Mini Snickersy w słoiczkach to hit każdej imprezy. Nie zostaje ani jeden
Słodkie stoły to obowiązkowy element wielu imprez, weseli i rodzinnych przyjęć. Wokół pysznych deserów ustawiają się kolejki, ale ty obłędnie pysznie Snickersy w pucharku możesz przygotować w swojej kuchni. Ze stołu znikają jeszcze szybciej niż najlepsze ciasto.
07.10.2024 12:32
Mini Snickers w słoiczku to nowoczesna i niezwykle efektowna interpretacja kultowego batonika, idealna dla miłośników słodkich przekąsek. Pokochają ją zarówno dzieci, jak i dorośli. Pyszne warstwy w szklanym słoiczku cieszą nie tylko oko, ale również podniebienie. Mamy tutaj pyszny krem, kajmakowo-orzechową masę, czekoladę i orzeszki, czyli wszystko to, co potrzebne do słodkiego szczęścia.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Mini deserek Snickers na słodki stół
To deser, który wygląda bardzo efektownie, ale przygotowanie go nie jest w ogóle trudne. Nie da się ukryć, że to słodka bomba kaloryczna, ale na specjalne okazje sprawdzi się idealnie. Każdy słoiczek to idealna porcja dla jednej osoby, bez krojenia i dzielenia na kawałki.
Deser Snickers możesz przygotować w małym słoiczku, szklance lub pucharku. Najlepiej wykorzystać naczynie, które jest przezroczyste, by widać było wszystkie warstwy. Dzięki temu Snickers będzie nie tylko smaczny, ale również przyjemny dla oka.
Składniki:
Krem:
- 330 ml śmietanki 30 proc.,
- 350 g mascarpone,
- 100 g masy kajmakowej,
Masa kajmakowo-orzechowa:
- 150 g orzeszków ziemnych solonych ,
- 150 g masy kajmakowej.
Pozostałe składniki:
- 100 g herbatników maślanych,
- 1 czekolada mleczna,
- orzeszki ziemne solone,
- listki mięty do dekoracji.
Sposób przygotowania:
Krok 1. Herbatniki pokrusz na drobną masę. Orzeszki ziemne posiekaj na mniejsze kawałki.
Krok 2. Mascarpone przełóż do miski, wlej śmietankę i zmiksuj. Gdy masa będzie już puszysta, dodaj do niej kajmak i połącz.
Krok 3. Pokruszone wcześniej orzeszki wymieszaj z masą kajmakową.
Krok 4. Do słoiczka wsyp warstwę pokruszonych herbatników. Następnie dodaj krem z mascarpone i kajmaku, orzeszki z kajmakiem, ponownie herbatniki i krem. Warstwy kremu najlepiej nakładać przy pomocy rękawa cukierniczego Na koniec połóż orzeszki w całości i polej roztopioną mleczną czekoladą.
Krok 5. Całość udekoruj kawałkami batonika oraz listkiem mięty.Smacznego!