PrzepisDania głównePieczony faszerowany chleb
Pieczony faszerowany chleb
Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pieczonego chleba faszerowanego pysznym sosem, serem, salami i ostrą papryką.
Pyszności
24.01.2017 | aktual.: 01.06.2017 10:33
Składniki:
- 1 szklanka majonez
- 1 łyżka natka pietruszki posiekana
- plastry mozarella
- plastry ser żółty
- plastry salami
- kawałki ostra papryka
- 1 łyżeczka bazylia suszona
- 1 łyżeczka tymianek suszony
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżka cebula drobno pokrojona
- 2 ząbki czosnek przeciśnięty przez praskę
- sól
- pieprz
- 1 bochenek chleb
Sposób przygotowania:
1. W miseczce wymieszaj ze sobą majonez, natkę pietruszki, bazylię, tymianek, oregano, cebulę, czosnek, sól i pieprz.
2. Ponacinaj bochenek chleba tak, jak na poniższym zdjęciu.
3. Każdą powstałą lukę nasmaruj przygotowanym wcześniej sosem, a następnie w część luk włóż mozzarellę, a w drugą część ser żółty. Na koniec w część luk włóż plastry salami, a w pozostałą część kawałki ostrej papryki.
4. Owiń chleb folią aluminiową i włóż go do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C. Piecz przez 25 minut.
5. Po 25 minutach wyjmij chleb z piekarnika i pokrój go na kawałki.
6. Smacznego!