Ma 60 lat, ale figurę nastolatki. Aneta Kręglicka zdradziła, co je, a czego unika

Aneta Kręglicka, Miss Świata z 1989 roku, to kobieta, która inspiruje i zachwyca swoim wyglądem. Mimo upływu lat wciąż prezentuje się olśniewająco, a jej figura może zawstydzić niejedną nastolatkę. Jaki jest jej sekret? To połączenie zdrowego stylu życia, odpowiedniej diety oraz regularnej aktywności fizycznej. Poznaj przepis Kręglickiej na młody wygląd i witalność.

Aneta Kręglicka zdradziła, co je, a czego unikaAneta Kręglicka zdradziła, co je, a czego unika
Źródło zdjęć: © KAPIF
Marcin Michałowski

Aneta Kręglicka to postać, która od dekad zachwyca swoim wyglądem i nienaganną sylwetką. Była Miss Świata nieustannie promuje zdrowy styl życia, dzięki czemu, mimo upływu lat, wciąż zachowuje młodzieńczą energię i formę. Jaki jest sekret jej doskonałej figury? Kluczowa jest odpowiednio dobrana dieta oraz codzienna aktywność fizyczna. Aneta Kręglicka zdradziła, jakie produkty są podstawą jej jadłospisu oraz z czego niemal całkowicie zrezygnowała.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Przystawka na miarę eleganckiej restauracji. Potrzebujesz do niej swojskiego buraka

Co je, a czego unika Aneta Kręglicka?

Aneta Kręglicka od lat dba o to, co je. Jej dieta opiera się na kilku prostych zasadach. Modelka unika przetworzonej żywności, stawia na naturalne produkty i dba o to, by jej posiłki były zbilansowane. W jej menu królują warzywa, owoce, jajka, rośliny strączkowe, orzechy i nasiona.

- Nie jem węglowodanów. Ale raz na jakiś czas mam nieprawdopodobny apetyt, jem do upadłego, zagryzam czekoladę ogórkiem - powiedziała Aneta Kręglicka w wywiadzie dla magazynu InStyle. - Rano piję sok z cytryny, do tego miska tartej marchewki z olejem lnianym i czuję się syta. Po 2-3 godzinach jem pomidora z awokado i świeżą bazylią. Potem sałatka z warzywami. A na wieczór tylko owoc.

Była Miss Świata ograniczyła również spożycie mięsa do minimum, preferując dietę roślinną. Jak sama mówi, unika mięsa na co dzień i stawia na surowe produkty, które są lekkostrawne i pełne witamin oraz minerałów.

Aneta Kręglicka: dieta i post okresowy

Kręglicka stosuje również tzw. Intermittent Fasting (IF), czyli post okresowy. To sposób odżywiania, który polega na wyznaczeniu przedziału czasowego, w którym można jeść (okno żywieniowe) i czasu, w którym pości się, nie przyjmując żadnych kalorii.

Najpopularniejsze okna żywieniowe to: 8/16 lub 10/14. Post okresowy pomaga w regulacji poziomu cukru we krwi i walce ze stanami zapalnymi, ale także usprawnia trawienie. Należy jednak pamiętać, że nawet stosując IF, ważne jest to, co jemy w oknie żywieniowym. Jeśli będziemy sięgać po wysoko przetworzoną żywność, fast foody i słodzone napoje, nie odczujemy zdrowotnych korzyści postu.

Aneta Kręglicka zachwyca figurą w wieku 60 lat
Aneta Kręglicka zachwyca figurą w wieku 60 lat © KAPIF | � by KAPIF.pl

Klucz do młodzieńczego wyglądu

Aneta Kręglicka dba nie tylko o dietę, ale również o regularną aktywność fizyczną. Trenuje aż 6 razy w tygodniu, co ma odzwierciedlenie w jej wyglądzie. Modelka biega, ćwiczy jogę i regularnie masuje swoje ciało i twarz. Jak sama mówi, nie lubi nicnierobienia, a aktywność fizyczna daje jej energię oraz witalność. To połączenie diety i sportu jest sekretem jej młodzieńczego wyglądu, a także świetnej kondycji.

Naturalne metody dbania o urodę

Kręglicka jest zwolenniczką naturalnych metod dbania o urodę. W rozmowie z "Faktem" zdradziła, że nie korzysta z operacji plastycznych, a jej ulubionym zabiegiem od lat jest mezoterapia, którą stosuje co trzy miesiące.

- Wbrew temu, co może myślą niektórzy, stosuję wyłącznie naturalne zabiegi. Moim ulubionym zabiegiem od lat jest mezoterapia i rzeczywiście stosuję ją co trzy miesiące. Mniej więcej wtedy, gdy mam czas. Czasami dwa razy do roku zdarza mi się skorzystać z laserów. A tak to naprawdę pielęgnacja i masaże. Sama masuję sobie ciało i twarz. To są naprawdę moje codzienne zabiegi - powiedziała.
Wybrane dla Ciebie
Przed laty wypiekano chlebki zaduszne i zanoszono na cmentarz. Zaskakujące, co tam z nimi robiono
Przed laty wypiekano chlebki zaduszne i zanoszono na cmentarz. Zaskakujące, co tam z nimi robiono
Tomasz Strzelczyk pokazał, jak przygotowywać parówki. Wtedy nie popękają i będą mięciutkie
Tomasz Strzelczyk pokazał, jak przygotowywać parówki. Wtedy nie popękają i będą mięciutkie
Tylko tyle można trzymać mięso w zamrażarce. Wiele osób wciąż o tym zapomina
Tylko tyle można trzymać mięso w zamrażarce. Wiele osób wciąż o tym zapomina
Nie dolewaj oleju do kiszonej kapusty. Często tak robiłam, ale babcia udowodniła, że to błąd
Nie dolewaj oleju do kiszonej kapusty. Często tak robiłam, ale babcia udowodniła, że to błąd
Jesienią i zimą piekę czeskie ciasto. To szybki przepis, który za każdym razem zachwyca moich gości
Jesienią i zimą piekę czeskie ciasto. To szybki przepis, który za każdym razem zachwyca moich gości
Zapytałam ChatGPT, co lepsze: cynamonki po babcinemu czy z Thermomixa
Zapytałam ChatGPT, co lepsze: cynamonki po babcinemu czy z Thermomixa
Czy trzeba płacić za rozbity słoik w sklepie? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Czy trzeba płacić za rozbity słoik w sklepie? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Na Wszystkich Świętych robię tę szybką sałatkę. Znika ze stołu w mgnieniu oka, bo jest tak pyszna
Na Wszystkich Świętych robię tę szybką sałatkę. Znika ze stołu w mgnieniu oka, bo jest tak pyszna
Do obiadu na Wszystkich Świętych zrobię tę surówkę. Ostatnio była największym hitem
Do obiadu na Wszystkich Świętych zrobię tę surówkę. Ostatnio była największym hitem
Wygląda przerażająco. Ale jest tak pyszna, delikatna i pełna białka, że łosoś i dorsz nie mają szans
Wygląda przerażająco. Ale jest tak pyszna, delikatna i pełna białka, że łosoś i dorsz nie mają szans
Dodaj odrobinę do mięsnej masy. Pasztet po upieczeniu będzie wilgotny i smaczny
Dodaj odrobinę do mięsnej masy. Pasztet po upieczeniu będzie wilgotny i smaczny
Wiele osób je takie jajka. Mało kto zdaje sobie sprawę, jak wpływają na organizm
Wiele osób je takie jajka. Mało kto zdaje sobie sprawę, jak wpływają na organizm