Wesele Ewy Wachowicz na zamku w Krakowie. Nie uwierzysz, ile kosztowała organizacja

Ewa Wachowicz, gospodyni programu "Ewa gotuje" niespodziewanie wyszła za swojego długoletniego partnera, Sławomira Kowalewskiego. Wesele odbyło się w iście bajkowej scenerii. Świeżo upieczeni małżonkowie nie szczędzili na wydarzeniu. Za zorganizowanie przyjęcia na zamku w Krakowie musieli słono zapłacić.

Ewa Wachowicz wyszła za mążEwa Wachowicz wyszła za mąż
Źródło zdjęć: © fot. Instagram

Ewa Wachowicz, Miss Polonia 1992, producentka i prowadząca programu "Ewa gotuje" wyszła za mąż za Sławomira Kowalewskiego, z którym związała się ponad 8 lat temu. Wesele odbyło się 2 września br. w murach krakowskiego zamku w Przegorzałach.

Uroczystość została owiana tajemnicą. Żadna informacja na temat ślubu nie przedostała się wcześniej do mediów, co jest wyjątkową rzadkością w show-biznesie. Zdjęcia opublikowali sami zainteresowani, wzbudzając ogromne emocje wśród internautów.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Lasagne z cukinii

Ewa Wachowicz i Sławomir Kowalewski — co wiemy na temat tajemniczej pary?

Ewa Wachowicz jest znana od przeszło 30 lat. W 1992 roku wygrała konkurs Miss Polonia, niedługo potem otrzymała tytuł III wicemiss w wyborach Miss World, a rok później zwyciężyła w Miss World University. W latach 1993–1995 pracowała jako sekretarz prasowy biura ówczesnego premiera, Waldemara Pawlaka.


Od tamtego momentu kariera prezenterki nabrała rozpędu. Pod koniec lat 90. zajęła się produkcją kultowego programu "Podróże kulinarne Roberta Makłowicza". Współpraca Wachowicz i Makłowicza zakończyła się w 2007 roku i odbiła się w mediach szerokim echem. Niedługo potem wydała autorski program kulinarny "Ewa gotuje", który prowadzi do dziś.

Dziennikarka od początku kariery chroni swoje życie prywatne. Wiadomo, że w przeszłości była żoną Przemysława Osuchowskiego. W 2000 roku przyszła na świat ich córka Aleksandra. Niestety małżeństwo rozpadło się 7 lat później.

Sławomir Kowalewski to dziennikarz muzyczny, którego głos możemy znać z popularnej audycji "Byle do piątku" nadawaną przez RMF FM. W 2016 roku wystąpił w programie "Must Be The Music", gdzie pochwaliła go sama Kora. Pierwsze wzmianki medialne na temat związku Wachowicz i Kowalewskiego pojawiły się w 2015 roku.

Wesele Ewy Wachowicz kosztowało fortunę

Przyjęcie weselne odbyło się w Krakowie, na murach odnowionego zamku w Przegorzałach. W środku znajduje się pięciogwiazdkowy hotel i restauracja Zinar Castle, z którego to rozpościera się widok na malowniczą panoramę Krakowa.

- Uroczystość miała miejsce w sali balowej z widokiem na dolinę Wisły i Srebrną Górę w Krakowie. Mieści się tam do 200 osób — wyjawił pracownik Zinar Castle w rozmowie z portalem ShowNews.pl.

Cena za talerzyk w hotelu Zinar Castle zaczyna się od 300 złotych. Biorąc pod uwagę ilość gości, dodatkowe atrakcje czy same kreacje dla pary, całkowity koszt wesela mógł wynieść nawet 100 tysięcy złotych.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Wars z nowym menu. Dania i ceny jak z restauracji
Wars z nowym menu. Dania i ceny jak z restauracji
Na długi weekend piekę karkówkę w kapuście kiszonej. Idealna na zjazd rodzinny
Na długi weekend piekę karkówkę w kapuście kiszonej. Idealna na zjazd rodzinny
Zagniatam zamiast makaronu. Nawet rosołem można się najeść
Zagniatam zamiast makaronu. Nawet rosołem można się najeść
Tę sałatkę zrobisz w 10 minut. Jest idealna na kolację
Tę sałatkę zrobisz w 10 minut. Jest idealna na kolację
Dodaję zamiast makreli. Pasta znika, zanim ukroję pieczywo
Dodaję zamiast makreli. Pasta znika, zanim ukroję pieczywo
Nie dodaję ani grama śmietany. Mam zdrowszy sposób na zabielanie
Nie dodaję ani grama śmietany. Mam zdrowszy sposób na zabielanie
Bez mąki i drożdży, a na patelni rosną jak szalone. Konkurencja dla racuchów
Bez mąki i drożdży, a na patelni rosną jak szalone. Konkurencja dla racuchów
Zamiast jabłek do środka wkładam wytrawny farsz. Wychodzi pyszny strudel
Zamiast jabłek do środka wkładam wytrawny farsz. Wychodzi pyszny strudel
To najlepsza wątróbka. Jest mięciutka, delikatna, pełna smaku i bez grama goryczy
To najlepsza wątróbka. Jest mięciutka, delikatna, pełna smaku i bez grama goryczy
Nie smażę frytek i placków. Rodzina oszalała na punkcie chrupiących kuleczek
Nie smażę frytek i placków. Rodzina oszalała na punkcie chrupiących kuleczek
W PRL-u zachwycała na stole podczas każdej imprezy. Dziś powraca w nowoczesnej wersji
W PRL-u zachwycała na stole podczas każdej imprezy. Dziś powraca w nowoczesnej wersji
Jemy go bardzo rzadko, a ma więcej żelaza niż mięso. Jest doskonały dla stłuszczonej wątroby
Jemy go bardzo rzadko, a ma więcej żelaza niż mięso. Jest doskonały dla stłuszczonej wątroby