PrzepisZupyKrem z czerwonych buraków

Krem z czerwonych buraków

Uwielbiamy zupy, dlatego nie mogliśmy się powstrzymać i przygotowaliśmy naszą wariację z kremem z buraków w roli głównej. Ślinka cieknie od samego patrzenia ?

Krem z czerwonych buraków
Pyszności

02.09.2018 | aktual.: 03.09.2018 08:09

Składniki:

  1. 4 szt. burak
  2. 2 ząbki czosnek
  3. 1 garść nasiona słonecznika
  4. 1,5 łyżki imbir mielony
  5. 1 łyżka papryka słodka
  6. 400 ml mleko kokosowe
  7. 1/2 szkl. woda
  8. 1 łyżeczka sól
  9. 1 łyżeczka pieprz
  10. 1/2 szt. cytryna sok
  11. 1/2 natki pietruszka posiekana
Sposób przygotowania:

1. Buraki owiń w folię aluminiową i wstaw do piekarnika na 45 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

2. W rondelku połącz ze sobą czosnek, imbir i słodką paprykę.

Obraz

3. Następnie dodaj upieczone buraki, mleko kokosowe i wodę. Gotuj na niewielkim ogniu pod przykryciem przez 15 minut.

Obraz

4. Zdejmij mieszankę z palnika. Dodaj sól, pieprz i sok z cytryny. Zblenduj na krem.

Obraz

5. Zupę udekoruj przy pomocy natki pietruszki i nasion słonecznika. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie