PrzepisDeseryMiodowe ciasto z rumem
Miodowe ciasto z rumem
Słodkości nigdy za wiele, a zwłaszcza w genialnym wydaniu jak nasze ciasto z uroczymi pszczółkami. O tak, takiej propozycji nie można powiedzieć nie :)
Pyszności
02.11.2018 | aktual.: 16.03.2024 13:59
Składniki:
Plaster miodu
- 1 opakowanie karmelki
Ciasto
- 500 g mąka pszenna
- 2 szt. jajka
- 60 g biały cukier
- 120 g miód spadziowy
- 60 ml mleko ciepłe
- 40 ml ciemny rum
- 130 g masło
- 2 łyżeczki proszek do pieczenia
Masa
- 200 g masło miękkie
- 530 g masa kajmakowa
- 100 g płatki migdałów
Nasączenie
- ciemny rum
Pszczółki
- 50 g biała czekolada roztopiona
- 50 g gorzka czekolada roztopiona
- 1 garść płatki migdałów
Sposób przygotowania: