PrzepisMarynata do karkówki na 4 sposoby
Marynata do karkówki na 4 sposoby
Pyszności
08.08.2019 17:00, aktual.: 09.08.2019 08:40
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Marynata do karkówki jest niezbędna w letnim sezonie. W końcu to właśnie wtedy spotykamy się ze znajomymi przy grillu. A karkówka jest wtedy podstawą, jeśli chodzi o tradycyjne menu ?
Składniki:
Miodowo-musztardowa
- 1 łyżka musztarda francuska
- 1 łyżka musztarda sarepska
- 1/3 szkl. miód wielokwiatowy
- 2 szt. ząbki czosnku
- 1/3 szkl. oliwa z oliwek
- 1 łyżka oregano
- 1 łyżka majeranek
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka pieprz
Ketchup-chili
- 1/3 szkl. olej roślinny
- 1 szt. szalotka
- 1 łyżka brązowy cukier
- 2 szt. papryczki chili
- 2 szt. ząbki czosnku
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka pieprz
- 1/2 szkl. pikantny ketchup
Piwno-miodowa
- 1/2 szkl. piwo jasne
- 1/2 szkl. miód wielokwiatowy
- 1/2 szt. cebula
- 2 łyżki ocet jabłkowy
- 1 łyżka imbir
- 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
Jogurtowo-miętowa
- 1 szkl. jogurt naturalny
- 1/2 szt. cebula czerwona
- 1 szt. cytryna sok
- 1/3 szkl. świeża mięta
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka pieprz
Sposób przygotowania: