Ewa Wachowicz sprzedaje pierogi na święta. Sprawdziliśmy cenę i jesteśmy zaskoczeni

Nie każdy z nas ma czas czy umiejętności, aby stworzyć kulinarny majstersztyk na świątecznym stole. Na ratunek przychodzą znane restauracje oferujące catering. Sprawdziliśmy, ile trzeba zapłacić za pierogi między innymi u Ewy Wachowicz. Ich cena was zaskoczy.

Ile kosztują świąteczne pierogi u Ewy Wachowicz?Ile kosztują świąteczne pierogi u Ewy Wachowicz?
Źródło zdjęć: © Adobe Stock, Facebook
Marcin Michałowski

Gwiazdy wychodzą z pomocą, oferując świąteczny catering dla tych, którzy pragną uniknąć kulinarnego zamieszania. Ewa Wachowicz po raz kolejny dołącza do grona znanych restauratorów, oferując tradycyjne dania na święta. Jednak zaskoczenie pojawia się, gdy zaglądamy do cennika.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Brakuje ci pomysłów na smaczne śniadanie? Przychodzimy z gotową recepturą w ciekawym wydaniu

Ewa Wachowicz to znana polska restauratorka, autorka książek kucharskich i osobowość telewizyjna. Jej restauracja "Zalipianki" w Krakowie cieszy się dużym powodzeniem wśród gości. Wraz ze zbliżającymi się świętami Bożego Narodzenia, Wachowicz oferuje także świąteczny catering. W jego ofercie znajdują się między innymi pierogi.

Jakie są ceny pierogów od Ewy Wachowicz?

Decydując się na świąteczny catering w lokalu Ewy Wachowicz, warto dobrze zastanowić się nad wyborem. Sprawdziliśmy cennik i zaskoczyły nas ceny pierogów. W "Zalipiankach" kilogram tych tradycyjnych smakołyków kosztuje 60 zł, co przekłada się na około 35 sztuk.

Ceny pierogów u Gessler i Wojewódzkiego

Przyjrzyjmy się teraz cenom w porównaniu z ofertami Magdy Gessler i Roberta Lewandowskiego. U Magdy Gessler pięć pierogów z kapustą i prawdziwkami to wydatek aż 51 zł. To ponad 10 zł za jednego pieroga. W tym samym czasie w lokalu Roberta Lewandowskiego "Nine's" w Warszawie, za pięć pierogów z kapustą i grzybami zapłacimy 25 zł, czyli o połowę mniej niż w przypadku Magdy Gessler.

Przy wyborze świątecznego cateringu nie tylko smak jest ważny, ale również cena. A te, u Ewy Wachowicz mogą zaskoczyć, szczególnie w porównaniu z konkurencją. Dlatego warto rozważyć swoje wybory kulinarne na ten wyjątkowy czas.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl

Wybrane dla Ciebie

Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku