Panierowana cebula w postaci pięknego kwiatu

Dzięki temu przepisowi przekonasz się, że panierowana cebula może stać pięknym kwiatem, od którego nie sposób oderwać wzroku. Nie wierzysz? Zobacz poniższy przepis, a wszystko stanie się jasne ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Dip jogurtowy

  1. 200 g jogurt naturalny
  2. 3 łyżki ketchup
  3. 1/2 łyżeczki słodka papryka
  4. 1 łyżeczka suszone oregano
  5. 1/2 łyżeczki sól
  6. 1/3 łyżeczki pieprz
  7. olej roślinny do smażenia

Panierka

  1. 1 szkl. mąka pszenna
  2. 1 szkl. mąka kukurydziana
  3. 1 łyżka suszone oregano
  4. 1 łyżka suszony tymianek
  5. 1 łyżka papryka słodka
  6. 1 łyżka sól
  7. 1 łyżka czosnek granulowany
  8. 1,5 szkl. bułka tarta
  9. 1 szkl. mleko

Podstawowe składniki

  1. 2 szt. cebula

Sposób przygotowania:

1. Odetnij końcówkę cebuli, tak aby się nie przewracała po ustawieniu na desce do krojenia. Następnie ponacinaj ją dookoła.

Obrazek

2. Delikatnymi ruchami rozłóż cebulę.

Obrazek

3. Następnie umieść ją w wodzie z lodem na kilka minut, dzięki czemu warstwy dokładnie się rozdzielą.

Obrazek

4. Czas przygotować panierkę. W tym celu połącz: mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą, czosnek granulowany, suszone oregano i tymianek, sól oraz paprykę słodką. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

5. Zanurz cebulę w mleku, po czym obtocz w przygotowanej mieszance. Powtórz ten proces dwa razy. Następnie obtocz cebulę w bułce tartej.

Obrazek

6. Smaż w rozgrzanym oleju do zarumienienia panierki. Następnie połóż na ręczniku papierowym, dzięki czemu pozbędziesz się nadmiaru tłuszczu.

Obrazek

7. W międzyczasie możesz przygotować dip. Łącząc: jogurt naturalny, ketchup, słodką paprykę, suszone oregano, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

8. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Nacieram nim jedną stronę kotletów, panieruję i smażę. To najlepsze schabowe pod słońcem
Nacieram nim jedną stronę kotletów, panieruję i smażę. To najlepsze schabowe pod słońcem
Dodaję do ogórków. To składnik, który nic nie kosztuje, a sprawia, że nie miękną i chrupią
Dodaję do ogórków. To składnik, który nic nie kosztuje, a sprawia, że nie miękną i chrupią
Tajemniczy furgon, islandzkie tradycje i sezon na grilla. Latem nie brakuje nowości
Tajemniczy furgon, islandzkie tradycje i sezon na grilla. Latem nie brakuje nowości
Tak przyspieszysz dojrzewanie pomidorów. Banalny trik, który każdy powinien znać
Tak przyspieszysz dojrzewanie pomidorów. Banalny trik, który każdy powinien znać
Sernik bez sera z jagodami. Tradycyjne ciasta nie mają przy nim szans
Sernik bez sera z jagodami. Tradycyjne ciasta nie mają przy nim szans
Zrobiłam bigos bez grama kapusty. Moje dzieci zajadały, aż uszy im się trzęsły
Zrobiłam bigos bez grama kapusty. Moje dzieci zajadały, aż uszy im się trzęsły
Latem zastępuje mi śniadanie. Pobudza lepiej niż zwykła kawa i syci na długo
Latem zastępuje mi śniadanie. Pobudza lepiej niż zwykła kawa i syci na długo
To najzdrowszy rodzaj. Wymiata toksyny z organizmu i wspiera serce
To najzdrowszy rodzaj. Wymiata toksyny z organizmu i wspiera serce
Z jagód robię nie tylko jagodziankę. Na widok tych bułeczek pocieknie ślinka
Z jagód robię nie tylko jagodziankę. Na widok tych bułeczek pocieknie ślinka
Przyprawa, która wprowadza w błąd. Wielu nie może uwierzyć, że składa się z czegoś innego
Przyprawa, która wprowadza w błąd. Wielu nie może uwierzyć, że składa się z czegoś innego
Każdy kęs to maślane niebo. Bretoński deser lepszy niż tarta
Każdy kęs to maślane niebo. Bretoński deser lepszy niż tarta
Pyszne ciasteczka dla "kwiatożerców". Na jednym się nie skończy
Pyszne ciasteczka dla "kwiatożerców". Na jednym się nie skończy