Monika Olejnik ma 67 lat i figurę jak marzenie. Wykluczyła z diety popularny składnik

Monika Olejnik to znana dziennikarka telewizyjna, która od lat zachwyca swoją urodą i figurą. W wieku 67 lat nadal jest pełna energii i wigoru, a sylwetki może pozazdrościć jej niejedna młodsza koleżanka. Jak dziennikarka utrzymuje taką formę?

Monika Olejnik ma 67 lat i figurę jak marzenie. (fot. Instagram @monikaolejnik_official)Monika Olejnik ma 67 lat i figurę jak marzenie. (fot. Instagram @monikaolejnik_official)
Źródło zdjęć: © Instagram
Marcin Michałowski

Monika Olejnik, popularna dziennikarka i prowadząca program "Kropka nad i", w wieku 67 lat zachwyca nie tylko swoją energią i witalnością, ale również imponującą sylwetką. Co stoi za jej doskonałą kondycją? Odpowiedź nie tkwi tylko w intensywnych treningach, ale także w świadomym podejściu do odżywiania. Dowiedz się, dlaczego Monika Olejnik zdecydowała się wykluczyć z diety jeden popularny składnik.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Genialny śląski deser idealny na Barbórkę. Szpajza cytrynowa to prawdziwe cudo

Sekret idealnej sylwetki Moniki Olejnik

Gwiazda od wielu lat prowadzi aktywny tryb życia. Regularnie uprawia sport, a jej ulubionymi dyscyplinami są bieganie, jazda na rowerze i pływanie. Trenuje również siłowo, aby zachować smukłą sylwetkę i mięśnie.

Olejnik przyznaje, że nie zawsze dbała o swoje zdrowie. W przeszłości jej dieta składała się głównie z herbatników i... pracy, co negatywnie odbijało się na jej sylwetce. Zmianę wprowadziła, gdy zaczęła pracować nad sobą i swoimi nawykami żywieniowymi.

Monika Olejnik wyeliminowała z diety mięso

Oprócz aktywności fizycznej Monika Olejnik dba również o zdrową dietę. Kluczowym aspektem jej jadłospisu jest ograniczenie spożycia mięsa. Początkowo dziennikarka wyeliminowała z diety czerwone mięso, ograniczając się do drobiu. Z czasem jednak zrezygnowała również z niego.

Dziennikarka jest również wielką fanką kuchni włoskiej. Często wybiera potrawy takie jak ostry krem z pomidorów czy kaszę smażoną z warzywami. W jej diecie znajdują się również ryby i owoce morza, które są bogate w białko i zdrowe tłuszcze.

Monika Olejnik, mając 67 lat, udowadnia, że tajemnica zdrowia i doskonałej formy nie polega wyłącznie na intensywnych treningach, ale także na świadomym i zrównoważonym podejściu do żywienia. Wyeliminowanie mięsa z jej diety, a jednocześnie wprowadzenie różnorodnych, zdrowych potraw, wsparte regularną aktywnością fizyczną, to recepta na długowieczność i pełną energii starość.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej