Tagliatelle ze szpinakiem i łososiem

Dziś w naszej kuchni postanowiliśmy połączyć ze sobą szpinak oraz łososia. Do tego duetu dodaliśmy również makaron, dzięki czemu uzyskaliśmy genialne połączenie. Po prostu same pyszności :)

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1/2 szt. cebula posiekana w kostkę
  2. 2 ząbki czosnek
  3. parmezan do dekoracji
  4. 125 ml bulion warzywny
  5. 500 g szpinak
  6. 2 filety łosoś pokrojny w kostkę
  7. 1 szkl. śmietana 18%
  8. 1 szczypta sól
  9. 1 szczypta pieprz
  10. 1 szczypta gałka muszkatołowa
  11. 600 g makaron tagliatelle ugotowany
Sposób przygotowania:

1. W garnku podsmaż ze sobą cebulę oraz czosnek. Następnie dodaj szpinak i gotuj przez chwilę.

Obrazek

2. Kiedy szpinak znacznie się skurczy, dodaj łososia. Po chwili zacznij dodawać stopniowo śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Mieszankę dopraw do smaku przy pomocy soli, pieprzu oraz gałki muszkatołowej.

Obrazek

4. Jako ostatni element dodaj ugotowany makaron. I ponownie wszystko dokładnie wymieszaj.

Obrazek

5. Gotowe danie możesz udekorować przy pomocy parmezanu.

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości