Ewa Wachowicz sprzedaje pierogi na święta. Sprawdziliśmy cenę i jesteśmy zaskoczeni

Nie każdy z nas ma czas czy umiejętności, aby stworzyć kulinarny majstersztyk na świątecznym stole. Na ratunek przychodzą znane restauracje oferujące catering. Sprawdziliśmy, ile trzeba zapłacić za pierogi między innymi u Ewy Wachowicz. Ich cena was zaskoczy.

Ile kosztują świąteczne pierogi u Ewy Wachowicz?Ile kosztują świąteczne pierogi u Ewy Wachowicz?
Źródło zdjęć: © Adobe Stock, Facebook
Marcin Michałowski

Gwiazdy wychodzą z pomocą, oferując świąteczny catering dla tych, którzy pragną uniknąć kulinarnego zamieszania. Ewa Wachowicz po raz kolejny dołącza do grona znanych restauratorów, oferując tradycyjne dania na święta. Jednak zaskoczenie pojawia się, gdy zaglądamy do cennika.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Brakuje ci pomysłów na smaczne śniadanie? Przychodzimy z gotową recepturą w ciekawym wydaniu

Ewa Wachowicz to znana polska restauratorka, autorka książek kucharskich i osobowość telewizyjna. Jej restauracja "Zalipianki" w Krakowie cieszy się dużym powodzeniem wśród gości. Wraz ze zbliżającymi się świętami Bożego Narodzenia, Wachowicz oferuje także świąteczny catering. W jego ofercie znajdują się między innymi pierogi.

Jakie są ceny pierogów od Ewy Wachowicz?

Decydując się na świąteczny catering w lokalu Ewy Wachowicz, warto dobrze zastanowić się nad wyborem. Sprawdziliśmy cennik i zaskoczyły nas ceny pierogów. W "Zalipiankach" kilogram tych tradycyjnych smakołyków kosztuje 60 zł, co przekłada się na około 35 sztuk.

Ceny pierogów u Gessler i Wojewódzkiego

Przyjrzyjmy się teraz cenom w porównaniu z ofertami Magdy Gessler i Roberta Lewandowskiego. U Magdy Gessler pięć pierogów z kapustą i prawdziwkami to wydatek aż 51 zł. To ponad 10 zł za jednego pieroga. W tym samym czasie w lokalu Roberta Lewandowskiego "Nine's" w Warszawie, za pięć pierogów z kapustą i grzybami zapłacimy 25 zł, czyli o połowę mniej niż w przypadku Magdy Gessler.

Przy wyborze świątecznego cateringu nie tylko smak jest ważny, ale również cena. A te, u Ewy Wachowicz mogą zaskoczyć, szczególnie w porównaniu z konkurencją. Dlatego warto rozważyć swoje wybory kulinarne na ten wyjątkowy czas.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
W piątki często podaję na kolację. Są zdrowe i wyjątkowo smakują
W piątki często podaję na kolację. Są zdrowe i wyjątkowo smakują
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
Taka ilość kawy jest najlepsza na dzień. Za mało nie działa, za dużo szkodzi
Taka ilość kawy jest najlepsza na dzień. Za mało nie działa, za dużo szkodzi
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają