Znany kucharz tak przygotowuje młode ziemniaki. Ich sekretem są dwa dodatki

Młode ziemniaki to prawdziwy rarytas. Można zrobić z nich naprawdę wiele pysznych dań. Jest to jednak produkt sezonowy, więc zdecydowanie warto korzystać z tego dobrodziejstwa jak najczęściej. Tomasz Strzelczyk zdradził przepis na pyszne młode ziemniaki. Zdecydowanie warto go wypróbować.

Młode ziemniaki Tomasza Strzelczyka. Fot. YouTube/Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHAMłode ziemniaki Tomasza Strzelczyka. Fot. YouTube/Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA

Tomasz Strzelczyk w jednym ze swoich filmików opublikowanych w serwisie YouTube zdradził obłędny przepis na młode ziemniaki. Mają złotą skórkę, są niezwykle chrupiące i aromatyczne. Lista składników potrzebnych do ich przygotowania wcale nie jest długa, a robi się je błyskawicznie. Nie musimy również brudzić wielu naczyń. Jak zatem przygotować młode ziemniaki Tomasza Strzelczyka? Odpowiadamy.

Młode ziemniaki Tomasza Strzelczyka — przepis. Są obłędnie pyszne

Młode ziemniaki Strzelczyka smakują wspaniale, więc zdecydowanie warto zapisać ten przepis na później. Są bardzo łatwe w przygotowaniu, więc nie powinny stanowić żadnych trudności niezależnie od umiejętności gotowania. Pomysł kucharza może być doskonałą propozycją na obiad, ale też przystawkę czy kolację. Czego potrzebujemy do przygotowania tego przepisu?

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków,
  • woda,
  • koperek,
  • 80 g masła
  • czerwona słodka papryka,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól.

Sposób przygotowania: 

  1. Dokładnie myjemy ziemniaki, a następnie przekładamy je na patelnię. Wlewamy niewielką ilość wody do naczynia, a następnie posypujemy ziemniaki solą i potrząsamy patelnią.
  2. Dodajemy koper z łodygą, przykrywamy patelnię pokrywką i gotujemy.
  3. Młode ziemniaki zmiękną bardzo szybko, więc należy uważać.
  4. Następnie odcedzamy ziemniaki z wody i patelnię z warzywami z powrotem stawiamy na gazie, by mogły odparować.
  5. Siekamy drobno koperek i czosnek i wraz z masłem dodajemy do ziemniaków. Posypujemy je również papryką słodką. Będą gotowe, gdy osiągną złoty kolor.

Wielu internautów pochwaliło przepis Tomasza Strzelczyka. Pod jego filmem pojawiło się wiele pozytywnych komentarzy.

Wczoraj obejrzane, wczoraj zrobione. Pycha. Schodziły szybciej niż szaszłyki z grilla

- napisał jeden z internautów.

Takie ziemniaczki to królewski delikates. Dzięki za ten patent

- dodał kolejny.

Bajka, zrobiłem wczoraj te ziemniaki razem ze schabowymi. Rozpływają się w ustach

- czytamy.

Wiele osób wskazywało, że świetnie smakują w towarzystwie mizerii bądź zsiadłego mleka.

Młode ziemniaki. Fot. Pexels
Młode ziemniaki. Fot. Pexels
Wybrane dla Ciebie
Taką kaszę jadali bohaterowie Reymonta. Danie było skromne, ale sycące i pełne smaku
Taką kaszę jadali bohaterowie Reymonta. Danie było skromne, ale sycące i pełne smaku
Prawie nikt nie robi mielonych z tego taniego mięsa. Jest pełne smaku i ma mnóstwo żelaza
Prawie nikt nie robi mielonych z tego taniego mięsa. Jest pełne smaku i ma mnóstwo żelaza
Wielu nawet nie patrzy w stronę tych grzybów. Do sałatek i sosu tatarskiego nie ma lepszych
Wielu nawet nie patrzy w stronę tych grzybów. Do sałatek i sosu tatarskiego nie ma lepszych
Na Wszystkich Świętych zrobię kultowe ciasto z banalnego przepisu. Każdego zachwyci, a nie napracuję się bardzo
Na Wszystkich Świętych zrobię kultowe ciasto z banalnego przepisu. Każdego zachwyci, a nie napracuję się bardzo
Dziadkowie zajadali tę tanią część kurczaka. Młodzi wzdrygają się na samą myśl, a jest świetna na stawy
Dziadkowie zajadali tę tanią część kurczaka. Młodzi wzdrygają się na samą myśl, a jest świetna na stawy
Dodaj odrobinę do rosołu pod koniec gotowania. Nabierze głębszego i pełniejszego smaku
Dodaj odrobinę do rosołu pod koniec gotowania. Nabierze głębszego i pełniejszego smaku
Zrobiłam tę sałatkę na Wszystkich Świętych w tamtym roku. Goście prawie wyrywali sobie salaterkę z rąk
Zrobiłam tę sałatkę na Wszystkich Świętych w tamtym roku. Goście prawie wyrywali sobie salaterkę z rąk
To najzdrowszy deser. Po nim poczujesz luz w pasie, a jelita zaczną pracować jak w zegarku
To najzdrowszy deser. Po nim poczujesz luz w pasie, a jelita zaczną pracować jak w zegarku
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu
Tak łatwo obniżysz kaloryczność ziemniaków. Wielu nawet nie wie
Tak łatwo obniżysz kaloryczność ziemniaków. Wielu nawet nie wie
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony