Babeczki dla dzieci arbuziki

Babeczki dla dzieci wcale nie muszą być nudne. Mogą zachwycać nie tylko smakiem, ale i wyglądem. I najlepiej świadczy o tym ten przepis. Mega urocze arbuziki skradną serce każdego malucha!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Masa

  1. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  2. 1/2 łyżeczki czerwony barwnik z buraka
  3. 150 g masło miękkie
  4. 300 g cukie puder
  5. 6 łyżek mleko

Babeczki

  1. 2 szkl. mąka
  2. 1/3 szkl. cukier
  3. 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
  4. 250 ml mleko
  5. 1 szt. jajko
  6. 130 ml olej
  7. 2-3 łyżki matcha

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od połączenia suchych składników: mąki, cukru i proszku do pieczenia.

Obrazek

2. Następnie połącz mokre produkty: mleko, jajko i olej.

Obrazek

3. Do mokrych składników zacznij dodawać stopniowo suchą mieszankę. Na samym końcu dodaj matchę i ponownie wymieszaj.

Obrazek

4. Rozprowadź mieszankę w formie na muffinki. Następnie piecz przez 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. W międzyczasie przygotuj krem maślany. W tym celu połącz: miękie masło, cukier puder, ekstrakt waniliowy, mleko i czerwony barwnik z buraka.

Obrazek

6. Przestudzone babeczki udekoruj różowym kremem. Przydatny okaże się tutaj rękaw cukierniczy. Na koniec dodaj dropsy czekoladowe i to wszystko. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo
Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo
Odkąd mam ten przepis, nie kupuję ciastek w sklepie. Cała rodzina chwali aż miło
Odkąd mam ten przepis, nie kupuję ciastek w sklepie. Cała rodzina chwali aż miło
Żółtko zmieniło kolor po ugotowaniu? Sprawdź, o czym to świadczy
Żółtko zmieniło kolor po ugotowaniu? Sprawdź, o czym to świadczy
Różowe śliwki dwa razy droższe niż węgierki. Sprawdziłam, czy warto tyle zapłacić
Różowe śliwki dwa razy droższe niż węgierki. Sprawdziłam, czy warto tyle zapłacić
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa
Od lat uchodzi za towar luksusowy. Kiedyś karmili nim więźniów
Od lat uchodzi za towar luksusowy. Kiedyś karmili nim więźniów
Nietypowy składnik zamykam w słoiku. Następnego dnia mam pyszną pastę do kanapki
Nietypowy składnik zamykam w słoiku. Następnego dnia mam pyszną pastę do kanapki
Dzieciaki wracają na treningi. Domowy izotonik z tym składnikiem sprawdzi się lepiej niż ze sklepu
Dzieciaki wracają na treningi. Domowy izotonik z tym składnikiem sprawdzi się lepiej niż ze sklepu
Do kaszy dodaję ulubione grzyby. Zapach sprowadził nawet sąsiadkę
Do kaszy dodaję ulubione grzyby. Zapach sprowadził nawet sąsiadkę
Lepszy niż bagietka czosnkowa. Zrobiłam do sałatki na wrześniowy piknik
Lepszy niż bagietka czosnkowa. Zrobiłam do sałatki na wrześniowy piknik
Ciotka pokazała mi, jak zeszklić cebulę. Jej sekretem jest dodatek, który sypie pod koniec smażenia
Ciotka pokazała mi, jak zeszklić cebulę. Jej sekretem jest dodatek, który sypie pod koniec smażenia