Babeczki dla dzieci arbuziki

Babeczki dla dzieci wcale nie muszą być nudne. Mogą zachwycać nie tylko smakiem, ale i wyglądem. I najlepiej świadczy o tym ten przepis. Mega urocze arbuziki skradną serce każdego malucha!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Masa

  1. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  2. 1/2 łyżeczki czerwony barwnik z buraka
  3. 150 g masło miękkie
  4. 300 g cukie puder
  5. 6 łyżek mleko

Babeczki

  1. 2 szkl. mąka
  2. 1/3 szkl. cukier
  3. 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
  4. 250 ml mleko
  5. 1 szt. jajko
  6. 130 ml olej
  7. 2-3 łyżki matcha

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od połączenia suchych składników: mąki, cukru i proszku do pieczenia.

Obrazek

2. Następnie połącz mokre produkty: mleko, jajko i olej.

Obrazek

3. Do mokrych składników zacznij dodawać stopniowo suchą mieszankę. Na samym końcu dodaj matchę i ponownie wymieszaj.

Obrazek

4. Rozprowadź mieszankę w formie na muffinki. Następnie piecz przez 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. W międzyczasie przygotuj krem maślany. W tym celu połącz: miękie masło, cukier puder, ekstrakt waniliowy, mleko i czerwony barwnik z buraka.

Obrazek

6. Przestudzone babeczki udekoruj różowym kremem. Przydatny okaże się tutaj rękaw cukierniczy. Na koniec dodaj dropsy czekoladowe i to wszystko. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Włosi szczęśliwi, reszta świata też. Wyróżnienie dla kuchni
Włosi szczęśliwi, reszta świata też. Wyróżnienie dla kuchni
We Włoszech jest świątecznym klasykiem. Zupełnie inna niż polskie dania
We Włoszech jest świątecznym klasykiem. Zupełnie inna niż polskie dania
Zamiast godzinę przygotowywać cynamonki, robię ich prostszą wersję. Te placuszki to prawdziwy hit
Zamiast godzinę przygotowywać cynamonki, robię ich prostszą wersję. Te placuszki to prawdziwy hit
Na 3 dni przed świętami zalewam śledzie i odstawiam. Nie znajdziesz lepszego przepisu
Na 3 dni przed świętami zalewam śledzie i odstawiam. Nie znajdziesz lepszego przepisu
To niskokaloryczne mięso może konkurować z wołowiną. W Polsce prawie nikt o nim nie słyszał
To niskokaloryczne mięso może konkurować z wołowiną. W Polsce prawie nikt o nim nie słyszał
My mamy uszka, Włosi jedzą w święta konkurencyjne pyszności. I nie podają ich w barszczu
My mamy uszka, Włosi jedzą w święta konkurencyjne pyszności. I nie podają ich w barszczu
Strzelczyk obowiązkowo dorzuca do barszczu. Ma więcej smaku
Strzelczyk obowiązkowo dorzuca do barszczu. Ma więcej smaku
To mięso lepsze od jagnięciny, a wcale nie takie drogie. Tak rzadko je jemy, że wielu sprawdza, jak wygląda
To mięso lepsze od jagnięciny, a wcale nie takie drogie. Tak rzadko je jemy, że wielu sprawdza, jak wygląda
Na śniadanie robię zamiast owsianki. Podkręca pracę jelit i syci na bardzo długo
Na śniadanie robię zamiast owsianki. Podkręca pracę jelit i syci na bardzo długo
To najłatwiejszy miodownik na świecie. Zrobisz raz-dwa i bez stresu
To najłatwiejszy miodownik na świecie. Zrobisz raz-dwa i bez stresu
Tak wyfiletujesz karpia i pozbędziesz się ości. Nikt nie będzie musiał grzebać w rybie
Tak wyfiletujesz karpia i pozbędziesz się ości. Nikt nie będzie musiał grzebać w rybie
Tego wypieku nie może zabraknąć na włoskim stole. To świąteczny pewniak
Tego wypieku nie może zabraknąć na włoskim stole. To świąteczny pewniak
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥