Marynata do karkówki na 4 sposoby

Marynata do karkówki jest niezbędna w letnim sezonie. W końcu to właśnie wtedy spotykamy się ze znajomymi przy grillu. A karkówka jest wtedy podstawą, jeśli chodzi o tradycyjne menu ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Miodowo-musztardowa

  1. 1 łyżka musztarda francuska
  2. 1 łyżka musztarda sarepska
  3. 1/3 szkl. miód wielokwiatowy
  4. 2 szt. ząbki czosnku
  5. 1/3 szkl. oliwa z oliwek
  6. 1 łyżka oregano
  7. 1 łyżka majeranek
  8. 1 łyżeczka sól
  9. 1 łyżeczka pieprz

Ketchup-chili

  1. 1/3 szkl. olej roślinny
  2. 1 szt. szalotka
  3. 1 łyżka brązowy cukier
  4. 2 szt. papryczki chili
  5. 2 szt. ząbki czosnku
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 1 łyżeczka pieprz
  8. 1/2 szkl. pikantny ketchup

Piwno-miodowa

  1. 1/2 szkl. piwo jasne
  2. 1/2 szkl. miód wielokwiatowy
  3. 1/2 szt. cebula
  4. 2 łyżki ocet jabłkowy
  5. 1 łyżka imbir
  6. 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana

Jogurtowo-miętowa

  1. 1 szkl. jogurt naturalny
  2. 1/2 szt. cebula czerwona
  3. 1 szt. cytryna sok
  4. 1/3 szkl. świeża mięta
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1 łyżeczka pieprz

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować marynatę miodowo-musztardową, połącz ze sobą: miód, oliwę z oliwek, musztardę francuską, musztardę sarepską, czosnek, oregano, majeranek, pieprz i sól.

Obrazek

2. Marynatę z ketchupem i chili stworzysz przy pomocy: ketchupu, oleju, szalotki, brązowego cukru, papryczek chili, czosnku, pieprzu i soli.

Obrazek

3. Na mieszankę piwno-miodową składa się: miód, ocet jabłkowy, piwo jasne, cebula, imbir, pietruszka, pieprz i sól.

Obrazek

4. I na koniec kombinacja jogurtu i mięty. Tym razem połącz ze sobą: jogurt, cebulę, sok z cytryny, świeżą miętę, sól i pieprz.

Obrazek

5. Włóż mięso do marynaty i wstaw do lodówki na minimum 2 godziny. Następnie usmaż na grillu i gotowe!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Najlepsi cukiernicy dodają do kruchego ciasta. Jest delikatne i nie namaka
Najlepsi cukiernicy dodają do kruchego ciasta. Jest delikatne i nie namaka
To dlatego kiszona kapusta ciemnieje. Większość z nas popełnia banalny błąd
To dlatego kiszona kapusta ciemnieje. Większość z nas popełnia banalny błąd
Tych grzybów nigdy nie susz. Stają się niesmaczne, a niektóre nawet toksyczne
Tych grzybów nigdy nie susz. Stają się niesmaczne, a niektóre nawet toksyczne
Szatkuję kapustę i zalewam prostym sosikiem. Jest tak pyszna, że wolę ją od mięsa
Szatkuję kapustę i zalewam prostym sosikiem. Jest tak pyszna, że wolę ją od mięsa
Kroję gruszki i zalewam szybką masą. 5 minut pracy, a resztę robi piekarnik
Kroję gruszki i zalewam szybką masą. 5 minut pracy, a resztę robi piekarnik
Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Z resztek ziemniaków robię krokiety. Z prostym sosem smakują jak marzenie
Z resztek ziemniaków robię krokiety. Z prostym sosem smakują jak marzenie
Gdy mam ochotę na pączki, wybieram te. Są jeszcze lepsze niż z różą
Gdy mam ochotę na pączki, wybieram te. Są jeszcze lepsze niż z różą
Dodaj dwie łyżki do ogórkowej. Rodzina okrzyknie cię mistrzem garnków
Dodaj dwie łyżki do ogórkowej. Rodzina okrzyknie cię mistrzem garnków