Pyszny chia pudding z truskawkami w słoiku

Szukasz pomysłu na pyszny deser? Jeśli tak, trafiłaś w odpowiednie miejsce! Już za chwilę poznasz przepis na genialny chia pudding w ciekawym wydaniu!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Pierwsza warstwa

  1. 1 szkl. mleczko kokosowe
  2. 1/2 łyżeczki kurkuma
  3. 2 łyżki syrop klonowy
  4. 3 łyżki nasiona chia

Druga warstwa

  1. 3 łyżki syrop klonowy lub miód
  2. 500 g truskawki
  3. amarantus ekspandowany do posypania

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą: mleczko kokosowe, kurkumę, syrop klonowy oraz nasiona chia. Wstaw do lodówki na godzinę.

Obrazek

2. W drugiej misce połącz truskawki z syropem klonowym. Rozgnieć je przy pomocy widelca.

Obrazek

3. Stwórz w słoiku naprzemiennie warstwę z nasionami chia oraz truskawkami.

Obrazek

4. Rozsyp na wierzchu amarantus ekspandowany i podaj swoim gościom!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy