Dwukolorowe smoothie bowl

Dwukolorowe smoothie bowl z pysznych owoców w połączeniu z czekoladą tworzą idealną kombinację smakową. Taki deser moglibyśmy jeść codziennie 👍

Obrazek
Pyszności

Deser w wersji fit przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

Różowe smoothie

  1. 2 szt. banany mrożone
  2. 300 g maliny mrożone
  3. 200 ml mleko roślinne
  4. 4 łyżki miód

Żółte smoothie

  1. 2 szt. banany mrożone
  2. 300 g mango mrożone
  3. 200 ml mleko roślinne
  4. 4 łyżki miód

Dodatki

  1. 1/2 szkl. migdały krojone
  2. 100 g gorzka czekolada roztopiona
  3. 4 szt. truskawki
  4. 1 szt. banan

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować pierwszą mieszankę, połącz w blenderze: mrożone banany, maliny, mleko roślinne oraz miód.

Obrazek

2. Teraz czas na drugą mieszankę. Tym razem zblenduj: mrożone banany, mango, mleko roślinne oraz miód.

Obrazek

3. Przełóż obie mieszanki do miski i wymieszaj. Teraz wstaw do zamrażarki na 2-3 godziny.

Obrazek

4. Na wierzchu rozprowadź gorzką czekoladę i ponownie wstaw do zamrażarki.

Obrazek

5. Gotowe smoothie bowl udekoruj świeżymi owocami i orzechami.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Robiła to każda gospodyni. Ostatni dzwonek na wydeptanie zapasów
Robiła to każda gospodyni. Ostatni dzwonek na wydeptanie zapasów
Dziś wielu ma ciarki. Dorzucam ekstra owoc i zgarniam komplementy
Dziś wielu ma ciarki. Dorzucam ekstra owoc i zgarniam komplementy
Opanowała polskie jarmarki. Ludzie ustawiają się w kolejkach, by spróbować zagranicznej pyszności
Opanowała polskie jarmarki. Ludzie ustawiają się w kolejkach, by spróbować zagranicznej pyszności
Tania i szybka zupa, którą zajadali się królowie. Idealna na deszczowy dzień
Tania i szybka zupa, którą zajadali się królowie. Idealna na deszczowy dzień
Na Śląsku gospodynie gotowały ją często. Dziś mniej popularna, a lepsza niż jarzynowa
Na Śląsku gospodynie gotowały ją często. Dziś mniej popularna, a lepsza niż jarzynowa
Dorzucam kilka do kapuśniaku. Wyciągają smak i dodają smaku wędzonki
Dorzucam kilka do kapuśniaku. Wyciągają smak i dodają smaku wędzonki
Lepsze niż zwykłe masło. Posmarujesz nim pieczywo, dodasz do ciasta albo okrasisz pierogi
Lepsze niż zwykłe masło. Posmarujesz nim pieczywo, dodasz do ciasta albo okrasisz pierogi
Babcia piekła co tydzień. Uwielbiały nie tylko małe baletnice
Babcia piekła co tydzień. Uwielbiały nie tylko małe baletnice
Nie tylko spagetti i pizza. Włosi robią pyszną zapiekankę ziemniaczaną
Nie tylko spagetti i pizza. Włosi robią pyszną zapiekankę ziemniaczaną
Ziemniaki obtaczam i zapiekam. Mają kremowy środek i złocistą skórkę, a dymny posmak dopełnia całość
Ziemniaki obtaczam i zapiekam. Mają kremowy środek i złocistą skórkę, a dymny posmak dopełnia całość
To dlatego mielone pękają i są nieapetyczne. Wiele osób popełnia ten sam błąd
To dlatego mielone pękają i są nieapetyczne. Wiele osób popełnia ten sam błąd
Zamiast kupować gotowe, robię sama. To mój ulubiony dodatek do obiadu
Zamiast kupować gotowe, robię sama. To mój ulubiony dodatek do obiadu