Znany kucharz tak przygotowuje młode ziemniaki. Ich sekretem są dwa dodatki
Młode ziemniaki to prawdziwy rarytas. Można zrobić z nich naprawdę wiele pysznych dań. Jest to jednak produkt sezonowy, więc zdecydowanie warto korzystać z tego dobrodziejstwa jak najczęściej. Tomasz Strzelczyk zdradził przepis na pyszne młode ziemniaki. Zdecydowanie warto go wypróbować.
20.06.2023 19:15
Tomasz Strzelczyk w jednym ze swoich filmików opublikowanych w serwisie YouTube zdradził obłędny przepis na młode ziemniaki. Mają złotą skórkę, są niezwykle chrupiące i aromatyczne. Lista składników potrzebnych do ich przygotowania wcale nie jest długa, a robi się je błyskawicznie. Nie musimy również brudzić wielu naczyń. Jak zatem przygotować młode ziemniaki Tomasza Strzelczyka? Odpowiadamy.
Młode ziemniaki Tomasza Strzelczyka — przepis. Są obłędnie pyszne
Młode ziemniaki Strzelczyka smakują wspaniale, więc zdecydowanie warto zapisać ten przepis na później. Są bardzo łatwe w przygotowaniu, więc nie powinny stanowić żadnych trudności niezależnie od umiejętności gotowania. Pomysł kucharza może być doskonałą propozycją na obiad, ale też przystawkę czy kolację. Czego potrzebujemy do przygotowania tego przepisu?
Składniki:
- 1 kg ziemniaków,
- woda,
- koperek,
- 80 g masła
- czerwona słodka papryka,
- 2 ząbki czosnku,
- sól.
Sposób przygotowania:
- Dokładnie myjemy ziemniaki, a następnie przekładamy je na patelnię. Wlewamy niewielką ilość wody do naczynia, a następnie posypujemy ziemniaki solą i potrząsamy patelnią.
- Dodajemy koper z łodygą, przykrywamy patelnię pokrywką i gotujemy.
- Młode ziemniaki zmiękną bardzo szybko, więc należy uważać.
- Następnie odcedzamy ziemniaki z wody i patelnię z warzywami z powrotem stawiamy na gazie, by mogły odparować.
- Siekamy drobno koperek i czosnek i wraz z masłem dodajemy do ziemniaków. Posypujemy je również papryką słodką. Będą gotowe, gdy osiągną złoty kolor.
Wielu internautów pochwaliło przepis Tomasza Strzelczyka. Pod jego filmem pojawiło się wiele pozytywnych komentarzy.
- napisał jeden z internautów.
- dodał kolejny.
- czytamy.
Wiele osób wskazywało, że świetnie smakują w towarzystwie mizerii bądź zsiadłego mleka.