Pyszny chia pudding z truskawkami w słoiku

Szukasz pomysłu na pyszny deser? Jeśli tak, trafiłaś w odpowiednie miejsce! Już za chwilę poznasz przepis na genialny chia pudding w ciekawym wydaniu!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Pierwsza warstwa

  1. 1 szkl. mleczko kokosowe
  2. 1/2 łyżeczki kurkuma
  3. 2 łyżki syrop klonowy
  4. 3 łyżki nasiona chia

Druga warstwa

  1. 3 łyżki syrop klonowy lub miód
  2. 500 g truskawki
  3. amarantus ekspandowany do posypania

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą: mleczko kokosowe, kurkumę, syrop klonowy oraz nasiona chia. Wstaw do lodówki na godzinę.

Obrazek

2. W drugiej misce połącz truskawki z syropem klonowym. Rozgnieć je przy pomocy widelca.

Obrazek

3. Stwórz w słoiku naprzemiennie warstwę z nasionami chia oraz truskawkami.

Obrazek

4. Rozsyp na wierzchu amarantus ekspandowany i podaj swoim gościom!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Zrób z niej taką surówkę do obiadu. Sprawdzi się idealnie dla seniorów i osób z nadciśnieniem
Zrób z niej taką surówkę do obiadu. Sprawdzi się idealnie dla seniorów i osób z nadciśnieniem
Włosi się zajadają, a Polacy wciąż nie mają zaufania. Na stole prezentują się jak dzieło sztuki
Włosi się zajadają, a Polacy wciąż nie mają zaufania. Na stole prezentują się jak dzieło sztuki
"Dziwak" od siostry Anastazji zachwyci nawet wybredną teściową. Do kawy pasuje idealnie
"Dziwak" od siostry Anastazji zachwyci nawet wybredną teściową. Do kawy pasuje idealnie
Tureckie naleśniki robią furorę na każdej imprezie. Znikają szybciej niż sałatki i chipsy
Tureckie naleśniki robią furorę na każdej imprezie. Znikają szybciej niż sałatki i chipsy
Zwykłe schabowe odchodzą do lamusa. Na niedzielny obiad robię schab po irańsku
Zwykłe schabowe odchodzą do lamusa. Na niedzielny obiad robię schab po irańsku
Jak smakują frytki w różnych krajach? O tych rodzajach mało kto w Polsce słyszał
Jak smakują frytki w różnych krajach? O tych rodzajach mało kto w Polsce słyszał
Ogórki kiszone po francusku to mój as w rękawie. Wszystkie sąsiadki proszą o przepis
Ogórki kiszone po francusku to mój as w rękawie. Wszystkie sąsiadki proszą o przepis
Remigiusz Rączka dodaje 1 szklankę do ciasta ucieranego. Wychodzi wilgotne i miękkie jak gąbeczka
Remigiusz Rączka dodaje 1 szklankę do ciasta ucieranego. Wychodzi wilgotne i miękkie jak gąbeczka
Wygląda niepozornie, a to prawdziwy skarb. Nie przegap sezonu
Wygląda niepozornie, a to prawdziwy skarb. Nie przegap sezonu
Wystarczy szczypta do porannej kawy. Pomoże szybciej pozbyć się boczków
Wystarczy szczypta do porannej kawy. Pomoże szybciej pozbyć się boczków
Na widok tych flaków nikt nie ucieka. Aromatyczne, pyszne i bez grama mięsa
Na widok tych flaków nikt nie ucieka. Aromatyczne, pyszne i bez grama mięsa
Tak reaguje organizm, kiedy codziennie jesz maliny. Wielu nie wie
Tak reaguje organizm, kiedy codziennie jesz maliny. Wielu nie wie