Jennifer Lopez ma 53 lata, a wygląda jak bogini. Zdradziła przepis na shake, który pije codziennie
08.07.2023 15:10
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Shake proteinowy gości w codziennym menu Jennifer Lopez. Jest syty, dostarcza energii i ma rewelacyjny wpływ na stan cery. 53-letnia gwiazda jest chodzącą reklamą tego koktajlu - internauci rozpływają się w social mediach nad naturalnym wyglądem artystki. Lopez postanowiła więc zdradzić przepis na odmładzającą miksturę.
Wysportowana sylwetka i zdrowy, młodzieńczy wygląd to znaki rozpoznawcze 53-letniej artystki. Jak Jennifer Lopez niejednokrotnie wspominała w swoich mediach społecznościowych, to zrównoważona dieta i aktywność fizyczna pozwalają jej utrzymać formę. W rozmowie z magazynem "People" gwiazda zdradziła przepis na shake kolagenowy, który rewelacyjnie wpływa na stan skóry i dodaje energii.
Shake kolagenowy. Sekret urody Jennifer Lopez
Jak Jennifer Lopez zdradziła w rozmowie z "People", shake kolagenowy zagościł w jej codziennym menu na stałe po tym, jak zauważyła, że dotychczasowa dieta nie dostarcza jej wystarczająco dużo energii. Artystka dodała, że koktajl pije każdego ranka. Shake J.Lo działa jak napój energetyczny i rewelacyjnie wpływa na stan skóry.
Składniki:
- garść świeżego szpinaku,
- zmrożony banan,
- 230 ml mleka ryżowego,
- 2 łyżki masła migdałowego lub masła z pestek słonecznika,
- łyżka odżywki białkowej,
- porcja sproszkowanego kolagenu.
Wszystkie składniki należy zmiksować w blenderze.
Jaką dietę stosuje Jennifer Lopez?
53-letnia gwiazda słynie z wypracowanej sylwetki i młodzieńczego wyglądu. Lopez od lat zajmuje się tańcem, w jej planie dnia nie ma więc miejsca na odstępstwa od treningów, co jest związane z jej zawodem. By pogodzić wszystkie obowiązki i być w pełni sił, artystka dostarcza swojemu organizmu produkty bogate w składniki odżywcze.
Jak zdradziła Tracy Anderson, trenerka gwiazdy w rozmowie z magazynem 'People', menu Jennifer Lopez jest bardzo przemyślane, starannie ułożone i składa się z wysokiej jakości produktów. Artystka nie je przetworzonej żywności, od lat nie pije kawy i alkoholu. Ponadto, dba o to, by każdego dnia wypić co najmniej siedem szklanek wody.
Lopez nie stroni od jaj, ryb, białego mięsa z indyka czy kurczaka oraz wołowiny (od krów karmionych trawą). Na jej talerzu często goszczą liściaste warzywa, takie jak szpinak i jarmuż. Jej posiłki wzbogacone się węglowodanami w postaci słodkich ziemniaków, brązowego ryżu, komosy ryżowej, chleba ryżowego czy owsianki.