PrzepisDeseryMini donuty z pieguskowym spodem i śmietankową górą

Mini donuty z pieguskowym spodem i śmietankową górą

Dziś przychodzimy do Was z czymś niesamowitym. Pysznymi ciasteczkami, które zachwycają nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Nie możecie tego przegapić!

Mini donuty z pieguskowym spodem i śmietankową górą
Pyszności

10.08.2018 11:20

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Składniki:

  1. 150 g masło
  2. 1/2 szkl. cukier
  3. 1/2 tabliczki czekolada mleczna
  4. 1 szt. jajko
  5. 250 g mąka
  6. 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  7. 1 tabliczka czekolada gorzka
  8. 270 g serek śmietankowy
  9. 350 g mleko skondensowane
  10. 2 łyżki sok z limonki
  11. 1 łyżka ekstrakt waniliowy
Sposób przygotowania:

1. W mikserze połącz ze sobą masło, cukier, jajko, mąkę oraz proszek do pieczenia.

Obraz

2. Do powstałej masy dodaj pokruszoną czekoladę i dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Gotowe ciasto włóż do formy i piecz je przez 10 minut w rozgrzanym do 180 stopni C piekarniku.

Obraz

4. W międzyczasie możesz przygotować śmietankową masę. W mikserze połącz ze sobą serek śmietankowy, mleko skondensowane, sok z limonki oraz ekstrakt waniliowy. Przełóż powstałą masę do formy na donuty i mroź przez całą noc.

Obraz

5. Połącz ze sobą pieguskowy spód i śmietankową górą dzięki rozpuszczonej, mlecznej czekoladzie.

Obraz

6. Mleczną czekoladę możesz wykorzystać również do dekoracji powstałych ciastek.

Obraz

7. Smacznego!

Obraz