Dramat restauracji po "Kuchennych rewolucjach". Magda Gessler pokazała zdjęcia

Magda Gessler zwróciła się do internautów o pomoc dla restauratorów z Bielska-Białej, którzy niegdyś uczestniczyli w "Kuchennych rewolucjach". Lokal, który prowadzą, został zalany na skutek powodzi.

Magda Gessler apeluje o pomoc dla restauratorów Magda Gessler apeluje o pomoc dla restauratorów
Źródło zdjęć: © Instagram: Magda Gessler (screenchot)

Magda Gessler to znana restauratorka, która od 2013 roku pomaga upadającym biznesom gastronomicznym stanąć na nogi. Przez 28 sezonów gwiazda wsparła setki osób. Prowadząca śledzi na bieżąco poczynania lokali, u których przeprowadziła rewolucję. A w jednym z nich doszło ostatnio do dramatycznej sytuacji.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Domowego burgera serwuję w maślanych bułeczkach. Wszyscy się nim zachwycają

Powódź zalała restaurację w Bielsku-Białej. Magda Gessler apeluje

Magda Gessler udostępniła na Instagramie wpis, w którym prosi obserwujących o pomoc dla restauratorów prowadzących Bistro u rodziny Gębalskich. Powódź błyskawiczna, która 5 czerwca nawiedziła Bielsko-Białą, dotknęła również lokal, a szkody, jakie wyrządziła, przedstawiają fotografie udostępnione przez Magdę Gessler.

"Tak smutna historia przytrafiła się w "Bistro u rodziny Gębalskich". Ale już dziś ruszają na nowo, więc zapraszam Was do nich na cudowne birburginia. Po burzy wychodzi słońce i trzymam kciuki" - napisała restauratorka na Instagramie.

Restauratorzy na bieżąco informują internautów o sytuacji związanej z remontem knajpy. Na Facebooku udostępniają wpisy dotyczące aktualnego stanu prac, informują o problemach (brakiem prądu) oraz ślą podziękowania wszystkim, którzy wyciągnęli do nich pomocną dłoń.

Bistro u rodziny Gębalskich w "Kuchennych Rewolucjach"

Bistro u rodziny Gębalskich, czyli dawna restauracja 43 300, prowadzone jest przez małżeństwo - Natalię i Roberta. W 2022 roku pojawiła się u nich z interwencją Magda Gessler. Lokal przeszedł ogromną metamorfozę pod skrzydłami restauratorki. Z czasem bistro zyskało popularność i stałych klientów.

Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej