Mini Snickersy w słoiczkach to hit każdej imprezy. Nie zostaje ani jeden
Słodkie stoły to obowiązkowy element wielu imprez, weseli i rodzinnych przyjęć. Wokół pysznych deserów ustawiają się kolejki, ale ty obłędnie pysznie Snickersy w pucharku możesz przygotować w swojej kuchni. Ze stołu znikają jeszcze szybciej niż najlepsze ciasto.
Mini Snickers w słoiczku to nowoczesna i niezwykle efektowna interpretacja kultowego batonika, idealna dla miłośników słodkich przekąsek. Pokochają ją zarówno dzieci, jak i dorośli. Pyszne warstwy w szklanym słoiczku cieszą nie tylko oko, ale również podniebienie. Mamy tutaj pyszny krem, kajmakowo-orzechową masę, czekoladę i orzeszki, czyli wszystko to, co potrzebne do słodkiego szczęścia.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Mini Snickersy w słoiczkach to hit każdej imprezy. Nie zostaje ani jeden
Mini deserek Snickers na słodki stół
To deser, który wygląda bardzo efektownie, ale przygotowanie go nie jest w ogóle trudne. Nie da się ukryć, że to słodka bomba kaloryczna, ale na specjalne okazje sprawdzi się idealnie. Każdy słoiczek to idealna porcja dla jednej osoby, bez krojenia i dzielenia na kawałki.
Deser Snickers możesz przygotować w małym słoiczku, szklance lub pucharku. Najlepiej wykorzystać naczynie, które jest przezroczyste, by widać było wszystkie warstwy. Dzięki temu Snickers będzie nie tylko smaczny, ale również przyjemny dla oka.
Składniki:
Krem:
- 330 ml śmietanki 30 proc.,
- 350 g mascarpone,
- 100 g masy kajmakowej,
Masa kajmakowo-orzechowa:
- 150 g orzeszków ziemnych solonych ,
- 150 g masy kajmakowej.
Pozostałe składniki:
- 100 g herbatników maślanych,
- 1 czekolada mleczna,
- orzeszki ziemne solone,
- listki mięty do dekoracji.
Sposób przygotowania:
Krok 1. Herbatniki pokrusz na drobną masę. Orzeszki ziemne posiekaj na mniejsze kawałki.
Krok 2. Mascarpone przełóż do miski, wlej śmietankę i zmiksuj. Gdy masa będzie już puszysta, dodaj do niej kajmak i połącz.
Krok 3. Pokruszone wcześniej orzeszki wymieszaj z masą kajmakową.
Krok 4. Do słoiczka wsyp warstwę pokruszonych herbatników. Następnie dodaj krem z mascarpone i kajmaku, orzeszki z kajmakiem, ponownie herbatniki i krem. Warstwy kremu najlepiej nakładać przy pomocy rękawa cukierniczego Na koniec połóż orzeszki w całości i polej roztopioną mleczną czekoladą.
Krok 5. Całość udekoruj kawałkami batonika oraz listkiem mięty.Smacznego!