Deser czekoladowy bez pieczenia

Tym razem mamy dla Was genialny deser czekoladowy bez pieczenia. Będzie pysznie, genialnie i fitowo jednocześnie!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Masa czekoladowa

  1. 800 ml mleczko kokosowe
  2. 1/2 szkl. erytrytol
  3. 4 łyżki ciemne kakao
  4. 60 g gorzka czekolada
  5. 2 łyżeczki agar agar

Spód

  1. 200 g suszone daktyle
  2. 170 g ciastka owsiane
  3. 3 łyżki ciemne kakao

Dodatki

  1. 50 g czekolada gorzka rozpuść w kąpieli wodnej

Sposób przygotowania:

1. Zalej daktyle wrzątkiem i odstaw na 15 minut, aby zmiękły.

Obrazek

2. Na palniku połącz: mleczko kokosowe, erytrytol, gorzką czekoladę, kakao i agar agar. Zagotuj.

Obrazek

3. W międzyczasie połącz w blenderze: daktyle, ciastka owsiane i ciemne kakao.

Obrazek

4. Z powstałej mieszanki zrób spód ciasta. Na wierzchu rozprowadź miks z palnika. Kiedy masa ostygnie, wstaw powstałe ciasto do lodówki na 2 godziny.

Obrazek

5. Gotowe ciasto udekoruj gorzką czekoladą w płynnej postaci. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯