Ewa Wachowicz robi najlepszą kaszankę z grilla. Przepis zupełnie inny niż wszystkie
26.04.2024 15:22
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Zbliża się majówka a wraz z nią grillowanie. Czas na pyszne potrawy z rusztu, które umilą nam letnie spotkania w gronie rodziny i przyjaciół. Szukasz pomysłu na coś innego niż klasyczna kiełbasa czy karkówka? Sięgnij po przepis Ewy Wachowicz na kaszankę z grilla! To danie, które z pewnością zaskoczy cię swoim smakiem i prostotą wykonania.
Sezon grillowy zbliża się wielkimi krokami, a wraz z nim czas na odkrywanie nowych smaków i aromatów. Wśród licznych propozycji na grillowe ucztowanie, warto zatrzymać się przy jednej, która wyróżnia się niebanalnym podejściem do tradycyjnej kaszanki. Ewa Wachowicz, prezentuje niezwykły przepis na kaszankę z grilla, który zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Kaszanka z grilla według przepisu Ewy Wachowicz
Majówka to czas spotkań przy grillu, gdzie na ruszcie królują różnorodne specjały, od kiełbasek po soczyste steki. Jednak nie można zapominać o prawdziwej gwieździe grillowania - kaszance. W tym sezonie warto wyjść poza schematy i spróbować czegoś zupełnie nowego. Przepis Ewy Wachowicz na kaszankę z grilla to propozycja, która zachwyci nie tylko koneserów, ale także tych, którzy lubią eksperymentować ze smakami.
Składniki:
- kaszanka,
- papryka żółta, czerwona i zielona,
- kukurydza konserwowa,
- czosnek w zalewie z chili,
- pomidorki koktajlowe,
- sól.
Sposób przygotowania:
- Umieść kaszankę w jednorazowej foremce z folii aluminiowej.
- Dodaj pokrojone w kostkę papryki, kukurydzę, pomidorki koktajlowe i czosnek w zalewie z chili.
- Delikatnie polej wszystko odrobiną zalewy z czosnku.
- Starannie zawiń całość w folię aluminiową.
- Grilluj przez około 20 minut.
Dodatkowe wskazówki:
- Do kaszanki można dodać inne ulubione warzywa, np. pieczarki, cukinię lub cebulę.
- Zamiast czosnku w zalewie z chili można użyć świeżego czosnku pokrojonego w plasterki.
- Kaszankę z grilla można podawać z sosem czosnkowym lub pomidorowym.
Podążając za tym przepisem, stworzysz kaszankę o wyjątkowym smaku i aromacie, który rozgrzeje nie tylko żołądki, ale także serca wszystkich uczestników grillowej uczty.