Sprawdził, jak wygląda degustacja w "Kuchennych rewolucjach". Reakcje ludzi nie pozostawiają złudzeń

Magda Gessler już od 13 lat rusza na ratunek upadającym restauracjom i próbuje im stanąć na nogi. Jednym z elementów "Kuchennych Rewolucji" jest degustacja przekąsek. Popularny YouTuber sprawdził, jak to działa w rzeczywistości i czy warto wierzyć zachwytom mieszkańców.

YouTuber sprawdził mechanizm degustacji - PysznościYouTuber sprawdził mechanizm degustacji - Pyszności
Źródło zdjęć: © YouTube
Ewa Malinowska

Chociaż nie wszystkie rewolucje kończą się sukcesem, to każda z nich ma elementy wspólne. Jednym z nich jest "promocja lokalu", kiedy to dwóch pracowników rusza z tacą przysmaków i zaczepia mieszkańców miasteczka, zachęcając do spróbowania nowości i informując, że restauracja przeszła właśnie rewolucje z Magdą Gessler. Zachwytom zwykle nie ma końca. Eksperyment sprawdzający, czy reakcje przechodniów są szczere, postanowił przeprowadzić Dymitr Błaszczyk, twórca kanału "Sprawdzam Jak".

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Patriotyczne roladki z kurczaka. Farsz przypomina polską flagę

Degustacja w "Kuchennych Rewolucjach"

Schemat jest znany - dwie osoby mają tacę, przechodzień próbuje przekąski i rozpływa się w zachwytach. Aż ciężko uwierzyć, że reakcje są naturalne, bo z ust testujących leją się liczne komplementy. Naturalnie można pomyśleć, że jest to zwykła ustawka. Test autentyczności przeprowadził Dymitr. Przygotował on swoją deskę z kanapkami do degustacji. Kawałki pieczywa posmarował pastą jajeczną lub sałatką jarzynową. Postanowił też urozmaicić smak cynamonem, jednak ten nie przebił się za bardzo wśród innych aromatów. Youtuber sięgnął po sporą ilość soli. Całość przystrojona została koprem i pomidorkami. Całość była mocno przesolona i zwyczajnie niezjadliwa.

Youtuber sięgnął po gotowce
Youtuber sięgnął po gotowce © YouTube

Kanapki zostały ułożone na tacach i współpracownicy kanału "Sprawdzam Jak" ruszli na ulice, aby częstować przechodniów. Wcielili się w rolę kelnera i menadżera "Bistro Jarzynka", które właśnie przechodzi rewolucje Magdy Gessler.

Zachwytom nie było końca

Okazało się, że widok kamery i świadomość bycia nagrywanym zaburzał kubki smakowe testerów.

Tak powinno smakować, pyszne!
Bardzo dobre, widać że dobrze doprawione. Składniki świeże...
Naprawdę bardzo dobra!

Pochwały zebrała też sałatka jarzynowa, gotowiec wymieszany z horrendalną ilością soli.

Ummm...pyszna. Przyprawiona tak, jak lubię. Myślę, że gdybym miała okazję spróbować pasty jeszcze raz, to bardzo chętnie - zachwycała się testerka.

Uprzejmość i to, że testowaniu towarzyszyły kamery sprawdziły, że kanapki okazały się być hitem. Warto też dodać, że nawet gdy trafi się osoba, której przygotowana przez Magę Gessler degustacja nie przypadła do gustu, z oczywistych powodów jej zdanie jest wycinane podczas montażu programu.

Nie chodzi o to, że ci ludzie kłamią. Broń Boże! Ci ludzie po prostu chcą być uprzejmi i ciężko jest im powiedzieć do kamery, że "o nie smakowało" - skwitował Dymitr.

CZY DEGUSTACJA W KUCHENNYCH REWOLUCJACH JEST USTAWIONA - LUDZIE OCENIAJĄ KANAPKI NA ULICY!

Wybrane dla Ciebie
Nie dodawaj od razu tych dwóch składników. Sałatka jarzynowa szybciej się popsuje
Nie dodawaj od razu tych dwóch składników. Sałatka jarzynowa szybciej się popsuje
Nie dodawaj tej przyprawy w proszku. Wiele osób popełnia błąd i potem grzaniec robi się mętny
Nie dodawaj tej przyprawy w proszku. Wiele osób popełnia błąd i potem grzaniec robi się mętny
Na andrzejki robię włoskie kulki z mięsem. Więcej sycących przekąsek nie trzeba
Na andrzejki robię włoskie kulki z mięsem. Więcej sycących przekąsek nie trzeba
Gdy portfel świeci pustkami, gotuję jajka i serwuje je w sosie koperkowym. To tanie, ale smaczne danie
Gdy portfel świeci pustkami, gotuję jajka i serwuje je w sosie koperkowym. To tanie, ale smaczne danie
Skórki z pomarańczy odkładam na zapas. Robię z nich pyszny dodatek w lekkim syropie
Skórki z pomarańczy odkładam na zapas. Robię z nich pyszny dodatek w lekkim syropie
W chłodne dni często robię te sycącą zupę. Rozgrzewa i nie potrzeba przy niej dwóch dań
W chłodne dni często robię te sycącą zupę. Rozgrzewa i nie potrzeba przy niej dwóch dań
Polędwiczki z włoskimi dodatkami. Świetne do ryżu i makaronu
Polędwiczki z włoskimi dodatkami. Świetne do ryżu i makaronu
Ten deser robię na pierwszą niedzielę adwentu. Nie muszę odpalać piekarnika
Ten deser robię na pierwszą niedzielę adwentu. Nie muszę odpalać piekarnika
W mroźne wieczory smakuje idealnie. Ta zupa to mój pewniak w okresie jesienno-zimowym
W mroźne wieczory smakuje idealnie. Ta zupa to mój pewniak w okresie jesienno-zimowym
Jadłam ją na wigilii u cioci ze Śląska. Barszcz i grzybowa nie mają szans przy tej kremowej zupie
Jadłam ją na wigilii u cioci ze Śląska. Barszcz i grzybowa nie mają szans przy tej kremowej zupie
Dziurka w kluskach śląskich ma ważniejszą funkcję niż myślisz. To nie jest tylko ozdoba
Dziurka w kluskach śląskich ma ważniejszą funkcję niż myślisz. To nie jest tylko ozdoba
Ten schab piekę tylko 10 minut. Ma chrupiącą skórkę, a do tego soczysty delikatny środek
Ten schab piekę tylko 10 minut. Ma chrupiącą skórkę, a do tego soczysty delikatny środek
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟