Tak przyśpieszysz dojrzewanie pomidorów. W dobę będą czerwone i słodkie

Sam uprawiasz pomidory? Nie możesz doczekać się, kiedy będą idealnie czerwone i dojrzałe? A może kupiłeś niedojrzałe okazy? Niezależnie od ostatecznej odpowiedzi, wiem, jak ci pomóc.

Tiktokerka zdradziła patent na dojrzałe pomidory.Tiktokerka zdradziła patent na dojrzałe pomidory.
Źródło zdjęć: © TikTok | @growing_with_tiff

Na pewno zgodzisz się ze mną, że są takie produkty, które możemy znaleźć praktycznie w każdej kuchni. Na tej liście z pewnością wysoką lokatę zajęłyby pomidory.

Nie dość, że są smaczne, to jeszcze można wyczarować z nich całą masę przepisów. Domowy krem pomidorowy, sos do makaronu, czy w końcu kultowe kanapki, jak i kolorową sałatkę. W każdym przypadku pomidor jest po prostu niezastąpiony.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Wyjątkowy tort z naleśników, którego smaku nie zapomnisz. Idealny na letnie przyjęcia

Co zrobić, aby cieszyć się idealnie dojrzałymi pomidorami?

Oczywiście najlepsze pomidory to te idealnie dojrzałe, z piękną czerwoną skórką, która nie jest twarda jak skała. I tak się składa, że wiem, co dokładnie zrobić, abyś mógł cieszyć się takim efektem jak najszybciej. Potrzebne informacje znajdziesz poniżej!

Przydatny trik w każdej kuchni

Jeśli nie możesz doczekać się chwili, kiedy pomidory z twojej uprawy zrobią się idealnie czerwone, albo kupiłeś niezbyt dojrzałe okazy, nie ma co się załamywać. Już za moment dowiesz się, jak je "naprawić".

Przydatną, a zarazem mega prostą poradę znalazłam na TikToku. Jedna z użytkowniczek tej platformy @growing_with_tiff, pokazała, co trzeba dokładnie zrobić, aby przyśpieszyć proces dojrzewania pomidorów

Czerwone pomidory
Czerwone pomidory © Pixabay | kie-ker

Jak się okazuje, kluczem do sukcesu w tym przypadku jest zwykła papierowa torba, w której należy schować pomidory. Już po kilku godzinach, maksymalnie dobie, niedojrzałe pomidory powinny nabrać pięknych czerwonych rumieńców. Co więcej, będą idealnie miękkie i soczyste. Prościej i szybciej się już nie da!

Nie wiem, jak ty, ale ja uwielbiam tego typu triki. To najlepszy dowód na to, że czasami wystarczy naprawdę niewiele, aby cieszyć się pysznym smakiem ulubionych produktów. Koniecznie daj mi znać, czy słyszałeś wcześniej o takim rozwiązaniu. A może znasz zupełnie inne patenty, które też by się tutaj sprawdziły?

Źródło artykułu: Pysznosci.pl

Wybrane dla Ciebie

Dodaję do ogórków. To składnik, który nic nie kosztuje, a sprawia, że nie miękną i chrupią
Dodaję do ogórków. To składnik, który nic nie kosztuje, a sprawia, że nie miękną i chrupią
Tajemniczy furgon, islandzkie tradycje i sezon na grilla. Latem nie brakuje nowości
Tajemniczy furgon, islandzkie tradycje i sezon na grilla. Latem nie brakuje nowości
Tak przyspieszysz dojrzewanie pomidorów. Banalny trik, który każdy powinien znać
Tak przyspieszysz dojrzewanie pomidorów. Banalny trik, który każdy powinien znać
Sernik bez sera z jagodami. Tradycyjne ciasta nie mają przy nim szans
Sernik bez sera z jagodami. Tradycyjne ciasta nie mają przy nim szans
Zrobiłam bigos bez grama kapusty. Moje dzieci zajadały, aż uszy im się trzęsły
Zrobiłam bigos bez grama kapusty. Moje dzieci zajadały, aż uszy im się trzęsły
Latem zastępuje mi śniadanie. Pobudza lepiej niż zwykła kawa i syci na długo
Latem zastępuje mi śniadanie. Pobudza lepiej niż zwykła kawa i syci na długo
To najzdrowszy rodzaj. Wymiata toksyny z organizmu i wspiera serce
To najzdrowszy rodzaj. Wymiata toksyny z organizmu i wspiera serce
Z jagód robię nie tylko jagodziankę. Na widok tych bułeczek pocieknie ślinka
Z jagód robię nie tylko jagodziankę. Na widok tych bułeczek pocieknie ślinka
Przyprawa, która wprowadza w błąd. Wielu nie może uwierzyć, że składa się z czegoś innego
Przyprawa, która wprowadza w błąd. Wielu nie może uwierzyć, że składa się z czegoś innego
Każdy kęs to maślane niebo. Bretoński deser lepszy niż tarta
Każdy kęs to maślane niebo. Bretoński deser lepszy niż tarta
Pyszne ciasteczka dla "kwiatożerców". Na jednym się nie skończy
Pyszne ciasteczka dla "kwiatożerców". Na jednym się nie skończy
Robię pesto, które pachnie cytrusami. Nie ma w nim nawet listka bazylii
Robię pesto, które pachnie cytrusami. Nie ma w nim nawet listka bazylii