PrzepisDeseryCytrynowe suflety

Cytrynowe suflety

Cytrynowe suflety
Pyszności
08.09.2018 11:00, aktualizacja: 12.09.2018 14:03

Naszła nas ochota na suflety i oto są - w cytrynowej formie ?? Co o niej sądzicie? ?

Składniki:

  1. 8 szt. cytryny
  2. 3 szt. jajka podzielone na żółtka i białka
  3. 1/2 szkl. cukier podzielony na pół
  4. 2 łyżki mąka
  5. 3/4 szkl. sok z cytryny
  6. cukier puder do dekoracji
Sposób przygotowania:

1. Odetnij końcówkę każdej cytryny, tak aby swobodnie stała na blacie. Następnie odetnij końcówki cytryny z drugiej strony. Wydrąż środek, po czym ustaw na blaszce do pieczenia.

Obraz

2. 3 żółtka zmiksuj z połową cukru, mąką i sokiem z cytryny.

Obraz

3. Gotową mieszankę ucieraj w kąpieli wodnej.

Obraz

4. Następnie połącz je z ubitą pianą (zmiksuj ze sobą białka i drugą połowę cukru).

Obraz

5. Powstały krem przełóż do cytryn i wstaw je do piekarnika (temp. 175 stopni Celsjusza, ok. 15 minut)

Obraz

6. Gotowe suflety możesz posypać cukrem pudrem. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także