Kurczak w cieście francuskim, nadziewany farszem ze szpinaku i sera fety. Pycha!
Kurczak to bardzo wszechstronny typ mięsa, który będzie pasował na każdą okazję. Ma bardzo delikatny smak i można przyrządzać go na masę różnych sposobów.
Dzisiaj chciałabym pokazać ci, jak przyrządzić pyszną pierś z kurczaka w cieście francuskim, nadziewaną farszem ze szpinaku i sera fety. Brzmi świetnie, prawda?
Przepis poniżej.
Składniki:
- 1 szt. pierś z kurczaka
- sól
- 1 szt. jajko rozbite i rozmieszane
- pieprz
- 1 łyżeczka oregano
- 2 łyżki masło roztopione
- 100 g szpinak przegotowany
- 1 szczypta gałka muszkatołowa
- 1 szczypta papryka w proszku
- 80 g ser feta pokrojony
- 1 opak. ciasto francuskie