Układam na plastrach sera i zwijam w roladkę. Każdy, kto spróbuje, sięga po dokładkę

Ten przepis przyda ci się, jeśli zdarza ci się przygotowywać imprezę dla znajomych albo po prostu lubisz dobrze zjeść podczas oglądania filmu. Roladki serowe z przepysznym, śmietankowym nadzieniem, polecają się zresztą nie tylko na takie okazje. Sam się przekonaj!

Roladki serowe zrobią furorę na każdej imprezieRoladki serowe zrobią furorę na każdej imprezie
Źródło zdjęć: © Getty images | subodshathe

"Pyszne i ładnie wyglądają. Idealne na imprezę i na śniadanie dla ukochanego" - napisała o roladkach serowych pani Magda, autorka przepisu zamieszczonego na portalu przyslijprzepis.pl. Cóż, trudno się z nią nie zgodzić. Roladki serowe rzeczywiście prezentują się doskonale, smakują obłędnie, a chociaż skład to prozaiczne połączenie najprostszych składników na świecie, to efekt może wprawić drugą połówkę w zachwyt. Kto powiedział, że do tego jest niezbędny kawior z jesiotra i ostrygi?

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Sałatka chrzanowa z ananasem znika jako pierwsza z wielkanocnego stołu. Taka jest dobra!

Roladki serowe to świetny przykład na to, że czasem wystarczą proste produkty z lodówki, by stworzyć pyszną przekąskę, która na pewno umili nam wieczór lub poranek. Serek śmietankowy, warzywa, ser i trochę przypraw: nic więcej nie będzie ci potrzebne. Byłbym zapomniał: jeszcze szczypiorek, który posłuży ci nie tylko do doprawienia nadzienia, ale również... związania rolad. Powodzenia!

Roladki serowe

Składniki:

  • 12 cienkich plasterków sera żółtego,
  • 150 g serka śmietankowego typu Almette,
  • 1/2 średniej papryki,
  • większa garść posiekanego szczypiorku,
  • garść posiekanej natki pietruszki,
  • 1/2 średniej czerwonej cebuli,
  • pieprz,
  • dodatkowo: 24 kawałki szczypiorku do zawiązania roladek.
Roladki serowe przygotuj ze swojego ulubionego sera żółtego
Roladki serowe przygotuj ze swojego ulubionego sera żółtego © Licencjodawca

Sposób przygotowania:

  • Cebulę i paprykę drobno posiekaj i przełóż je do naczynia. Dodaj serek śmietankowy, posiekany szczypiorek, natkę pietruszki. Wymieszaj, dopraw do smaku pieprzem. Sól raczej nie będzie ci potrzebna, ale sam o tym zadecyduj.
  • Plastry sera rozłóż na desce. Na dłuższej krawędzi rozłóż nadzienie i zawiń roladki.
  • Ruloniki przekrój teraz na pół — możesz to zrobić po skosie, żeby ładnie wyglądały. Delikatnie przewiąż je szczypiorkiem, żeby się nie rozpadały. Smacznego!
Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej