PrzepisDania główneTagliatelle ze szpinakiem i łososiem

Tagliatelle ze szpinakiem i łososiem

Dziś w naszej kuchni postanowiliśmy połączyć ze sobą szpinak oraz łososia. Do tego duetu dodaliśmy również makaron, dzięki czemu uzyskaliśmy genialne połączenie. Po prostu same pyszności :)

Tagliatelle ze szpinakiem i łososiem
Pyszności

12.12.2017 | aktual.: 13.12.2017 09:57

Składniki:

  1. 1/2 szt. cebula posiekana w kostkę
  2. 2 ząbki czosnek
  3. parmezan do dekoracji
  4. 125 ml bulion warzywny
  5. 500 g szpinak
  6. 2 filety łosoś pokrojny w kostkę
  7. 1 szkl. śmietana 18%
  8. 1 szczypta sól
  9. 1 szczypta pieprz
  10. 1 szczypta gałka muszkatołowa
  11. 600 g makaron tagliatelle ugotowany
Sposób przygotowania:

1. W garnku podsmaż ze sobą cebulę oraz czosnek. Następnie dodaj szpinak i gotuj przez chwilę.

Obraz

2. Kiedy szpinak znacznie się skurczy, dodaj łososia. Po chwili zacznij dodawać stopniowo śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Mieszankę dopraw do smaku przy pomocy soli, pieprzu oraz gałki muszkatołowej.

Obraz

4. Jako ostatni element dodaj ugotowany makaron. I ponownie wszystko dokładnie wymieszaj.

Obraz

5. Gotowe danie możesz udekorować przy pomocy parmezanu.

Obraz
Wybrane dla Ciebie