WAŻNE
TERAZ

Śmierć trzech osób w Barcicach. Zatrzymano 25-latka

Katarzyna Dowbor robi farsz do pierogów tylko z dwóch składników. Jej córka się zajada

Katarzyna Dowbor, znana prezenterka telewizyjna, słynie z zamiłowania do gotowania. W swoim domu często przygotowuje tradycyjne polskie potrawy, w tym pierogi. Jej córka, Marysia, jest ich wielką fanką. Zwłaszcza tych z farszem z twarogu i szczypiorku, który jest wyjątkowo prosty w przygotowaniu.

Katarzyna Dowbor zdradziła swój przepis na farsz do pierogówKatarzyna Dowbor zdradziła swój przepis na farsz do pierogów
Źródło zdjęć: © Instagram, Katarzyna Dowbor
Marcin Michałowski

Farsz do pierogów według Katarzyny Dowbor składa się zaledwie z dwóch składników: twarogu i szczypiorku. Twaróg powinien być półtłusty, aby farsz był łagodny w smaku. Szczypiorek najlepiej jest posiekać drobno, aby farsz był bardziej kremowy.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Do podania tego kolorowego obiadu talerze będą zupełnie zbędne

Przepis na farsz do pierogów według Katarzyny Dowbor

Przepis Katarzyny Dowbor jest idealny dla osób, które szukają prostego i szybkiego farszu do pierogów. Jest to również świetny wybór dla dzieci, które zazwyczaj nie przepadają za bardziej wyszukanymi smakami.

Składniki:

  • 500 g twarogu półtłustego,
  • pęczek szczypiorku,
  • sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie:

  1. Twaróg wrzucić do miski i rozgnieść widelcem.
  2. Szczypiorek posiekać drobno i dodać do twarogu.
  3. Doprawić solą do smaku.

Proste, lecz wyjątkowo smaczne pierogi według receptury Katarzyny Dowbor stają się synonimem domowego ciepła i rodzinnego wspólnego czasu. Podawane gotowane ze śmietaną lub delikatnie podsmażane, zawsze znikają z talerzy w mgnieniu oka. Pierogi z tym farszem zachwycą zarówno dzieci, jak i dorosłych. Smacznego!

Wybrane dla Ciebie
Czy można pić sok z cytryny bez rozcieńczania? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Czy można pić sok z cytryny bez rozcieńczania? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Nazwa tej zupy może rozbawić. Babcie na Podkarpaciu często taką gotowały
Nazwa tej zupy może rozbawić. Babcie na Podkarpaciu często taką gotowały
Smakuje jak owocowa sałatka. Wyreguluje ciśnienie i rozluźni napięcie
Smakuje jak owocowa sałatka. Wyreguluje ciśnienie i rozluźni napięcie
Wielu grzybiarzy twierdzi, że jest lepszy od prawdziwka. Wciąż nie doceniamy tego grzyba
Wielu grzybiarzy twierdzi, że jest lepszy od prawdziwka. Wciąż nie doceniamy tego grzyba
Wlej do solanki i zanurz mięso. Nudny kurczak nabierze smaku
Wlej do solanki i zanurz mięso. Nudny kurczak nabierze smaku
Smakuje jak waniliowy budyń. Pomoże z kłopotliwym problemem
Smakuje jak waniliowy budyń. Pomoże z kłopotliwym problemem
Sprawdziła hiszpańskie ceny poza sezonem. Za truskawki trzeba zapłacić jak za zboże
Sprawdziła hiszpańskie ceny poza sezonem. Za truskawki trzeba zapłacić jak za zboże
Na podwieczorek piekę Orzeszówkę. Znika do ostatniego kawałka
Na podwieczorek piekę Orzeszówkę. Znika do ostatniego kawałka
O niebo lepszy niż pieczarki, a mało znany w Polsce. Gdy zobaczysz w sklepie, kupuj bez wahania
O niebo lepszy niż pieczarki, a mało znany w Polsce. Gdy zobaczysz w sklepie, kupuj bez wahania
Coraz częściej w sklepach. Polacy nie widzą, jak je przygotować
Coraz częściej w sklepach. Polacy nie widzą, jak je przygotować
To dlatego włoskie kotlety mielone są tak mięciutkie. Wszystko dzięki 1 dodatkowi
To dlatego włoskie kotlety mielone są tak mięciutkie. Wszystko dzięki 1 dodatkowi
Dodaj do kawy. Od razu poprawi nastrój i doda energii na cały poranek
Dodaj do kawy. Od razu poprawi nastrój i doda energii na cały poranek