Mini tarta ze szparagami i pomidorkami koktajlowymi skradła nasze serca od pierwszego kęsa. Z Tobą będzie tak samo!
Pyszności
21.04.2020 | aktual.: 15.03.2024 10:30
Składniki:
400 g kruche ciasto
3 szt. jajka
1/2 szkl. mleko
50 g ser cheddar
8 szt. szparagi
8 szt. pomidorki koktajlowe
Sposób przygotowania:
1. Umieść ciasto kruche w foremkach. Pamiętaj, aby przy pomocy widelca zrobić nakłucia, dzięki czemu ciasto ładnie się upiecze, bez niepotrzebnych wybrzuszeń. Wstaw foremki do piekarnika na 20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
2. Połącz w misce: jajka, mleko i roztopione masło.
3. Dodaj również ser i dopraw do smaku przy pomocy soli i pieprzu.
4. Przelej mieszankę do podpieczonych tart w mini wydaniu.
5. Na wierzchu umieść szparagi i pomidorki koktajlowe. Ponownie umieść mini tarty na 20 minut w piekarniku.