Marynowana czerwona cebula przyda się w każdej kuchni

Już za chwilę poznasz przepis, dzięki któremu w Twojej kuchni pojawi się marynowana czerwona cebula. Przyda się na wiele okazji!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 5-6 szt. cebula czerwona
  2. 1 szkl. ocet winny
  3. 1,5 szkl. woda
  4. 1/2 szkl. cukier trzcinowy
  5. 1 łyżeczka kolendra cała
  6. 1 łyżeczka goździki
  7. 1 łyżeczka kmin rzymski
  8. 2 szt. liście laurowe

Sposób przygotowania:

1. Podziel cebulę na cieniutkie krążki.

Obrazek

2. W garnku na palniku połącz ze sobą: ocet winny, wodę i cukier trzcinowy.

Obrazek

3. Nie zapomnij także o przyprawach takich jak: kmin rzymski, goździki oraz kolendra. Zagotuj i trzymaj na palniku kilka minut.

Obrazek

4. Przełóż do słoika wcześniej pokrojoną cebulę, liście laurowe oraz przygotowaną zalewę. Zamknij szczelnie słoik na kilka dni.

Obrazek

5. I gotowe!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej