Nie przepłacam w sklepie, robię sama w domu. Krem Snickers jak za dawnych lat

Pamiętasz ten pyszny krem Snickers z dzieciństwa? Słodki, słony, z chrupiącymi orzeszkami - prawdziwa rozkosz dla podniebienia! Dziś możesz go przyrządzić samodzielnie w domu, bez wydawania fortuny w sklepie. Mój przepis na krem Snickers jest prosty, szybki i gwarantuje idealny smak.

Nie przepłacam w sklepie, robię sama w domu. Krem Snickers jak za dawnych latNie przepłacam w sklepie, robię sama w domu. Krem Snickers jak za dawnych lat
Źródło zdjęć: © Adobe Stock | Maija Dedovica
Marcin Michałowski

Krem Snickers, który kusi swoim aromatem i smakiem, może być na wyciągnięcie ręki. Odkąd odkryłem ten przepis, nie przepłacam już w sklepie - robię go sam w domu! Sprawdź, jak stworzyć ten wyjątkowy przysmak, który przeniesie cię w czasy dzieciństwa!

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Cytrynowe brownie robię w każdy weekend. Moi bliscy ciągle o nie proszą

Dlaczego warto zrobić krem Snickers w domu?

  • Jest tańszy: Przygotowanie kremu w domu jest znacznie tańsze niż kupowanie go w sklepie. Zaoszczędzisz sporo pieniędzy, a jednocześnie zyskasz pewność co do składników i ich jakości.
  • Jest zdrowszy: Domowy krem Snickers nie zawiera sztucznych barwników, aromatów i konserwantów. Możesz użyć wysokiej jakości składników, aby Twój krem był jeszcze zdrowszy i bardziej pyszny.
  • Jest łatwy do zrobienia: Przygotowanie kremu nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych. Wystarczy kilka prostych kroków i odrobina cierpliwości, a już wkrótce będziesz cieszyć się pysznym deserem.
  • Jest pyszny: Domowy krem Snickers smakuje o niebo lepiej niż jego sklepowy odpowiednik. Jest bardziej kremowy, aromatyczny i pełen smaku.

Jak zrobić krem Snickers w domu?

Mój przepis na krem Snickers składa się z trzech głównych elementów: kremu czekoladowego, słonego karmelu i masła orzechowego. Każdy z nich jest łatwy do przygotowania, a razem tworzą idealną kompozycję smaków.

Składniki:

Krem czekoladowy:

  • 1 słoik (450 g),
  • 100 g czekolady deserowej,
  • 100 g czekolady mlecznej,
  • 200 g śmietanki 36 proc.,
  • szczypta soli.

Słony karmel:

  • 200 g cukru,
  • 100 g wody,
  • 130 g śmietanki 36 proc.,
  • 120 g masła,
  • 1/2 łyżeczki soli (w płatkach lub z młynka).

Dodatkowo: 4 łyżki masła orzechowego 100 proc., bez dodatków.

Przygotowanie kremu snickers jest banalnie proste:

  1. Przygotuj krem czekoladowy: Rozpuść czekoladę w gorącej śmietance i odstaw do zgęstnienia.
  2. Przygotuj słony karmel: Podgrzej cukier z wodą, aż zamieni się w bursztynowy karmel. Dodaj śmietankę i masło, wymieszaj i zmiksuj blenderem.
  3. Złóż krem: Do wyparzonego słoika wyciskaj na zmianę karmel, krem czekoladowy i masło orzechowe.
  4. Gotowe! Krem Snickers jest gotowy do jedzenia. Możesz go przechowywać w lodówce do miesiąca.

Dodatkowe wskazówki:

  • Do kremu czekoladowego możesz dodać łyżeczkę ekstraktu waniliowego lub kakao dla jeszcze głębszego smaku.
  • Słony karmel możesz zrobić bardziej słonym, dodając więcej soli.
  • Zamiast masła orzechowego możesz użyć innych orzechów, np. pistacji lub migdałów.
  • Krem Snickers możesz podawać z pokruszonymi orzechami, bitą śmietaną lub owocami.
Źródło artykułu: Pysznosci.pl

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości