Jennifer Lopez ma 53 lata, a wygląda jak bogini. Zdradziła przepis na shake, który pije codziennie

Shake proteinowy gości w codziennym menu Jennifer Lopez. Jest syty, dostarcza energii i ma rewelacyjny wpływ na stan cery. 53-letnia gwiazda jest chodzącą reklamą tego koktajlu - internauci rozpływają się w social mediach nad naturalnym wyglądem artystki. Lopez postanowiła więc zdradzić przepis na odmładzającą miksturę.

ObrazekJennifer Lopez zdradziła przepis na ulubiony shake - Pyszności; Fot. Instagram: Jennifer Lopez (screenshot)

Wysportowana sylwetka i zdrowy, młodzieńczy wygląd to znaki rozpoznawcze 53-letniej artystki. Jak Jennifer Lopez niejednokrotnie wspominała w swoich mediach społecznościowych, to zrównoważona dieta i aktywność fizyczna pozwalają jej utrzymać formę. W rozmowie z magazynem "People" gwiazda zdradziła przepis na shake kolagenowy, który rewelacyjnie wpływa na stan skóry i dodaje energii.

Shake kolagenowy. Sekret urody Jennifer Lopez

Jak Jennifer Lopez zdradziła w rozmowie z "People", shake kolagenowy zagościł w jej codziennym menu na stałe po tym, jak zauważyła, że dotychczasowa dieta nie dostarcza jej wystarczająco dużo energii. Artystka dodała, że koktajl pije każdego ranka. Shake J.Lo działa jak napój energetyczny i rewelacyjnie wpływa na stan skóry.

Składniki:

  • garść świeżego szpinaku,
  • zmrożony banan,
  • 230 ml mleka ryżowego,
  • 2 łyżki masła migdałowego lub masła z pestek słonecznika,
  • łyżka odżywki białkowej,
  • porcja sproszkowanego kolagenu.

Wszystkie składniki należy zmiksować w blenderze.

Jaką dietę stosuje Jennifer Lopez?

53-letnia gwiazda słynie z wypracowanej sylwetki i młodzieńczego wyglądu. Lopez od lat zajmuje się tańcem, w jej planie dnia nie ma więc miejsca na odstępstwa od treningów, co jest związane z jej zawodem. By pogodzić wszystkie obowiązki i być w pełni sił, artystka dostarcza swojemu organizmu produkty bogate w składniki odżywcze.

Jak zdradziła Tracy Anderson, trenerka gwiazdy w rozmowie z magazynem 'People', menu Jennifer Lopez jest bardzo przemyślane, starannie ułożone i składa się z wysokiej jakości produktów. Artystka nie je przetworzonej żywności, od lat nie pije kawy i alkoholu. Ponadto, dba o to, by każdego dnia wypić co najmniej siedem szklanek wody.

Lopez nie stroni od jaj, ryb, białego mięsa z indyka czy kurczaka oraz wołowiny (od krów karmionych trawą). Na jej talerzu często goszczą liściaste warzywa, takie jak szpinak i jarmuż. Jej posiłki wzbogacone się węglowodanami w postaci słodkich ziemniaków, brązowego ryżu, komosy ryżowej, chleba ryżowego czy owsianki.

Wybrane dla Ciebie
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
Taka ilość kawy jest najlepsza na dzień. Za mało nie działa, za dużo szkodzi
Taka ilość kawy jest najlepsza na dzień. Za mało nie działa, za dużo szkodzi
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni