Pokazał, ile zapłacił za dwa grzańce od Gessler na jarmarku. Lepiej usiądź

Magda Gessler to znana restauratorka, która często szokuje swoimi cenami. Nie inaczej jest w tym roku na jarmarku bożonarodzeniowym w Warszawie. Jeden z klientów pokazał, ile zapłacił za dwa grzańce z jej budki.

Pokazał, ile zapłacił za dwa grzańce od Gessler na jarmarku.Pokazał, ile zapłacił za dwa grzańce od Gessler na jarmarku.
Źródło zdjęć: © Facebook, Tiktok
Marcin Michałowski

Gdy myślimy o jarmarku, wyobrażamy sobie aromatyczne przysmaki i ciepłą atmosferę. Grzańce od Magdy Gessler z pewnością wkomponowują się w to wyobrażenie, lecz pojawiło się pytanie, czy ich koszt nie jest zbyt wysoki. Znany influencer MrKryha pokazał, ile zapłacił za dwa grzańce na stoisku znanej restauratorki. Jego rachunek grozy wywołał lawinę komentarzy.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Błyskawiczna kieszonka z patelni stanie się śniadaniowym hitem

Ceny grzańca od Magdy Gessler robią wrażenie

Jarmarki bożonarodzeniowe to czas, kiedy można skosztować wielu pysznych potraw i napojów. Jednak ceny na tych jarmarkach często są bardzo wysokie. Okazuje się, że nawet słynna restauratorka Magda Gessler nie jest w stanie uchronić się przed krytyką za wysokie ceny swoich produktów.

O tym, ile trzeba zapłacić za grzańca od Gessler, poinformował w swoich mediach społecznościowych MrKryha. Opublikował zdjęcie paragonu, z którego wynika, że za dwa grzańce zapłacił 60 zł.

Pokazał, ile zapłacił za dwa grzańce od Gessler na jarmarku.
Pokazał, ile zapłacił za dwa grzańce od Gessler na jarmarku. © Tiktok

Zdjęcie paragonu szybko rozprzestrzeniło się w mediach społecznościowych. Internauci nie kryli swojego oburzenia wysokimi cenami.

To jest skandal! - komentowali internauci. Gessler to już chyba oszalała! - pisali inni.
Niektórzy internauci bronili jednak Gessler - Kto nie chce, nie musi kupować - pisali. To przecież wolny rynek - dodali inni.

Niezależnie od opinii internautów, faktem jest, że ceny na jarmarkach bożonarodzeniowych są często bardzo wysokie. W tym roku ceny na warszawskim jarmarku bożonarodzeniowym są jeszcze wyższe niż w poprzednich latach.

Świąteczny catering od Gessler

Magda Gessler, od lat przygotowuje na Boże Narodzenie wyjątkowe dania, które cieszą się ogromną popularnością. W tym roku podobnie jak w poprzednich latach Gessler oferuje swoje potrawy na wynos w budce "U Fukiera" w Warszawie.

W ofercie znajdziemy tradycyjne polskie potrawy, takie jak:

  • Kapusta z grzybami i pigwą (słoik 0,9l) - 91 złotych
  • Bigos złoty na winie (słoik 0,9l) - 84 złote
  • Flaki po warszawsku na giczach cielęcych (słoik 0,9l) - 54 złote
  • Żur na prawdziwkach (słoik 0,9l) - 75 złotych
  • Karp w zalewie octowej (słoik 300g)- 65 złotych
  • Chleb Magdy żytni na zakwasie (1 kg) - 35 złotych
  • Gruszki marynowane w occie jabłkowym (słoik 350ml) - 28 złotych
  • Kompot z suszu (słoik 0,9l) - 55 złotych
  • Barszcz czerwony jak rubin, na zakwasie (słoik 0,9l) - 65 złotych

Ceny tych dań są zdecydowanie wyższe niż przeciętne ceny świątecznych potraw na wynos. Na przykład, kapusta z grzybami i pigwą od Magdy Gessler kosztuje 91 złotych, podczas gdy przeciętna cena tego dania wynosi około 30-40 złotych.

Wybrane dla Ciebie
Tradycyjny śledzik w świątecznej oprawie. Wygląda jak z designerskiej książki kucharskiej
Tradycyjny śledzik w świątecznej oprawie. Wygląda jak z designerskiej książki kucharskiej
Złota proporcja sosu. Trzymaj się tych zasad, a żurawina wyjdzie lepsza niż u bacy
Złota proporcja sosu. Trzymaj się tych zasad, a żurawina wyjdzie lepsza niż u bacy
Zamiast sałatki robię wigilijne szaszłyki. Wyglądają uroczyście i każdy chętnie sięga
Zamiast sałatki robię wigilijne szaszłyki. Wyglądają uroczyście i każdy chętnie sięga
Dorzucam do jajek i smażę. Kotlety są zdrowsze i smaczniejsze
Dorzucam do jajek i smażę. Kotlety są zdrowsze i smaczniejsze
Dodaj do naleśników. Nie będą pękały przy zawijaniu
Dodaj do naleśników. Nie będą pękały przy zawijaniu
Makowiec z lodówki. Przepis na wigilijny hit z domową masą makową
Makowiec z lodówki. Przepis na wigilijny hit z domową masą makową
Zalewam śledzie tym sosem. Tak smaczne, że trudno wytrzymać do kolacji wigilijnej
Zalewam śledzie tym sosem. Tak smaczne, że trudno wytrzymać do kolacji wigilijnej
Prawie wszyscy smażą grzyby w ten sposób. Tylko najlepsze gospodynie wiedzą, że to prosta droga do katastrofy
Prawie wszyscy smażą grzyby w ten sposób. Tylko najlepsze gospodynie wiedzą, że to prosta droga do katastrofy
Na kolację wigilijną robię dorsza. Nie ma ości, a ta panierka chrupie aż miło
Na kolację wigilijną robię dorsza. Nie ma ości, a ta panierka chrupie aż miło
Nie bawię się w dekorowanie pierników. Zanurzam w czekoladowej glazurze i gotowe
Nie bawię się w dekorowanie pierników. Zanurzam w czekoladowej glazurze i gotowe
Nie eksperymentuję ze śledziami. Rok temu moczyłam je w ten sposób i wyszły doskonałe
Nie eksperymentuję ze śledziami. Rok temu moczyłam je w ten sposób i wyszły doskonałe
Siostra Anastazja dodaje do farszu do uszek. Wychodzi pełen smaku i kremowy
Siostra Anastazja dodaje do farszu do uszek. Wychodzi pełen smaku i kremowy
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀