Weź rulon ciasta francuskiego i 2 jabłka. W kilka minut zrobisz obłędny deser

Na samą myśl o tym pysznym deserze cieknie nam ślinka. Jakie to szczęście, że jego przygotowanie to bułka z masłem, niewielki wkład finansowy i naprawdę mało pracy. Dzięki temu przekąska z jabłek i ciasta francuskiego może powstawać choćby codziennie!

Ciasto francuskie i jabłka. Tak powstaje pyszny deserCiasto francuskie i jabłka. Tak powstaje pyszny deser
Źródło zdjęć: © YouTube | Appetizing.tv-Baking Recipes

Przygotowanie deserów w domu ma to do siebie, że — o ile nie jest naprawdę ekspresowe — zazwyczaj po prostu brakuje nam na to czasu. Ten ból zna na pewno wielu z was. I to właśnie do takich osób kierujemy ten nasz artykuł. Deficyt czasu nie jest bowiem żadną przeszkodą do zrealizowania podanego tu przepisu na jabłkowy rulon z ciasta francuskiego.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Ten deser zrobisz w mgnieniu oka. Jeszcze szybciej zniknie z talerza, taki jest dobry

Już za pierwszym razem, gdy próbowaliśmy tego przepisu, wiedzieliśmy, że oto odkryliśmy coś naprawdę wyjątkowego. Ciasto francuskiego nadaje tej przekąsce miłej kruchości, jabłka — słodyczy, a cynamon — aromatu. To prawie tak, jakby w kilka minut przygotowywać pyszną szarlotkę. Nieco uproszczoną, to fakt, ale w końcu coś za coś, prawda?

Wszystkich spragnionych szybkiego i łatwego w obsłudze deseru zapraszamy do poniższego przepisu. Możesz też kliknąć tutaj, jeśli chcesz poznać inny ciekawy przepis na ekspresowe ciasto. Powodzenia!

Rulon jabłkowy z ciasta francuskiego

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego,
  • 2 słodkie jabłka,
  • 3 łyżki cukru,
  • cynamon.
Ciasto francuskie to idealny produkt na szybkie i słodkie przekąski
Ciasto francuskie to idealny produkt na szybkie i słodkie przekąski © YouTube | Appetizing.tv-Baking Recipes

Sposób przygotowania:

  1. Jabłka obierz, umyj i pokój w cienkie plastry.
  2. Rozwiń ciasto francuskie. Ułóż na nim owoce, posyp połową cukru i cynamonu. Zawiń w dosyć ciasny rulon.
  3. Teraz pokrój go w kawałki, powiedzmy: dwucentymetrowe. Każdy kawałek połóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Posyp z wierzchu drugą połową przypraw. Wstaw do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika i piecz 20 minut. Ostrożnie wyjmij, poczekaj, aż rulony ostygną i gotowe. Smacznego!

Nie musisz kupować ciasta francuskiego w sklepie. Możesz też przygotować je osobiście w domu. Wbrew pozorom jest to bardzo proste. Poniżej zamieszczamy sprawdzony przepis na ten użyteczny produkt, z którego można robić prawdziwe cuda Powodzenia!

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯