Dziś w naszej kuchni postanowiliśmy połączyć ze sobą szpinak oraz łososia. Do tego duetu dodaliśmy również makaron, dzięki czemu uzyskaliśmy genialne połączenie. Po prostu same pyszności :)
Pyszności
Składniki:
1/2 szt. cebula posiekana w kostkę
2 ząbki czosnek
parmezan do dekoracji
125 ml bulion warzywny
500 g szpinak
2 filety łosoś pokrojny w kostkę
1 szkl. śmietana 18%
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
1 szczypta gałka muszkatołowa
600 g makaron tagliatelle ugotowany
Sposób przygotowania:
1. W garnku podsmaż ze sobą cebulę oraz czosnek. Następnie dodaj szpinak i gotuj przez chwilę.
2. Kiedy szpinak znacznie się skurczy, dodaj łososia. Po chwili zacznij dodawać stopniowo śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
3. Mieszankę dopraw do smaku przy pomocy soli, pieprzu oraz gałki muszkatołowej.
4. Jako ostatni element dodaj ugotowany makaron. I ponownie wszystko dokładnie wymieszaj.
5. Gotowe danie możesz udekorować przy pomocy parmezanu.