Szpinakowy makaron z kalafiorowym sosem

Szpinakowy makaron z kalafiorowym sosem to niesamowita kombinacja smaków, w której zakocha się cała Twoja rodzina. To jednak nie koniec dobrych wieści. Przygotowanie pysznego dania jest bajecznie proste i szybkie. Czego chcieć więcej?

Obrazek
Pyszności

W przygotowaniu sosu z kalafiora pomógł nam blender marki Philips.

Składniki:

  1. 400 g makaron szpinakowy ugotowany
  2. 5 różyczek kalafior ugotowany
  3. 2 ząbki czosnek
  4. 3 łyżki oliwa z oliwek
  5. 125 ml mleko
  6. 1 szczypta pieprz
  7. 1 szczypta sól
  8. pomidorki koktajlowe do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. Przygotuj sos w blenderze. W tym celu połącz: ugotowane różyczki kalafiora, ząbki czosnku, oliwę z oliwek...

Obrazek

2. ...mleko, sól i pieprz.

Obrazek

3. Powstałą mieszankę przełóż na rozgrzaną patelnię. Następnie dodaj ugotowany makaron szpinakowy.

Obrazek

4. Gotowe danie możesz udekorować przy pomocy pomidorków koktajlowych. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser