PrzepisDeseryWeź rulon ciasta francuskiego i 2 jabłka. W kilka minut zrobisz obłędny deser

Weź rulon ciasta francuskiego i 2 jabłka. W kilka minut zrobisz obłędny deser

Ciasto francuskie i jabłka. Tak powstaje pyszny deser
Ciasto francuskie i jabłka. Tak powstaje pyszny deser
Źródło zdjęć: © YouTube | Appetizing.tv-Baking Recipes
19.04.2024 08:20, aktualizacja: 19.04.2024 08:47

Na samą myśl o tym pysznym deserze cieknie nam ślinka. Jakie to szczęście, że jego przygotowanie to bułka z masłem, niewielki wkład finansowy i naprawdę mało pracy. Dzięki temu przekąska z jabłek i ciasta francuskiego może powstawać choćby codziennie!

Przygotowanie deserów w domu ma to do siebie, że — o ile nie jest naprawdę ekspresowe — zazwyczaj po prostu brakuje nam na to czasu. Ten ból zna na pewno wielu z was. I to właśnie do takich osób kierujemy ten nasz artykuł. Deficyt czasu nie jest bowiem żadną przeszkodą do zrealizowania podanego tu przepisu na jabłkowy rulon z ciasta francuskiego.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Już za pierwszym razem, gdy próbowaliśmy tego przepisu, wiedzieliśmy, że oto odkryliśmy coś naprawdę wyjątkowego. Ciasto francuskiego nadaje tej przekąsce miłej kruchości, jabłka — słodyczy, a cynamon — aromatu. To prawie tak, jakby w kilka minut przygotowywać pyszną szarlotkę. Nieco uproszczoną, to fakt, ale w końcu coś za coś, prawda?

Wszystkich spragnionych szybkiego i łatwego w obsłudze deseru zapraszamy do poniższego przepisu. Możesz też kliknąć tutaj, jeśli chcesz poznać inny ciekawy przepis na ekspresowe ciasto. Powodzenia!

Rulon jabłkowy z ciasta francuskiego

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego,
  • 2 słodkie jabłka,
  • 3 łyżki cukru,
  • cynamon.
Ciasto francuskie to idealny produkt na szybkie i słodkie przekąski
Ciasto francuskie to idealny produkt na szybkie i słodkie przekąski© YouTube | Appetizing.tv-Baking Recipes

Sposób przygotowania:

  1. Jabłka obierz, umyj i pokój w cienkie plastry.
  2. Rozwiń ciasto francuskie. Ułóż na nim owoce, posyp połową cukru i cynamonu. Zawiń w dosyć ciasny rulon.
  3. Teraz pokrój go w kawałki, powiedzmy: dwucentymetrowe. Każdy kawałek połóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Posyp z wierzchu drugą połową przypraw. Wstaw do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika i piecz 20 minut. Ostrożnie wyjmij, poczekaj, aż rulony ostygną i gotowe. Smacznego!

Nie musisz kupować ciasta francuskiego w sklepie. Możesz też przygotować je osobiście w domu. Wbrew pozorom jest to bardzo proste. Poniżej zamieszczamy sprawdzony przepis na ten użyteczny produkt, z którego można robić prawdziwe cuda Powodzenia!

Źródło artykułu:Pysznosci.pl
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także