Ewa Wachowicz sprzedaje pierogi na święta. Sprawdziliśmy cenę i jesteśmy zaskoczeni

Nie każdy z nas ma czas czy umiejętności, aby stworzyć kulinarny majstersztyk na świątecznym stole. Na ratunek przychodzą znane restauracje oferujące catering. Sprawdziliśmy, ile trzeba zapłacić za pierogi między innymi u Ewy Wachowicz. Ich cena was zaskoczy.

Ile kosztują świąteczne pierogi u Ewy Wachowicz?Ile kosztują świąteczne pierogi u Ewy Wachowicz?
Źródło zdjęć: © Adobe Stock, Facebook
Marcin Michałowski

Gwiazdy wychodzą z pomocą, oferując świąteczny catering dla tych, którzy pragną uniknąć kulinarnego zamieszania. Ewa Wachowicz po raz kolejny dołącza do grona znanych restauratorów, oferując tradycyjne dania na święta. Jednak zaskoczenie pojawia się, gdy zaglądamy do cennika.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Brakuje ci pomysłów na smaczne śniadanie? Przychodzimy z gotową recepturą w ciekawym wydaniu

Ewa Wachowicz to znana polska restauratorka, autorka książek kucharskich i osobowość telewizyjna. Jej restauracja "Zalipianki" w Krakowie cieszy się dużym powodzeniem wśród gości. Wraz ze zbliżającymi się świętami Bożego Narodzenia, Wachowicz oferuje także świąteczny catering. W jego ofercie znajdują się między innymi pierogi.

Jakie są ceny pierogów od Ewy Wachowicz?

Decydując się na świąteczny catering w lokalu Ewy Wachowicz, warto dobrze zastanowić się nad wyborem. Sprawdziliśmy cennik i zaskoczyły nas ceny pierogów. W "Zalipiankach" kilogram tych tradycyjnych smakołyków kosztuje 60 zł, co przekłada się na około 35 sztuk.

Ceny pierogów u Gessler i Wojewódzkiego

Przyjrzyjmy się teraz cenom w porównaniu z ofertami Magdy Gessler i Roberta Lewandowskiego. U Magdy Gessler pięć pierogów z kapustą i prawdziwkami to wydatek aż 51 zł. To ponad 10 zł za jednego pieroga. W tym samym czasie w lokalu Roberta Lewandowskiego "Nine's" w Warszawie, za pięć pierogów z kapustą i grzybami zapłacimy 25 zł, czyli o połowę mniej niż w przypadku Magdy Gessler.

Przy wyborze świątecznego cateringu nie tylko smak jest ważny, ale również cena. A te, u Ewy Wachowicz mogą zaskoczyć, szczególnie w porównaniu z konkurencją. Dlatego warto rozważyć swoje wybory kulinarne na ten wyjątkowy czas.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Gdy robię te kotlety ziemniaczane, o mielone nikt nie pyta. Najlepiej smakują z sosem pieczarkowym
Gdy robię te kotlety ziemniaczane, o mielone nikt nie pyta. Najlepiej smakują z sosem pieczarkowym
Nie tylko na Wigilię. Świąteczne pierogi podaję z domową konfiturą
Nie tylko na Wigilię. Świąteczne pierogi podaję z domową konfiturą
Nie tylko barszcz i grzybowa. Ta świąteczna zupa to idealny wybór
Nie tylko barszcz i grzybowa. Ta świąteczna zupa to idealny wybór
To najlepsza temperatura do pieczenia sernika. Nie opadnie i nie popęka
To najlepsza temperatura do pieczenia sernika. Nie opadnie i nie popęka
Teściowa na każde święta piecze orzechowca. Makowiec i sernik nie mają szans
Teściowa na każde święta piecze orzechowca. Makowiec i sernik nie mają szans
Zamiast kupować sklepowe gotowce, robię sama. Są ozdobą stołu i wszystkim smakują
Zamiast kupować sklepowe gotowce, robię sama. Są ozdobą stołu i wszystkim smakują
Nazwa wprowadza w błąd. Skąd pochodzi barszcz ukraiński?
Nazwa wprowadza w błąd. Skąd pochodzi barszcz ukraiński?
Zanim włożysz ser do lodówki, wykonaj 1 rzecz. Dzięki temu nie będzie twardy i zeschnięty
Zanim włożysz ser do lodówki, wykonaj 1 rzecz. Dzięki temu nie będzie twardy i zeschnięty
"Można jeść jak ciasto". Magda Gessler zdradziła swój sposób na karpia bez ości
"Można jeść jak ciasto". Magda Gessler zdradziła swój sposób na karpia bez ości
Podsmażam i dorzucam do surówki z kapusty pekińskiej. Jest smaczniejsza i przyjemnie chrupie
Podsmażam i dorzucam do surówki z kapusty pekińskiej. Jest smaczniejsza i przyjemnie chrupie
Moczę na pierogi wigilijne zamiast suszonych grzybów. Po wymieszaniu z kapustą farsz mam gotowy
Moczę na pierogi wigilijne zamiast suszonych grzybów. Po wymieszaniu z kapustą farsz mam gotowy
Nie wylewaj zakwasu z buraków. Jeśli zrobił się gęsty, można go jeszcze uratować
Nie wylewaj zakwasu z buraków. Jeśli zrobił się gęsty, można go jeszcze uratować
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇