Ma 60 lat, ale figurę nastolatki. Aneta Kręglicka zdradziła, co je, a czego unika

Aneta Kręglicka, Miss Świata z 1989 roku, to kobieta, która inspiruje i zachwyca swoim wyglądem. Mimo upływu lat wciąż prezentuje się olśniewająco, a jej figura może zawstydzić niejedną nastolatkę. Jaki jest jej sekret? To połączenie zdrowego stylu życia, odpowiedniej diety oraz regularnej aktywności fizycznej. Poznaj przepis Kręglickiej na młody wygląd i witalność.

Aneta Kręglicka zdradziła, co je, a czego unikaAneta Kręglicka zdradziła, co je, a czego unika
Źródło zdjęć: © KAPIF
Marcin Michałowski

Aneta Kręglicka to postać, która od dekad zachwyca swoim wyglądem i nienaganną sylwetką. Była Miss Świata nieustannie promuje zdrowy styl życia, dzięki czemu, mimo upływu lat, wciąż zachowuje młodzieńczą energię i formę. Jaki jest sekret jej doskonałej figury? Kluczowa jest odpowiednio dobrana dieta oraz codzienna aktywność fizyczna. Aneta Kręglicka zdradziła, jakie produkty są podstawą jej jadłospisu oraz z czego niemal całkowicie zrezygnowała.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Przystawka na miarę eleganckiej restauracji. Potrzebujesz do niej swojskiego buraka

Co je, a czego unika Aneta Kręglicka?

Aneta Kręglicka od lat dba o to, co je. Jej dieta opiera się na kilku prostych zasadach. Modelka unika przetworzonej żywności, stawia na naturalne produkty i dba o to, by jej posiłki były zbilansowane. W jej menu królują warzywa, owoce, jajka, rośliny strączkowe, orzechy i nasiona.

- Nie jem węglowodanów. Ale raz na jakiś czas mam nieprawdopodobny apetyt, jem do upadłego, zagryzam czekoladę ogórkiem - powiedziała Aneta Kręglicka w wywiadzie dla magazynu InStyle. - Rano piję sok z cytryny, do tego miska tartej marchewki z olejem lnianym i czuję się syta. Po 2-3 godzinach jem pomidora z awokado i świeżą bazylią. Potem sałatka z warzywami. A na wieczór tylko owoc.

Była Miss Świata ograniczyła również spożycie mięsa do minimum, preferując dietę roślinną. Jak sama mówi, unika mięsa na co dzień i stawia na surowe produkty, które są lekkostrawne i pełne witamin oraz minerałów.

Aneta Kręglicka: dieta i post okresowy

Kręglicka stosuje również tzw. Intermittent Fasting (IF), czyli post okresowy. To sposób odżywiania, który polega na wyznaczeniu przedziału czasowego, w którym można jeść (okno żywieniowe) i czasu, w którym pości się, nie przyjmując żadnych kalorii.

Najpopularniejsze okna żywieniowe to: 8/16 lub 10/14. Post okresowy pomaga w regulacji poziomu cukru we krwi i walce ze stanami zapalnymi, ale także usprawnia trawienie. Należy jednak pamiętać, że nawet stosując IF, ważne jest to, co jemy w oknie żywieniowym. Jeśli będziemy sięgać po wysoko przetworzoną żywność, fast foody i słodzone napoje, nie odczujemy zdrowotnych korzyści postu.

Aneta Kręglicka zachwyca figurą w wieku 60 lat
Aneta Kręglicka zachwyca figurą w wieku 60 lat © KAPIF | � by KAPIF.pl

Klucz do młodzieńczego wyglądu

Aneta Kręglicka dba nie tylko o dietę, ale również o regularną aktywność fizyczną. Trenuje aż 6 razy w tygodniu, co ma odzwierciedlenie w jej wyglądzie. Modelka biega, ćwiczy jogę i regularnie masuje swoje ciało i twarz. Jak sama mówi, nie lubi nicnierobienia, a aktywność fizyczna daje jej energię oraz witalność. To połączenie diety i sportu jest sekretem jej młodzieńczego wyglądu, a także świetnej kondycji.

Naturalne metody dbania o urodę

Kręglicka jest zwolenniczką naturalnych metod dbania o urodę. W rozmowie z "Faktem" zdradziła, że nie korzysta z operacji plastycznych, a jej ulubionym zabiegiem od lat jest mezoterapia, którą stosuje co trzy miesiące.

- Wbrew temu, co może myślą niektórzy, stosuję wyłącznie naturalne zabiegi. Moim ulubionym zabiegiem od lat jest mezoterapia i rzeczywiście stosuję ją co trzy miesiące. Mniej więcej wtedy, gdy mam czas. Czasami dwa razy do roku zdarza mi się skorzystać z laserów. A tak to naprawdę pielęgnacja i masaże. Sama masuję sobie ciało i twarz. To są naprawdę moje codzienne zabiegi - powiedziała.

Wybrane dla Ciebie

Różowe śliwki dwa razy droższe niż węgierki. Sprawdziłam, czy warto tyle zapłacić
Różowe śliwki dwa razy droższe niż węgierki. Sprawdziłam, czy warto tyle zapłacić
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa
Od lat uchodzi za towar luksusowy. Kiedyś karmili nim więźniów
Od lat uchodzi za towar luksusowy. Kiedyś karmili nim więźniów
Dzieciaki wracają na treningi. Domowy izotonik z tym składnikiem sprawdzi się lepiej niż ze sklepu
Dzieciaki wracają na treningi. Domowy izotonik z tym składnikiem sprawdzi się lepiej niż ze sklepu
Do kaszy dodaję ulubione grzyby. Zapach sprowadził nawet sąsiadkę
Do kaszy dodaję ulubione grzyby. Zapach sprowadził nawet sąsiadkę
Lepszy niż bagietka czosnkowa. Zrobiłam do sałatki na wrześniowy piknik
Lepszy niż bagietka czosnkowa. Zrobiłam do sałatki na wrześniowy piknik
Czy można jeść skórkę z cytryny? Wiele osób wciąż zapomina o jednym
Czy można jeść skórkę z cytryny? Wiele osób wciąż zapomina o jednym
Wystarczy dodać 3 łyżki do farszu na gołąbki. Będą soczyste i pełne smaku
Wystarczy dodać 3 łyżki do farszu na gołąbki. Będą soczyste i pełne smaku
Z tego mięsa zrób pulpety. Będą zdrowsze, mięciutkie i bardzo soczyste
Z tego mięsa zrób pulpety. Będą zdrowsze, mięciutkie i bardzo soczyste
Dodaj 2 łyżki na początku gotowania ziemniaków. Równomiernie się ugotują i nie będą się rozpadać
Dodaj 2 łyżki na początku gotowania ziemniaków. Równomiernie się ugotują i nie będą się rozpadać
Do placków ziemniaczanych ścieram bulwę z przepisów prababci. Efekt? Smak i chrupkość 2x lepsze
Do placków ziemniaczanych ścieram bulwę z przepisów prababci. Efekt? Smak i chrupkość 2x lepsze