Znany kucharz tak przygotowuje młode ziemniaki. Ich sekretem są dwa dodatki

Młode ziemniaki to prawdziwy rarytas. Można zrobić z nich naprawdę wiele pysznych dań. Jest to jednak produkt sezonowy, więc zdecydowanie warto korzystać z tego dobrodziejstwa jak najczęściej. Tomasz Strzelczyk zdradził przepis na pyszne młode ziemniaki. Zdecydowanie warto go wypróbować.

Młode ziemniaki Tomasza Strzelczyka. Fot. YouTube/Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHAMłode ziemniaki Tomasza Strzelczyka. Fot. YouTube/Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA

Tomasz Strzelczyk w jednym ze swoich filmików opublikowanych w serwisie YouTube zdradził obłędny przepis na młode ziemniaki. Mają złotą skórkę, są niezwykle chrupiące i aromatyczne. Lista składników potrzebnych do ich przygotowania wcale nie jest długa, a robi się je błyskawicznie. Nie musimy również brudzić wielu naczyń. Jak zatem przygotować młode ziemniaki Tomasza Strzelczyka? Odpowiadamy.

Młode ziemniaki Tomasza Strzelczyka — przepis. Są obłędnie pyszne

Młode ziemniaki Strzelczyka smakują wspaniale, więc zdecydowanie warto zapisać ten przepis na później. Są bardzo łatwe w przygotowaniu, więc nie powinny stanowić żadnych trudności niezależnie od umiejętności gotowania. Pomysł kucharza może być doskonałą propozycją na obiad, ale też przystawkę czy kolację. Czego potrzebujemy do przygotowania tego przepisu?

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków,
  • woda,
  • koperek,
  • 80 g masła
  • czerwona słodka papryka,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól.

Sposób przygotowania: 

  1. Dokładnie myjemy ziemniaki, a następnie przekładamy je na patelnię. Wlewamy niewielką ilość wody do naczynia, a następnie posypujemy ziemniaki solą i potrząsamy patelnią.
  2. Dodajemy koper z łodygą, przykrywamy patelnię pokrywką i gotujemy.
  3. Młode ziemniaki zmiękną bardzo szybko, więc należy uważać.
  4. Następnie odcedzamy ziemniaki z wody i patelnię z warzywami z powrotem stawiamy na gazie, by mogły odparować.
  5. Siekamy drobno koperek i czosnek i wraz z masłem dodajemy do ziemniaków. Posypujemy je również papryką słodką. Będą gotowe, gdy osiągną złoty kolor.

Wielu internautów pochwaliło przepis Tomasza Strzelczyka. Pod jego filmem pojawiło się wiele pozytywnych komentarzy.

Wczoraj obejrzane, wczoraj zrobione. Pycha. Schodziły szybciej niż szaszłyki z grilla

- napisał jeden z internautów.

Takie ziemniaczki to królewski delikates. Dzięki za ten patent

- dodał kolejny.

Bajka, zrobiłem wczoraj te ziemniaki razem ze schabowymi. Rozpływają się w ustach

- czytamy.

Wiele osób wskazywało, że świetnie smakują w towarzystwie mizerii bądź zsiadłego mleka.

Młode ziemniaki. Fot. Pexels
Młode ziemniaki. Fot. Pexels
Wybrane dla Ciebie
Z wyglądu przypomina pień drzewa. We Francji to świąteczny pewniak
Z wyglądu przypomina pień drzewa. We Francji to świąteczny pewniak
Jak rozdrobnić goździki bez młynka? Już nie będziesz ich pomijać w świątecznych przepisach
Jak rozdrobnić goździki bez młynka? Już nie będziesz ich pomijać w świątecznych przepisach
Po rosole została porcja mięsa? Zrób z nich chrupiące kulki
Po rosole została porcja mięsa? Zrób z nich chrupiące kulki
Włoska babka na wystawkach w marketach. Co sprawia, że jest taka miękka i wilgotna?
Włoska babka na wystawkach w marketach. Co sprawia, że jest taka miękka i wilgotna?
Pierniczki piekę tylko w takiej temperaturze. Wychodzą mięciutkie i się nie przypalają
Pierniczki piekę tylko w takiej temperaturze. Wychodzą mięciutkie i się nie przypalają
Teściowa serwuje śledzie na ciepło. Mają większe wzięcie niż karp i ryba po grecku
Teściowa serwuje śledzie na ciepło. Mają większe wzięcie niż karp i ryba po grecku
Tylko 5 składników, a lepsza niż jarzynowa. Ulubiona sałatka dziadka
Tylko 5 składników, a lepsza niż jarzynowa. Ulubiona sałatka dziadka
W PRL-u nikt nie wybrzydzał i zajadał na śniadanie. Dziś dla wielu jest nie do przełknięcia
W PRL-u nikt nie wybrzydzał i zajadał na śniadanie. Dziś dla wielu jest nie do przełknięcia
Jajecznicę robię po włosku i wychodzi kremowa. Trzymam się proporcji - jedna łyżka na jedno jajko
Jajecznicę robię po włosku i wychodzi kremowa. Trzymam się proporcji - jedna łyżka na jedno jajko
Natrzyj rybę i odstaw. Rozmrozi się znacznie szybciej
Natrzyj rybę i odstaw. Rozmrozi się znacznie szybciej
Włosi szczęśliwi, reszta świata też. Wyróżnienie dla kuchni
Włosi szczęśliwi, reszta świata też. Wyróżnienie dla kuchni
We Włoszech jest świątecznym klasykiem. Zupełnie inna niż polskie dania
We Włoszech jest świątecznym klasykiem. Zupełnie inna niż polskie dania
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟