Tydzień bez słodkości, to tydzień zmarnowany, dlatego też przychodzimy z kolejną ciekawą propozycją ? Oto pyszne tiramisu, od którego nie sposób oderwać wzroku!
Pyszności
17.09.2018 | aktual.: 18.09.2018 10:36
Składniki:
5 szt. żółtko
120 g cukier
20 g cukier puder
500 g mascarpone
5 szt. białko
1 szczypta sól
250 ml kawa
80 ml amaretto
1 opakowanie biszkopty
30 g kakao
Sposób przygotowania:
1. W misce połącz ze sobą żółtka, cukier i cukier puder.
2. Następnie małymi partiami zacznij dodawać mascarpone.
3. W osobnej misce ubij białka i szczyptę soli. Potem dodaj do żółtek i mascarpone. Wymieszaj ręcznie.
4. Do kawy możesz dodać amaretto. W tortownicy umieść biszkopty, a następnie nasącz je wcześniej przygotowaną mieszanką przy pomocy pędzelka. Na wierzchu ułóż masę.
5. Ponownie ułóż biszkopty i nasącz je kawą. Przy pomocy rękawa cukierniczego na samej górze stwórz kolejną warstwę z masy.
6. Całość posyp kakao i chłodź min. 7 godzin.
7. Przed podaniem możesz dodać biszkopty (jak na zdjęciu poniżej). I to wszystko :)