Jennifer Lopez ma 53 lata, a wygląda jak bogini. Zdradziła przepis na shake, który pije codziennie

Shake proteinowy gości w codziennym menu Jennifer Lopez. Jest syty, dostarcza energii i ma rewelacyjny wpływ na stan cery. 53-letnia gwiazda jest chodzącą reklamą tego koktajlu - internauci rozpływają się w social mediach nad naturalnym wyglądem artystki. Lopez postanowiła więc zdradzić przepis na odmładzającą miksturę.

ObrazekJennifer Lopez zdradziła przepis na ulubiony shake - Pyszności; Fot. Instagram: Jennifer Lopez (screenshot)

Wysportowana sylwetka i zdrowy, młodzieńczy wygląd to znaki rozpoznawcze 53-letniej artystki. Jak Jennifer Lopez niejednokrotnie wspominała w swoich mediach społecznościowych, to zrównoważona dieta i aktywność fizyczna pozwalają jej utrzymać formę. W rozmowie z magazynem "People" gwiazda zdradziła przepis na shake kolagenowy, który rewelacyjnie wpływa na stan skóry i dodaje energii.

Shake kolagenowy. Sekret urody Jennifer Lopez

Jak Jennifer Lopez zdradziła w rozmowie z "People", shake kolagenowy zagościł w jej codziennym menu na stałe po tym, jak zauważyła, że dotychczasowa dieta nie dostarcza jej wystarczająco dużo energii. Artystka dodała, że koktajl pije każdego ranka. Shake J.Lo działa jak napój energetyczny i rewelacyjnie wpływa na stan skóry.

Składniki:

  • garść świeżego szpinaku,
  • zmrożony banan,
  • 230 ml mleka ryżowego,
  • 2 łyżki masła migdałowego lub masła z pestek słonecznika,
  • łyżka odżywki białkowej,
  • porcja sproszkowanego kolagenu.

Wszystkie składniki należy zmiksować w blenderze.

Jaką dietę stosuje Jennifer Lopez?

53-letnia gwiazda słynie z wypracowanej sylwetki i młodzieńczego wyglądu. Lopez od lat zajmuje się tańcem, w jej planie dnia nie ma więc miejsca na odstępstwa od treningów, co jest związane z jej zawodem. By pogodzić wszystkie obowiązki i być w pełni sił, artystka dostarcza swojemu organizmu produkty bogate w składniki odżywcze.

Jak zdradziła Tracy Anderson, trenerka gwiazdy w rozmowie z magazynem 'People', menu Jennifer Lopez jest bardzo przemyślane, starannie ułożone i składa się z wysokiej jakości produktów. Artystka nie je przetworzonej żywności, od lat nie pije kawy i alkoholu. Ponadto, dba o to, by każdego dnia wypić co najmniej siedem szklanek wody.

Lopez nie stroni od jaj, ryb, białego mięsa z indyka czy kurczaka oraz wołowiny (od krów karmionych trawą). Na jej talerzu często goszczą liściaste warzywa, takie jak szpinak i jarmuż. Jej posiłki wzbogacone się węglowodanami w postaci słodkich ziemniaków, brązowego ryżu, komosy ryżowej, chleba ryżowego czy owsianki.

Wybrane dla Ciebie

Botwinkę kiszę z mlecznym dodatkiem. Smakuje tak dobrze, że wyjadam prosto ze słoika
Botwinkę kiszę z mlecznym dodatkiem. Smakuje tak dobrze, że wyjadam prosto ze słoika
Bliny robię po litewsku. Placki i kotlety mogą się przy nich schować
Bliny robię po litewsku. Placki i kotlety mogą się przy nich schować
Zastąp tym cukier w herbacie. Organizm ci podziękuje
Zastąp tym cukier w herbacie. Organizm ci podziękuje
Strzelczyk sprawdził kurczaki z rożna w Kołobrzegu. Już po pierwszym kęsie wiedział, że dostał nieświeżego
Strzelczyk sprawdził kurczaki z rożna w Kołobrzegu. Już po pierwszym kęsie wiedział, że dostał nieświeżego
"O fuj", "ble". Magda Gessler dodała do mizerii składnik, który wzburzył wielu Polaków
"O fuj", "ble". Magda Gessler dodała do mizerii składnik, który wzburzył wielu Polaków
Wielu popełnia te błędy podczas gotowania bobu. Przez nie traci wartości odżywcze
Wielu popełnia te błędy podczas gotowania bobu. Przez nie traci wartości odżywcze
Wystarczą dwa składniki. Ten sos bije na głowę nawet uwielbiany czosnkowy
Wystarczą dwa składniki. Ten sos bije na głowę nawet uwielbiany czosnkowy
Ogórki kiszone podaję na słodko. Najpierw się dziwią, potem biorą dokładkę
Ogórki kiszone podaję na słodko. Najpierw się dziwią, potem biorą dokładkę
Biorę mięso z kurczaka i 3 przyprawy. Po chwili mam górę pysznych pulpecików
Biorę mięso z kurczaka i 3 przyprawy. Po chwili mam górę pysznych pulpecików
Wielu wylewa do zlewu, a szkoda. To babciny sposób na podkręcenie smaku zupy
Wielu wylewa do zlewu, a szkoda. To babciny sposób na podkręcenie smaku zupy
Wymieszaj z serkiem wiejskim i zajadaj na śniadanie. To połączenie działa zbawiennie na jelita
Wymieszaj z serkiem wiejskim i zajadaj na śniadanie. To połączenie działa zbawiennie na jelita
Mięciutkie i elastyczne naleśniki bez grama mąki. Kluczem do sukcesu jest inny składnik
Mięciutkie i elastyczne naleśniki bez grama mąki. Kluczem do sukcesu jest inny składnik