Wstaw do kuchni biurowy pojemnik z IKEA. Szybko sobie podziękujesz

Różnorodne triki na ułatwianie sobie życia cieszą się w internecie ogromną popularnością. W końcu każdemu z nas zależy na tym, by utrzymać porządek, a na dodatek robić to szybko i efektownie. W sieci pojawił się nowy sposób na segregowanie warzyw w kuchni. Musimy przyznać, że jest naprawdę rewelacyjny. W roli głównej biurowy pojemnik z IKEA.

Internet oszalał. Wstaw do kuchni biurowy pojemnik z IKEI. Fot. AdobeStock, IKEAInternet oszalał. Wstaw do kuchni biurowy pojemnik z IKEI. Fot. AdobeStock, IKEA

Przechowywanie warzyw w kuchni od zawsze było problematyczne. Nie zawsze jesteśmy w stanie trzymać je w lodówce, a niektórych wręcz nie powinniśmy. Nie wolno też ich niczym owijać ani szczelnie pakować, gdyż potrzebują dostępu do świeżego powietrza. Jeśli ty też masz już dosyć bałaganu w kuchni, bo nie wiesz, gdzie przechowywać warzywa, koniecznie wybierz się do IKEA.

Gdzie przechowywać warzywa w kuchni? Wybierz się do IKEI

Genialnych kuchennych trików nie brakuje. Okazuje się, że nie potrzebujemy tysięcy pojemników zajmujących zbyt dużo miejsca, a na dodatek bardzo drogich, by móc przechowywać warzywa. Wystarczy, że wybierzemy się do IKEA i kupimy biurowe pojemniki - DRÖNJÖNS, które kosztują 29,99 zł za dwie sztuki.

Wystarczy ustawić je obok siebie w spiżarni bądź jednej z głębokich szafek, by móc cieszyć się porządkiem. Zmieszczą się w nich m.in. ziemniaki, główki czosnku czy cebula.

Internet oszalał. Wstaw do kuchni biurowy pojemnik z IKEI. Fot. Pexels
Internet oszalał. Wstaw do kuchni biurowy pojemnik z IKEI. Fot. Pexels

Trik z pojemnikami biurowymi z IKEA. Pokochały go tysiące osób

Na Facebooku trikiem podzieliła się jedna z kobiet, która sama zobaczyła go w mediach społecznościowych i postanowiła z niego skorzystać.

Nie wiem, kto wpadł na ten pomysł, ale dziękuję! 

- napisała.

Jej sposób spotkał się z ogromnym odzewem. Bardzo szybko pokochało go tysiące internautów, którzy zadeklarowali, że jak najszybciej wybiorą się do IKEA, by sprawdzić, jak ten sposób przyjmie się w ich kuchni. Wielu stwierdziło, że to naprawdę schludny, skuteczny, a przede wszystkim tani sposób na przechowywanie warzyw.

Kocham to! Muszę tego też spróbować w swojej kuchni. Nigdy nie wiem, jak właściwie przechowywać cebulę, ziemniaki i czosnek w szafce kuchennej! 

- skomentował jeden z internautów.

Internet oszalał. Wstaw do kuchni biurowy pojemnik z IKEI. Fot. Pixabay
Internet oszalał. Wstaw do kuchni biurowy pojemnik z IKEI. Fot. Pixabay

Wybrane dla Ciebie

Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek