i mam pyszne kotlety na piątek. Nie nadążam ze smażeniem, tak szybko znikają
Kup "na próbę". Skórka może zniechęcić, ale to owoc idealny dla sercowców
Kup "na próbę". Skórka może zniechęcić, ale to owoc idealny dla sercowców