WAŻNE
TERAZ

Trump rozmawiał z Putinem. Jest komunikat Białego Domu

Domowe lody kaktus

Domowe lody kaktus to nasz najnowszy hit. Kiedy je robimy, nasi bliscy zawsze proszą o dokładkę. Z Tobą będzie podobnie, o czym przekonasz się już za moment!

Obrazek
Pyszności

Nasze lody przygotowaliśmy przy pomocy blendera próżniowego marki Philips.

Składniki:

Czerwona warstwa

  1. 300 g truskawki mrożone
  2. 1/3 szkl. cukier
  3. 1/2 szkl. woda

Zielona warstwa

  1. 3 szt. kiwi
  2. 1/2 szkl. woda
  3. 2 łyżki orzechy posiekane

Żółta warstwa

  1. 1 szt. ananas mrożony
  2. 250 ml sok pomarańczowy

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania żółtej mieszanki. W tym celu zmiksuj mrożonego ananasa i sok pomarańczowy.

Obrazek

2. Ustaw formę pod kątem i wypełnij ją powstałą mieszanką. Wstaw do zamrażarki na 4 godziny.

Obrazek

3. Czas na miks z truskawkami. Tym razem zmiksuj owoce, wodę i cukier.

Obrazek

4. Przelej mieszankę do formy i ponownie wstaw do zamrażarki na kolejne 4 godziny.

Obrazek

5. I na koniec zielony miks. Tym razem zblenduj kiwi i wodę.

Obrazek

6. Przelej mieszankę z blendera na czerwoną mieszankę, po czym dodaj posiekane orzechy. Na koniec wstaw do zamrażarki na 2 godziny.

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej