Dramat restauracji po "Kuchennych rewolucjach". Magda Gessler pokazała zdjęcia

Magda Gessler zwróciła się do internautów o pomoc dla restauratorów z Bielska-Białej, którzy niegdyś uczestniczyli w "Kuchennych rewolucjach". Lokal, który prowadzą, został zalany na skutek powodzi.

Magda Gessler apeluje o pomoc dla restauratorów Magda Gessler apeluje o pomoc dla restauratorów
Źródło zdjęć: © Instagram: Magda Gessler (screenchot)
SKOMENTUJ

Magda Gessler to znana restauratorka, która od 2013 roku pomaga upadającym biznesom gastronomicznym stanąć na nogi. Przez 28 sezonów gwiazda wsparła setki osób. Prowadząca śledzi na bieżąco poczynania lokali, u których przeprowadziła rewolucję. A w jednym z nich doszło ostatnio do dramatycznej sytuacji.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Domowego burgera serwuję w maślanych bułeczkach. Wszyscy się nim zachwycają

Powódź zalała restaurację w Bielsku-Białej. Magda Gessler apeluje

Magda Gessler udostępniła na Instagramie wpis, w którym prosi obserwujących o pomoc dla restauratorów prowadzących Bistro u rodziny Gębalskich. Powódź błyskawiczna, która 5 czerwca nawiedziła Bielsko-Białą, dotknęła również lokal, a szkody, jakie wyrządziła, przedstawiają fotografie udostępnione przez Magdę Gessler.

"Tak smutna historia przytrafiła się w "Bistro u rodziny Gębalskich". Ale już dziś ruszają na nowo, więc zapraszam Was do nich na cudowne birburginia. Po burzy wychodzi słońce i trzymam kciuki" - napisała restauratorka na Instagramie.

Restauratorzy na bieżąco informują internautów o sytuacji związanej z remontem knajpy. Na Facebooku udostępniają wpisy dotyczące aktualnego stanu prac, informują o problemach (brakiem prądu) oraz ślą podziękowania wszystkim, którzy wyciągnęli do nich pomocną dłoń.

Bistro u rodziny Gębalskich w "Kuchennych Rewolucjach"

Bistro u rodziny Gębalskich, czyli dawna restauracja 43 300, prowadzone jest przez małżeństwo - Natalię i Roberta. W 2022 roku pojawiła się u nich z interwencją Magda Gessler. Lokal przeszedł ogromną metamorfozę pod skrzydłami restauratorki. Z czasem bistro zyskało popularność i stałych klientów.

Wybrane dla Ciebie

Najgorszy błąd przy mizerii. Podchodzi wodą i jest niesmaczna
Najgorszy błąd przy mizerii. Podchodzi wodą i jest niesmaczna
Kardynalny błąd przy smażeniu mięsa. Podejdzie wodą i straci smak
Kardynalny błąd przy smażeniu mięsa. Podejdzie wodą i straci smak
To ciasto smakuje każdemu. Szkoda, że nie można go robić cały rok
To ciasto smakuje każdemu. Szkoda, że nie można go robić cały rok
W PRL-u był rarytasem, a Francuzi wciąż kochają. My się brzydzimy, a jest bardzo zdrowy
W PRL-u był rarytasem, a Francuzi wciąż kochają. My się brzydzimy, a jest bardzo zdrowy
Czy można smażyć na porysowanej patelni? Wielu z nas popełnia poważny błąd
Czy można smażyć na porysowanej patelni? Wielu z nas popełnia poważny błąd
Za roku już nie zjesz takich warzyw. Szykuje się ogromna zmiana prawa
Za roku już nie zjesz takich warzyw. Szykuje się ogromna zmiana prawa
Gdzie wyrzucić folię aluminiową? Większość z nas popełnia błąd
Gdzie wyrzucić folię aluminiową? Większość z nas popełnia błąd
Na Boże Ciało co roku robię to mięso. Jest miękkie, delikatne i rozpływa się w ustach
Na Boże Ciało co roku robię to mięso. Jest miękkie, delikatne i rozpływa się w ustach
Przepis na te kotlety zdradziła mi babcia. Nie ma lepszego obiadu na niedzielę
Przepis na te kotlety zdradziła mi babcia. Nie ma lepszego obiadu na niedzielę
Pierwszy raz jadłam w Krakowie. Teraz robię co niedzielę, bo są tak pyszne
Pierwszy raz jadłam w Krakowie. Teraz robię co niedzielę, bo są tak pyszne
Nasi dziadkowie zajadali się tą sałatką cały sezon. Do młodych ziemniaczków pasuje idealnie
Nasi dziadkowie zajadali się tą sałatką cały sezon. Do młodych ziemniaczków pasuje idealnie
Taki rosół gotowały nasze babcie w PRL-u. Ten smak do dziś śni nam się po nocach
Taki rosół gotowały nasze babcie w PRL-u. Ten smak do dziś śni nam się po nocach