Czekoladki z nietypowym nadzieniem. Mało kto odważyłby się podarować je ukochanej osobie

Walentynki tuż-tuż, a wraz z nimi wysyp nietypowych, słodkich propozycji. W tym roku furorę robią czekoladowe pralinki z… brokułami! Jak to możliwe?

Czekoladowe pralinki z nietypowym nadzieniem. Tylko odważni decydują się spróbowaćCzekoladowe pralinki z nietypowym nadzieniem. Tylko odważni decydują się spróbować
Źródło zdjęć: © Adobe Stock
Marcin Michałowski

Walentynki to czas niespodzianek i nietypowych prezentów. Firma Tenderstem postanowiła wyjść poza schematy i zaproponować coś zupełnie innego - brokuły w czekoladzie. Ta kusząca propozycja wzbudza zarówno zaciekawienie, jak i niepewność co do smaku.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Serowa niespodzianka prosto z piekarnika to moje najnowsze odkrycie. Coś pysznego!

Brokuły w czekoladzie – kontrowersyjne połączenie

Pomysł na połączenie brokułów i czekolady wzbudził mieszane uczucia. Niektórzy internauci są zniesmaczeni i kategorycznie odmawiają spróbowania pralinek. Inni żartują, że chcieliby podarować je znajomym, aby sprawdzić ich reakcję.

Jednak, wśród głosów krytyki można również znaleźć osoby zaciekawione tym nietypowym połączeniem smaków. Niektórzy twierdzą, że są gotowi spróbować pralinek z brokułami, a nawet liczą na nowe, zaskakujące doznania.

Brokuły w czekoladzie Tenderstem to produkt wykonany w 72% z ekwadorskiej ciemnej czekolady, ganache z zielonych brokułów oraz świeżego kremu Dorset.

Czy brokuły w czekoladzie to hit czy kit?

Tego nie dowiemy się, dopóki nie spróbujemy! Być może połączenie słodyczy i warzyw okaże się strzałem w dziesiątkę, a może będzie to smakowe faux pas. Jedno jest pewne – czekoladowe pralinki z brokułami to produkt, który wzbudza wiele emocji i z pewnością nie pozostawi nikogo obojętnym.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej