PrzepisDania główneBarszcz ukraiński
Barszcz ukraiński
Tym razem mamy dla Ciebie genialny barszcz ukraiński, który skutecznie rozgrzeje nawet w największe mrozy. Tego nie możesz przegapić!
Pyszności
10.11.2020 | aktual.: 15.11.2020 11:56
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Składniki:
Wywar
- 700-800 g żeberka wieprzowe
- 2 l woda
- 2 łyżki sól
- 2-3 szt. marchewki
- 1 szt. seler korzeniowy
- 2 szt. korzeń pietruszki
- 1 szt. cebula
- 1 pęczek natka pietruszki
- 3-4 szt. liście lurowe
- 5-6 szt. ziele angielskie;
Pozostałe składniki
- 4 szt. buraki czerwone
- 2 łyżki ocet
- 2 łyżki cukier
- 1/2 szkl. woda
- 3 łyżki masło
- 1 szt. cebula
- 2-3 szt. marchewki
- 4-5 szt. ziemniaki
- 1/4 szt. kapusta włoska
- 1 łyżka przecier pomidorowy
- 300 g biała fasola ugotowana
- 2 łyżki suszony majeranek
Do zagęszczenia zupy
- 2 łyżki mąka pałnoziarnista
- 150 g śmietana 22%
- 1/2 szkl. gotowej zupy
Sposób przygotowania: