Amerykanin pierwszy raz w życiu zjadł oscypki. Jego reakcja jest rozbrajająca

Lubisz oglądać testy jedzeniowe? Jeśli tak, mam coś wyjątkowego. Reakcja pewnego Amerykanina na polski przysmak jest genialna. Jak ocenił narodową przekąskę?

Amerykanin próbuje polskiego oscypkaAmerykanin próbuje polskiego oscypka
Źródło zdjęć: © TikTok | @woosabywik

W sieci dużą popularnością cieszą się testy z jedzeniem w roli głównej. A, że świat kulinariów to moje największe hobby, uwielbiam oglądać tego typu filmy. I muszę przyznać, że takie działania mają nie tylko bardzo różny przebieg, ale i czasami wręcz szokujący, zabawny lub zaskakujący finał. 

Każda z kuchni świata może popisać się swoimi perełkami. I dla osób, które obcują z nią na co dzień, może być to coś zupełnie normalnegonaturalnego. Jednocześnie dla kogoś, kto nigdy wcześniej nie miał styczności z takimi tradycjami i zwyczajami, może być to naprawdę spore wyzwanie.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Hitowe ciacho w nowym wydaniu. W roli głównej pyszna brzoskwinia

Test polskich dań

Najbardziej lubię oglądać oczywiście filmy, które dotyczą polskiej kuchni. Uwielbiam obserwować reakcje ludzi, którzy po raz pierwszy jedzą nasze pierogi, wszelkiej maści kiszonki na czele z ogórkami, czy tradycyjny bigos

Nie wiem, czy wiesz, ale sporo obcokrajowców już po usłyszeniu, w jaki sposób powstają nasze ogórki kiszone, mówią stanowcze nie. Dla nas może być to zupełnie niezrozumiałe zachowanie, ale to tak, jakby ktoś kazał zjeść nam nagle ślimaki lub żabie udka. A to dopiero początek długiej listy z takimi "przysmakami".

Nasze ogórki kiszone nie dla wszystkich są kulinarnym rarytasem
Nasze ogórki kiszone nie dla wszystkich są kulinarnym rarytasem © Adobe Stock | laplateresca

Amerykanin próbuje polskiego oscypka

Przeglądając ostatnio TikTok’a natrafiłam na bardzo zabawny film. Umieściło go na swoim profilu @woosabywik polsko-amerykańskie małżeństwo. Można znaleźć tam więcej podobnych materiałów, które dotyczą różnic pomiędzy obiema narodowościami. Wossa i Wiki robią to oczywiście z przymrużeniem oka, w bardzo zabawny sposób. Nic więc dziwnego, że ich filmy cieszą się sporym zainteresowaniem

Nie inaczej było ostatnio, kiedy Amerykanin spróbował kultowej polskiej przekąski. W tym przypadku chodzi oczywiście o genialne oscypki, które mężczyzna mógł skosztować wraz z sosem żurawinowym. 

I choć widać, że Wossa nie spodziewał się, że ser będzie się tak mocno ciągnął, ogólnie był zadowolony ze smaku przekąski. Stwierdził, że jest dobra. Na pytanie, jak ocenia przekąskę, odpowiedział, że jest serowa. Co bardzo mnie rozbawiło.

Tym razem test zakończył się sukcesem. I w sumie nie ma się co dziwić, bo jak nie można kochać oscypka? W tym przypadku wydaje mi się, że pomógł też fakt, że Amerykanie bardzo lubią sery. Tym samym polska wersja już na samym starcie miała taryfę ulgową. Zgadzasz się ze mną?

Źródło artykułu: Pysznosci.pl

Wybrane dla Ciebie

Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy