PrzepisZnany kucharz tak przygotowuje młode ziemniaki. Ich sekretem są dwa dodatki

Znany kucharz tak przygotowuje młode ziemniaki. Ich sekretem są dwa dodatki

Młode ziemniaki Tomasza Strzelczyka. Fot. YouTube/Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA
Młode ziemniaki Tomasza Strzelczyka. Fot. YouTube/Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA

Młode ziemniaki to prawdziwy rarytas. Można zrobić z nich naprawdę wiele pysznych dań. Jest to jednak produkt sezonowy, więc zdecydowanie warto korzystać z tego dobrodziejstwa jak najczęściej. Tomasz Strzelczyk zdradził przepis na pyszne młode ziemniaki. Zdecydowanie warto go wypróbować.

Tomasz Strzelczyk w jednym ze swoich filmików opublikowanych w serwisie YouTube zdradził obłędny przepis na młode ziemniaki. Mają złotą skórkę, są niezwykle chrupiące i aromatyczne. Lista składników potrzebnych do ich przygotowania wcale nie jest długa, a robi się je błyskawicznie. Nie musimy również brudzić wielu naczyń. Jak zatem przygotować młode ziemniaki Tomasza Strzelczyka? Odpowiadamy.

Młode ziemniaki Tomasza Strzelczyka — przepis. Są obłędnie pyszne

Młode ziemniaki Strzelczyka smakują wspaniale, więc zdecydowanie warto zapisać ten przepis na później. Są bardzo łatwe w przygotowaniu, więc nie powinny stanowić żadnych trudności niezależnie od umiejętności gotowania. Pomysł kucharza może być doskonałą propozycją na obiad, ale też przystawkę czy kolację. Czego potrzebujemy do przygotowania tego przepisu?

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków,
  • woda,
  • koperek,
  • 80 g masła
  • czerwona słodka papryka,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól.

Sposób przygotowania: 

  1. Dokładnie myjemy ziemniaki, a następnie przekładamy je na patelnię. Wlewamy niewielką ilość wody do naczynia, a następnie posypujemy ziemniaki solą i potrząsamy patelnią.
  2. Dodajemy koper z łodygą, przykrywamy patelnię pokrywką i gotujemy.
  3. Młode ziemniaki zmiękną bardzo szybko, więc należy uważać.
  4. Następnie odcedzamy ziemniaki z wody i patelnię z warzywami z powrotem stawiamy na gazie, by mogły odparować.
  5. Siekamy drobno koperek i czosnek i wraz z masłem dodajemy do ziemniaków. Posypujemy je również papryką słodką. Będą gotowe, gdy osiągną złoty kolor.

Wielu internautów pochwaliło przepis Tomasza Strzelczyka. Pod jego filmem pojawiło się wiele pozytywnych komentarzy.

Wczoraj obejrzane, wczoraj zrobione. Pycha. Schodziły szybciej niż szaszłyki z grilla

- napisał jeden z internautów.

Takie ziemniaczki to królewski delikates. Dzięki za ten patent

- dodał kolejny.

Bajka, zrobiłem wczoraj te ziemniaki razem ze schabowymi. Rozpływają się w ustach

- czytamy.

Wiele osób wskazywało, że świetnie smakują w towarzystwie mizerii bądź zsiadłego mleka.

Młode ziemniaki. Fot. Pexels
Młode ziemniaki. Fot. Pexels
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także