Pieczona cebula w panierce

Pieczona cebula w panierce w postaci kwiatu to gotowy przepis na udaną przekąskę, która stała się prawdziwym hitem Internetu. Tego nie możesz przegapić!

Obrazek
Pyszności

Co więcej, nie musisz smażyć kwiatu cebuli w głębokim oleju. Dzięki Ovi Smart marki Philips możesz przygotować go przy pomocy 3 łyżek oleju!

Składniki:

Sos

  1. 1 łyżeczka chrzan tarty
  2. 1 łyżeczka słodka papryka
  3. 1/2 łyżeczki suszony czosnek
  4. 1 łyżeczka suszone oregano
  5. 1/2 szkl. majonez
  6. 1/2 szkl. ketchup

Podstawowe składniki

  1. 1 szt. cebula duża
  2. 1,5 szkl. bułka tarta
  3. 1 łyżka słodka papryka
  4. 1 łyżka suszony czosnek
  5. 1 łyżka suszona cebula
  6. 1 łyżka sól
  7. 3 szt. jajka
  8. 3 łyżki olej roślinny

Sposób przygotowania:

1. Ponacinaj cebulę i rozłóż jej warstwy, aby otrzymać formę kwiatu.

Obrazek

2. Teraz przygotuj panierkę. W tym celu połącz: bułkę tartą, słodką paprykę, suszony czosnek i cebulę oraz sól. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Obtocz cebulę w roztrzepanych jajkach i przygotowanej panierce.

Obrazek

4. Przełóż cebulę do Ovi Smart i polej ją delikatnie olejem. Następnie piecz przez 15 minut (temp. 165 stopni Celsjusza). Dzięki temu urządzeniu przygotujesz kultową przekąskę bez smażenia w głębokim oleju.

Obrazek

5. W międzyczasie przygotuj sos. W tym celu połącz: majonez, ketchup, chrzan tarty, słodką paprykę, suszone oregano i czosnek oraz sól.

Obrazek

6. I to wszystko! Smacznego 😉

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej