Wymieszaj trzy składniki i pij codziennie rano. Działa jak naturalny spalacz tłuszczu

Chcesz odsłonić nieco ciała latem? To najwyższy czas, żeby zabrać się za dietę i ćwiczenia. Jeśli chcesz przyśpieszyć spalanie tłuszczu, przygotuj ten prosty napój z trzech składników, a kilogramy będą lecieć w dół.

Nasiona chia  na drewnianej łyżceNasiona chia wspomagają odchudzanie
Źródło zdjęć: © Adobe Stock | joanna wnuk

Lato już za trzy miesiące. To ostatni dzwonek, żeby zabrać się za dietę i ćwiczenia, i zgubić nieco nadprogramowych kilogramów. Odchudzanie nie musi być trudne. Możesz jeść to, na co masz ochotę — o ile trzymasz się deficytu kalorycznego.

Ćwiczenia przyśpieszą spalanie tłuszczu i ujędrnią ciało. Pierwsze efekty zauważysz już po miesiącu. Jeśli chcesz cieszyć się formą na lato, przygotuj ten prosty napój, który działa niczym najlepszy suplement przyśpieszający odchudzanie. Składa się tylko z trzech ogólnodostępnych składników. Sprawdź, jak go przygotować.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Beza Pavlova z mandarynkami. Pozwól sobie na odrobinę luksusu

Wymieszaj ze sobą trzy składniki. Oponki odejdą w zapomnienie

Nasiona chia to prawdziwy superfood. Zmniejszają łaknienie, dostarczają wielu cennych składników odżywczych i... przyśpieszają spalanie tłuszczu. Ich prozdrowotne właściwości są znane od lat, jednak w ostatniej dekadzie stały się jednym z najbardziej rozchwytywanych produktów spożywczych.

Regularne spożywanie nasion chia dostarczy organizmowi mnóstwo błonnika, antyoksydantów, a także kwasów omega-3, które wspierają prawidłową pracę układu odpornościowego, nerwowego i pokarmowego. Jest jednak jeden produkt, który podbija prozdrowotne działanie nasion — cynamon, aromatyczna przyprawa i suplement diety w jednym.

Cynamon to aromatyczna przyprawa o szerokim działaniu prozdrowotnym. Działa oczyszczająco, detoksykująco i antybakteryjnie. Mało kto wie, ale niewielka ilość cynamonu w potrawie sprawia, że dłużej czujemy sytość, a także przyśpiesza rozkład węglowodanów w organizmie. W połączeniu z nasionami chia staje się wręcz naturalnym spalaczem tłuszczu.

Napój z nasionami chia — przepis

Składniki:

  • łyżka nasion chia,
  • łyżeczka cynamonu,
  • opcjonalnie: plaster cytryny.

Przygotowanie:

  1. Zagotuj wodę i wlej ją do kubka. Poczekaj, aż stanie się letnia.
  2. Dodaj do niej łyżkę nasion chia i poczekaj 15 minut, aż spęcznieją.
  3. Przed wypiciem dodaj cynamon i plaster cytryny. Możesz dodać też łyżeczkę miodu, jednak napój stanie się bardziej kaloryczny.
  4. Wypij na czczo, zaraz po wstaniu.

Porady:

  1. Napój można przygotować też wieczorem, jednak wypicie letniej wody niesie za sobą wiele korzyści dla zdrowia.
  2. Pamiętaj, że najważniejszy jest ruch i zdrowa dieta. Bez tego żaden suplement diety nie zadziała.
Źródło artykułu: Pysznosci.pl

Wybrane dla Ciebie

To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Ten deser smakuje jak grzeszna rozpusta. Lepiej od razu zrób podwójną porcję
Ten deser smakuje jak grzeszna rozpusta. Lepiej od razu zrób podwójną porcję