PrzepisDania głównePieczony faszerowany chleb

Pieczony faszerowany chleb

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pieczonego chleba faszerowanego pysznym sosem, serem, salami i ostrą papryką.

Pieczony faszerowany chleb
Pyszności

24.01.2017 | aktual.: 01.06.2017 10:33

Składniki:

  1. 1 szklanka majonez
  2. 1 łyżka natka pietruszki posiekana
  3. plastry mozarella
  4. plastry ser żółty
  5. plastry salami
  6. kawałki ostra papryka
  7. 1 łyżeczka bazylia suszona
  8. 1 łyżeczka tymianek suszony
  9. 1 łyżeczka oregano
  10. 1 łyżka cebula drobno pokrojona
  11. 2 ząbki czosnek przeciśnięty przez praskę
  12. sól
  13. pieprz
  14. 1 bochenek chleb
Sposób przygotowania:

1. W miseczce wymieszaj ze sobą majonez, natkę pietruszki, bazylię, tymianek, oregano, cebulę, czosnek, sól i pieprz.

Obraz

2. Ponacinaj bochenek chleba tak, jak na poniższym zdjęciu.

Obraz

3. Każdą powstałą lukę nasmaruj przygotowanym wcześniej sosem, a następnie w część luk włóż mozzarellę, a w drugą część ser żółty. Na koniec w część luk włóż plastry salami, a w pozostałą część kawałki ostrej papryki.

Obraz

4. Owiń chleb folią aluminiową i włóż go do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C. Piecz przez 25 minut.

Obraz

5. Po 25 minutach wyjmij chleb z piekarnika i pokrój go na kawałki.

Obraz
6. Smacznego!
Wybrane dla Ciebie