PrzepisPieczona cebula w panierce

Pieczona cebula w panierce

Pieczona cebula w panierce w postaci kwiatu to gotowy przepis na udaną przekąskę, która stała się prawdziwym hitem Internetu. Tego nie możesz przegapić!

Pieczona cebula w panierce
Pyszności

21.06.2020 | aktual.: 14.03.2024 14:51

Co więcej, nie musisz smażyć kwiatu cebuli w głębokim oleju. Dzięki Ovi Smart marki Philips możesz przygotować go przy pomocy 3 łyżek oleju!

Składniki:

Sos

  1. 1 łyżeczka chrzan tarty
  2. 1 łyżeczka słodka papryka
  3. 1/2 łyżeczki suszony czosnek
  4. 1 łyżeczka suszone oregano
  5. 1/2 szkl. majonez
  6. 1/2 szkl. ketchup

Podstawowe składniki

  1. 1 szt. cebula duża
  2. 1,5 szkl. bułka tarta
  3. 1 łyżka słodka papryka
  4. 1 łyżka suszony czosnek
  5. 1 łyżka suszona cebula
  6. 1 łyżka sól
  7. 3 szt. jajka
  8. 3 łyżki olej roślinny

Sposób przygotowania:

1. Ponacinaj cebulę i rozłóż jej warstwy, aby otrzymać formę kwiatu.

Obraz

2. Teraz przygotuj panierkę. W tym celu połącz: bułkę tartą, słodką paprykę, suszony czosnek i cebulę oraz sól. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Obtocz cebulę w roztrzepanych jajkach i przygotowanej panierce.

Obraz

4. Przełóż cebulę do Ovi Smart i polej ją delikatnie olejem. Następnie piecz przez 15 minut (temp. 165 stopni Celsjusza). Dzięki temu urządzeniu przygotujesz kultową przekąskę bez smażenia w głębokim oleju.

Obraz

5. W międzyczasie przygotuj sos. W tym celu połącz: majonez, ketchup, chrzan tarty, słodką paprykę, suszone oregano i czosnek oraz sól.

Obraz

6. I to wszystko! Smacznego 😉

Obraz
Wybrane dla Ciebie