Weź 4 składniki i zrób syrop na odchudzanie. Boczki i oponka znikną

Odchudzanie to wymagający proces, na który należy patrzeć kompleksowo. Aktywność fizyczna to jedno — a to, co jemy i pijemy, to drugie. Dzisiaj pragniemy pokazać ci prosty syrop, który zrobisz w kilka chwil z czterech składników, a który nieco ułatwi ci zrzucenie zbędnych kilogramów.

Domowy syrop na odchudzanie potrafi zdziałać cudaDomowy syrop na odchudzanie potrafi zdziałać cuda
Źródło zdjęć: © canva.com

Nie da się skutecznie gubić kilogramów bez choćby odrobiny wiedzy z tego zakresu. W końcu to nie jest tak, że poranne przebieżki wystarczą, żeby uzyskać sylwetkę Adonisa. Na podobnej zasadzie działa odżywianie. Dietetycy stanowczo apelują, by ludzi, którzy przekonują o słuszności głodówek, najzwyczajniej w świecie nie słuchać.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Urocze pizzerinki z miodem i burratą. Idealne na każdą okazję

Nasza teza: przed rozpoczęciem odchudzania warto z pełnym rozmachem wejść w tę tematykę — również pod względem merytorycznym. Okazuje się bowiem, że zrzucanie kilogramów można sobie znacznie ułatwić. I chociaż żadne syropy na odchudzanie nie zrobią za ciebie całej pracy, to mogą stać się świetnym wsparciem w tym mozolnym zadaniu.

Jedzenie na odchudzanie

Jedzenie i picie ma olbrzymi wpływ nie tylko na to, jak się czujemy, ale również na to, jak wyglądamy. Niektóre produkty sprawiają, że skóra jest napięta i wygląda młodo; inne — że włosy lśnią, a paznokcie się nie łamią. Część niepozornych składników, dzięki swoim nietypowym właściwościom, może natomiast pomóc nam schudnąć.

Imbir, na ten przykład, przyspiesza przemianę materii i łagodzi wzdęcia. Cytryna zawiera pektyny, które podtrzymują uczucie sytości. Cynamon reguluje pracę nerek i zwiększa metabolizm glukozy. Wygląda na to, że zrobienie z tych składników syropu to duże wsparcie dla odchudzania, prawda? A więc do dzieła!

Z tymi składnikami odchudzanie jest prostsze
Z tymi składnikami odchudzanie jest prostsze © canva.com

Domowy syrop na odchudzanie

Cytrynę umyj, wyparz i wyciśnij z niej sok. To, co z niej zostało, posiekaj i przełóż na patelnię. Podsmaż. Następnie dodaj do cytryny starty korzeń imbiru i laskę cynamonu. Całość zalej wodą, zagotuj i ostudź. Na koniec przecedź przez sito, wymieszaj z sokiem z cytryny i dopraw szczyptą słodkiej papryki. Pij dwa razy dziennie i ciesz się efektami. Powodzenia!

Wybrane dla Ciebie
Gdy robię te kotlety ziemniaczane, o mielone nikt nie pyta. Najlepiej smakują z sosem pieczarkowym
Gdy robię te kotlety ziemniaczane, o mielone nikt nie pyta. Najlepiej smakują z sosem pieczarkowym
Nie tylko na Wigilię. Świąteczne pierogi podaję z domową konfiturą
Nie tylko na Wigilię. Świąteczne pierogi podaję z domową konfiturą
Nie tylko barszcz i grzybowa. Ta świąteczna zupa to idealny wybór
Nie tylko barszcz i grzybowa. Ta świąteczna zupa to idealny wybór
To najlepsza temperatura do pieczenia sernika. Nie opadnie i nie popęka
To najlepsza temperatura do pieczenia sernika. Nie opadnie i nie popęka
Teściowa na każde święta piecze orzechowca. Makowiec i sernik nie mają szans
Teściowa na każde święta piecze orzechowca. Makowiec i sernik nie mają szans
Zamiast kupować sklepowe gotowce, robię sama. Są ozdobą stołu i wszystkim smakują
Zamiast kupować sklepowe gotowce, robię sama. Są ozdobą stołu i wszystkim smakują
Nazwa wprowadza w błąd. Skąd pochodzi barszcz ukraiński?
Nazwa wprowadza w błąd. Skąd pochodzi barszcz ukraiński?
Zanim włożysz ser do lodówki, wykonaj 1 rzecz. Dzięki temu nie będzie twardy i zeschnięty
Zanim włożysz ser do lodówki, wykonaj 1 rzecz. Dzięki temu nie będzie twardy i zeschnięty
"Można jeść jak ciasto". Magda Gessler zdradziła swój sposób na karpia bez ości
"Można jeść jak ciasto". Magda Gessler zdradziła swój sposób na karpia bez ości
Podsmażam i dorzucam do surówki z kapusty pekińskiej. Jest smaczniejsza i przyjemnie chrupie
Podsmażam i dorzucam do surówki z kapusty pekińskiej. Jest smaczniejsza i przyjemnie chrupie
Moczę na pierogi wigilijne zamiast suszonych grzybów. Po wymieszaniu z kapustą farsz mam gotowy
Moczę na pierogi wigilijne zamiast suszonych grzybów. Po wymieszaniu z kapustą farsz mam gotowy
Nie wylewaj zakwasu z buraków. Jeśli zrobił się gęsty, można go jeszcze uratować
Nie wylewaj zakwasu z buraków. Jeśli zrobił się gęsty, można go jeszcze uratować
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥