Tagliatelle z kurczakiem i sosem sojowym

Dzisiaj dopadła nas chęć na makaron w stylu azjatyckim. Wzięłam więc tagliatelle, kurczaka, brokuł i jeszcze kilka innych składników i... tadam! Spróbuj, bo naprawdę warto!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 300 g makaron tagliatelle
  2. 1 szt. pierś z kurczaka
  3. szczypiorek świeży
  4. 1 szt. brokuł średniej wielkości
  5. 1/2 szklanki sos sojowy
  6. 3 łyżki miód
  7. 1 łyżka sok z limonki
  8. 1 łyżka sos chilli
  9. 1 szczypta sól
  10. 1 szczypta pieprz
  11. kolendra świeża
Sposób przygotowania:

1. W miseczce wymieszaj ze sobą sos sojowy, miód, sok z limonki i sos chili.

Obrazek

2. Na rozgrzanej patelni usmaż pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Dopraw ją solą i pieprzem.

Obrazek

3. Dodaj brokuł podzielony na różyczki i wlej wcześniej przygotowany sos sojowy.

Obrazek

4. Całość gotuj przez 2 minuty mieszając co jakiś czas.

Obrazek

5. Teraz dodaj ugotowany makaron tagliatelle i gotuj jeszcze przez chwilę - ciągle mieszając.

Obrazek

6. Gotowe! Smacznego ;)

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy